یک کارشناس بازار سرمایه: افت شاخص برنامه ریزی شده اما صحیح بود
در همین راستا، یک کارشناس بازار سرمایه به خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: در حال حاضر وزن خوشبینی نسبت به حل و فصل مسئله بین المللی به نسبت بیشتر از بدبینی هاست لذا نظر شخصی بنده نیز این است که در سال جاری به احتمال بالا دولت در جهت رسیدن به یک توافق نهایی موفق عمل خواهد نمود.
فتحی ادامه داد: در صورتیکه این اتفاق هرچه زودتر رخ دهد می توان یک برگشت مناسب در روند نزولی بازار را تجربه کرد بنابراین با توجه به زمانبر بودن این مسیر پیش بینی می شود این مراحل تا قبل از شروع فصل زمستان طی شود.
این تحلیلگر بازار سرمایه ابراز داشت: مسئله ای که باقی است تأثیر اجرای سیاست های دولت در جهت کاهش تورم و جذب نقدینگی از طریق سیستم بانکی است که سبب قرار گرفتن بازار سرمایه در مسیر افت شده است.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد دولت با بالا بردن نرخ سود بانکی در اواخر سال گذشته سعی در اجرای سیاست انقباظی و جذب نقدینگی از بازارها نمود تا بتواند مهار تورم را به دست گیرد بنابراین اقدام به اجرای سیاست هایی نمود که عمده بازارها، از جمله بازار سرمایه را با بازدهی منفی رو به رو کرد.
فتحی خاطر نشان کرد: علت این تصمیم تیم اقتصادی دولت این است که وجود بازاری با بازدهی بالای 100 درصد در سال در اقتصادی که تورمی بالای 40 درصد دارد به هیچ وجه منطقی نخواهد بود بنابراین می بایست در جهت اصلاح زیرساخت های اقتصاد کلان و کاهش این تورم فزآینده حرکت کند که سیاست صحیحی می باشد.
مازیار فتحی با اشاره به تأثیر مثبت سیاست های دولت در بلندمدت اظهار داشت: بعد از کاهش ریسک سیستماتیک حال حاضر کشور نقدینگی توسط دولت به سمت تولید هدایت خواهد شد و با رشد تولید کشور شاهد رشد متناسب بازار سرمایه همگام با این تحول خواهیم بود چراکه اکثر شرکت های حاضر در این بازار را تولیدکنندگان بزرگ تشکیل می دهند.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به ادامه رکود بازارهای موازی در سال جاری ابراز داشت: در کوتاه مدت روند بازار سرمایه منوط به خروجی مذاکرات خواهد بود و برگزاری جلسات متعدد از طرف متولیان بازار سرمایه و دولت فقط نوعی تسکین دهنده کوتاه مدت خواهد بود، از طرف دیگر در این مدت بازارهای موازی نیز جذابیت خاصی نخواهد داشت.
وی افزود: مسئله ترس و عدم اعتماد در بازار همچنان وجود دارد بنابراین سرمایه گذار هر رشدی را فرصتی برای خروج می داند لذا تغییر این رویه نیاز به چیزی فراتر از برگزاری نشست های مداوم دارد مثلاً اگر شخص رییس جمهور در حمایت بازار سرمایه صحبت کند می تواند روند صعودی در بازار سرمایه شکل گیرد.
در خاتمه فتحی پیرامون وضعیت آتی بازار سرمایه اظهار داشت: پیش بینی می شود در اواخر فصل پاییز و ابتدای زمستان سال جاری شاهد کاهش ریسک های سیاسی و اقتصادی باشیم و به تناسب حجم معاملات مناسبی را در مقایسه با سال گذشته تجربه کنیم.
بنابراین توصیه من به سهامداران این است که اقدام به تشکیل پرتفوی متنوعی کنند تا مدیریت ریسک بهتری را داشته باشند و از صنایع پرپتانسیل همچون صنعت خودرو، بانکداری و صنعت پالایشگاه و پتروشیمی با توجه به مزیت هایی که در کشور دارند در سبد خود بهره گیرند.
دیدگاهتان را بنویسید