پیش بینی هفته ابتدایی خرداد ماه 1391
در هفته ای که گذشت شنیده ها از بازارهای جهانی نیز بار دیگر افت را به چشم خود دیدند افتی که نگرانی ها را افزایش داد تشدید بحران اقتصادی اروپا ، انتشار گزارش وضعیت اقتصاد چین که از کندی روند رشد اقتصاد این کشور حکایت داردکه کاهش ارزش یورو و شدت یافتن افت فلزات و حتی اونس طلا را سبب گردید.
در این میان فلزی چون مس با کاهش شدید موجودی انبار ها مواجه شده است ، شنیده شده که موجودی مس در انبارهای بازار فلزات لندن با 1425 تن به 218300تن رسیده است که کمترین میزان آن در4 سال گذشته به شمار می رود.
ازسوی دیگر تاثیر این افت شدید بر بازار بورس ما نیز محسوس خواهد بود البته به شرطی که ارز نیز در بازار کاهش یابد که شدت آن را بیش از پیش شاهد خواهیم بود . . فضای کاهشی بازار بیشتر به دلیل ماهیت ریزشی بازارهای جهانی است که فشار زیادی را بر برخی نماد های مرتبط و از قضا شاخص ساز وارد کرده اند و این موضوع باعث منفی شدن بازار امروز نیز شد .
اما چهارشنبه چالش های بازار متفاوت بود و به نظر میرسد سیاست بازار هم تا حدودی مشخص شده است و حجم معاملات و عوامل مختلف نشان می دهد که تا مشخص شدن فضای سیاسی و اقتصادی، بازار اقدام به خرید جدی نخواهد کرد البته دراین فضا هستند شرکت هایی که با تک خبرها مثبت می شوند اما فضای کلی بازار رکود و نسبتاً کاهشی دنبال می شود همچنان می توان با قطعیت گفت که تحولات سیاسی ، ریزش بازارهای جهانی، تحولات اقتصادی، نرخ ارز ، نقدینگی بازار و ابهام گزارش های مالی شرکت ها ۶ موضوعی هستند که بازار ما را در حال حاضر همراهی کرده و جهت گیری ان را مشخص می کنند که امروز چاشنی خبرهای بازارهای جهانی با شدت منفی بیشتری برخی شرکت ها را تحت تاثیر خود قرار داد و البته رویداد های سیاسی نیز موثر بودند .
در تحلیل شاخص نیز ،. تکنیکالست ها معتقدند که تاوقتی ۲۶۶۰۰ را به سمت پایئن نشسکته جای نگرانی چندانی وجود ندارد و ریزش او نیز در محدوده ۲۶۶۰۰ کنترل می شود . احتمالاً مذاکرات و گزارش ها دو اتفاق بعدی است که در افت و خیز شاخص موثر خواهد بود .
شوک اولیه هدفمندی نیز برای صنایع انرژی بر منفی خواهد بود اما این شوک خیلی سریع از بازار خارج می شود و اجازه خودنمایی جدی را نخواهد داشت . هزینه صنایع اضافه می شود اما نه خیلی بالا که بخواهد کمر شرکت ها را بشکند . از سوی دیگر گفته می شود ۱۰ هزار میلیارد تومان یارانه تولید و صنعت در نظر گرفته شده که البته چندان به جیب صنایع نمی رود .در کل اثر بالایی را از افزایش هزینه ها بر سود شرکت ها شاهد نخواهیم بود مگر دولت ارقام را طور دیگری لحاظ کند .
ترس بازار از مذاکرات بغداد در کنار ادامه افت باازرهای جهانی میتواند گروه های پیش رویی چون فلزات و معدنی ها در کنار پتروشیمی ها را با کاهش تقاضا مواجه سازد و این زمان فرصتی برای عرض اندام گروه های کوچک تر بازار چون ساختمانی ها ارزیابی میگردد.
اما بد نیست نگاهی داشته باشیم به تحولات پیش رو در این هفته:
دوشنبه اول خرداد:
جمع بندی مذاکرات ایران و اژانس در وین
احتمال ابلاغ بودجه 91
سه شنبه دوم خرداد :
تاثیر نتیجه مذاکرات ایران و اژانس در بورس ایران و بازار جهانی
چهارشنبه سوم خرداد
تا عصر خبرهایی از مذاکرات مهم بغداد خواهد امد
پنج شنبه چهارم خرداد:
دلار و سکه و طلا و اونس ونفت و فلزات جهانی تحت تاثیر نتیجه مذاکرات واکنش هیجانی دارند
جمعه پنجم خرداد :
گزارش مدیرکل آژانس درباره ایران در اختیار اعضای شورای حکام که منفی یا مثبت بودنش فقط به مذاکره سیاسی بغداد و فنی وین وابسته است
این گزارش هم روی بازار جهانی تاثیر دارد
شنبه ششم خرداد :
بورس و دلار و سکه در ایران فرصت های خرید یا فروش یا هردو ؟
و در ادامه
در صورت مثبت بودن مذاکرات و کاهش قیمت دلار : اجرای ناگهانی فاز دوم هدفمندی یارانه ها
و داستان همچنان ادامه دارد…
دیدگاهتان را بنویسید