آموزه های وارن بافت – به ثروت رسیدن وثروتمند ماندن (قسمت هفتم و هشتم)
قسمت هفتم
دور ماندن از دردسر و گرفتاری آسان تراست از نجات دادن خود از شر گرفتاری
آسان می توان از وسوسه های قانون شکنی، برای کسب در آمدهای آسان یاب ،دور ماند وبا پیامدهای گرفتار شدن دسته و پنجه نرم نکرد.برای دور ماندن از دردسر کافی است کار درست رادر هنگــام مناسب انجام دهی .اما برای بیرون رفتن از ورطه ی گرفتاری ،پول زیاد لازم است وقریحه ی سر وکله زدن با مسایل قانونی و حقوقی،حتی اگر این دو شرط هم فراهم باشد چه بسا ناچار شوی وقت زیادی را هدر دهی.وارن این درس را هنگامی آموخت که کل سرمایه گذاری 700میلیون دلاری خود،در شرکت وال استریتی سلومون برادرز، را از کف داد. بانک مرکزی آمریکا به دلیل فعالیت های غیر قانونی این شرکت در تجارت اوراق قرضه –که به اشاره دلالی صورت گرفته بود که می کوشید پول آسان یاب به دست آورد-تا یک قدمی صدور دستور آن پیش رفت. اما هزینه خروج از این گرفتاری ؟ ازدست رفتن شغل چند دلال ارشد شرکت ،مقام رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل ، ومیلیون ها دلار هزینه،کارمزد،جریمه ،تاوان وکسب وکارهای هدر شده. اگر همان آغاز از ورودبه دردسر و گرفتاری خودداری شده بود سود نهایی بیش تر می بود.
قسمت هشتم
سرمایه گذرای باید مثل ازدواج کاتولیکها باشد:
برای همه ی عمر
وارن می داند که اگر با این نگرش درباره ی سرمایه گذرای تصمیم بگیرد که قادر به انصراف از آن نخواهد بود، باید پیش از اقدام فکر و مطالعه کند. آیا پیش از ازدواج پرس و جو نمی کنی؟ و مسئله را با مشاوران در میان نمی گذاری، و درباره ی آن خوب فکر نمیکنی؟ در سرمایه گذاری هم همینطور است، باید به قدر کافی درباره شرکتی که میخواهی سهام آنرا بخری پرس و جو کنی و مطمئن شوی که بخوبی آن را میشناسی. اما مشارکتی پول ساز است که ظرف زمان آن عمر باشد، به این مثال توجه کن: در 1973 وارن 11میلیون دلار در واشنگتن پست کامپنی سرمایه گذاری کرد و تا امروز به آن ازدواج پایند مانده است و بیش از سی و سه سال با آن سر کرده است، نتیجه؟
ارزش امروزی سهام 1/5 میلیارد دلار است.اگر بتوانی پایداری کنی و راه را ادامه دهی پاداش فراوانی خواهی گرفت، به شرطی که انتخاب اولت درست باشد.
دیدگاهتان را بنویسید