از فردا؛ بازار معاملات بلوکی راه اندازی می شود
مدیر اداره نظارت بر بازارهای سازمان بورس درخصوص نشست امروز حقوقی های بازار با مدیران سازمان بورس گفت: از فردا بازار معاملات بلوکی راه اندازی خواهد شد.
به گفته محمودرضا خواجه نصیری،نتیجه راه اندازی این فعالیت ها، امکانی برای بازاریابی برای عرضه های بلوکی حقوقی ها خواهد شد و بخشی از عرضه های خرد آن ها را در بازار کاهش می دهد.
او ادامه داد: بر همین اساس مقرر شد معاملات بالاتر از 5میلیون سهم در بازاری مجزا انجام شود که بر معاملات خرد بازار تاثیر نداشته باشد به نوعی این نوع بازار ها جنبه تسهیل کننده دارند.
تمرکز ما بر صندوق توسعه است…
خواجه نصیری بیشترین تمرکز جلسه امروز را بر موضوع بازار معاملات بلوکی و تحلیل شرایط کنونی بازار دانست و افزود: تمرکز اصلی امروز ما با حقوقی ها تحلیل بازار و جمع بندی مسائل مختلف درخصوص ایجاد مشکلات بازار بود،همچنین شرکت های حقوقی فعالیت بیشتری در صندوق توسعه بازار داشته باشند و قرار بر این شد که صندوق های بازارگردانی نیز راه اندازی شود.
به گفته این مقام مسئول در بورس، در بازار معاملات بلوکی امکان پیدا کردن مشتری به راحتی وجود دارد و مهمترین مزیت این بازار کاهش عرضه های خرد است.
خواجه نصیری درخصوص موضوعات دیگری که در این جلسه مطرح شد اذعان کرد: روش های حمایتی از بازار و کارکرد های آن در گذشته توسط سازمان و وزارت اقتصاد تبیین شده است. این جلسات به مثابه همفکری بیشتر سازمان با فعالان بازار در جهت ارزیابی تصمیمات برای بهبود و به مفهوم تاکید بر حمایت بازار است.
مدیر اداره نظارت بر بازارهای سازمان بورس با اشاره به حمایت امروز صندوق توسعه بازار تزریق نقدینگی در آن درخصوص ادامه این حمایت ها تا 2ماه آینده ابراز داشت: صندوق توسعه بازار به هیچ وجه با کمبود نقدینگی مواجه نیست، ما با جریان حمایتی که از امروز آغاز شد برنامه ریزی کرده ایم که تا 2ماه آینده با تزریق نقدینگی به صندوق توسعه بازار به بازار کمک خواهیم کرد.
وی در پایان متذکر شد: این تزریق در راستای تصمیمات وزارت اقتصاد، بانک ها و سازمان بورس برای حمایت از بازار است.
روایت سایت سازمان از جلسه امروز
سنا هم در این زمینه نوشت:در نشست امروز مدیران ارشد بازار سرمایه با مدیران و اعضای هیات مدیره شرکت های سرمایه گذاری و هلدینگ، راهکارهای تقویت بازار سهام تدوین شد. دراین جلسه آخرین وضعیت بازار و مشکلات صنایع مخلتف مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
همچنین دراین جلسه قرار شد، ابهامات و مشکلات صنایع از سوی ارکان بازار سرمایه و شرکت ها به صورت جدی پیگیری شود.
بر اساس این گزارش، با توجه به افزایش دامنه نوسان قیمتpvc و پلی پروپیلن (PP (از 5 به 10 درصد در بورس کالای ایران، مقرر شد رایزنی ها با دولت برای افزایش دامنه نوسان سایر محصولات ادامه یابد تا قیمت ها به سمت واقعی حرکت کنند.
در این جلسه بحث رعایت نکردن نرخ سود از سوی برخی بانک ها مطرح و قرار شد موضوع به بانک مرکزی برای پیگیری های لازم منعکس شود.
بر اساس این گزارش، در این جلسه تصمیماتی در خصوص بازار اتخاذ شد که می توان به راه اندازی نهاد بازار گردان اشاره کرد.
با توجه به اینکه هم اکنون نهاد بازارگردان در بازار سرمایه ایران وجود ندارد اما اساسنامه و امیدنامه صندوق های بازارگردان به تصویب رسیده است. شرکت های حقوقی با مدیریت شرکت های سرمایه گذاری یا هلدینگ می توانند این صندوق ها را ایجاد کنند تا نهاد بازارگردان به شکل رسمی در بازار سرمایه ایران راه اندازی شود که بدون شک این امر می تواند به نقدشوندگی بازار کمک کند.
همچنین در این نشست ، چارچوب و مقررات بازار بلوک بررسی و مقرر گردید از این پس نقل و انتقال سهام شرکت های حقوقی در این بازار جدید انجام شود به طوریکه دیگر عرضه های بلوکی در بازار خرد انجام نخواهد شد که این موضوع کمک شایانی به بازار خواهد کرد.
در این جلسه مقرر شد، اشخاص حقوقی نسبت به سهام های مجموعه خود در بازار حضور داشته و حمایت های لازم را در این خصوص انجام دهند.
در این نشست، انتشار اوراق اختیار فروش تبعی سهام در سال گذشته مورد بررسی و قرار شد این ابزار دوباره در بازار سهام منتشر شود.
همچنین در شرایط کنونی، سازمان خصوصی سازی عرضه های خرد خود را در بازار انجام نخواهد داد به گونه ای که نگرانی در این باره وجود نخواهد داشت.
دراین جلسه اصلاح مقررات معاملات اعتباری در بورس مطرح و اعلام شد شرکت های سرمایه گذاری و هلدینگ می توانند از ظرفیت این مقررات در دریافت تسهیلات از شرکت های کارگزاری اقدام کنند.
دیدگاهتان را بنویسید