افزایش نرخ محصولات بهانه صعود بورس در نیمه دوم سال /بورس سوده ترین بازار طی یکسال آتی
آزادسازی سهام عدالت بزودی امکان پذیر نیست!
در همین ارتباط، مدیرعامل شرکت کارگزاری توسعه سهند در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: وزیر اقتصاد در حالی بر لزوم آزادسازی سهام عدالت تأکید کرده که عملی شدن آن بزودی امکان پذیر نیست و با توجه به مشکلات خاصی که پیرامون این موضوع وجود دارد، به نظر می رسد آزادسازی سهام عدالت امسال امکان پذیر نباشد.
پیروی از سیاست انتظار در بازار
فرید آروین افزود: در خصوص واگذاری سهام توسط بانک ها و صندوق های بازنشستگی نیز موضوعی که وجود دارد این است که در بازار سرمایه بایستی جذابیت های لازم برای خرید سهام در این عرضه ها وجود داشته باشد؛ چرا که هر سرمایه گذار نیاز دارد که شرایطی جذاب را برای کسب سود پیش روی خود ببیند. اما در شرایط کنونی اکثر سرمایه گذاران منتظر هستند که ثبات لازم به روند معاملات برگردد و پس از آن حتی حاضرند در قیمت های بالاتر اقدام به خرید سهم کنند.
وی ادامه داد: این خصلت جامعه ما است که وقتی قیمت ها افزایش می یابد میزان تقاضا نیز با رشد همراه می شود. از این رو در قیمت های کنونی سرمایه گذاران سیاست انتظار در پیش گرفته اند تا پس از برقراری ثبات اقدام به سرمایه گذاری کنند. اما مسلم به نظر می رسد که برای ایجاد رونق در بازار نقدینگی لازم وجود ندارد و بایستی برای جذب سرمایه ها به بورس تلاش کرد.
علل عدم وجود رونق در بورس چیست؟
این کارشناس بازار سرمایه همچنین تأکید کرد: عدم وجود رونق در بازار به چند دلیل عمده است؛ اولین علت آن است که دولت در حالی سیاست خروج از رکود تورمی را در پیش گرفته که در عمل تاکنون شواهدی مبنی بر اجرای چنین سیاست هایی مشاهده نشده و باید دید این سیاست ها برای ایجاد رونق اقتصادی به چه طریقی اجرایی خواهد شد؟
وی در بیان دیگر عوامل گفت: در شرایط فعلی بازار سرمایه ایران از حجم چندان بالایی برخوردار نیست و این امر خود به عنوان عاملی مطرح است که موجب شده بورس از رونق چندانی برخوردار نباشد. سومین عامل نیز در مشخص نبودن نتایج مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 است که سرمایه گذاران را در حالت انتظار نگه داشته است.
آروین ادامه داد: مسایل مربوط به حوزه یورو و رکود حاکم بر اقتصاد کشورهای آن و نیز عدم ثبات سیاسی در منطقه نیز بر رکود حاکم بر بازار اثرگذار بوده است.
تداوم رکود بورس بانک ها را در واگذاری بنگاه ها ناتوان می کند!
وی پیرامون ناتوانی بانک ها برای فروش سهام بنگاه های زیرمجموعه خود در صورت تداوم رکود فعلی حاکم بر بازار سخن گفت و افزود: این امید وجود دارد که در شش ماهه دوم سال 93 و به اعتقاد برخی از کارشناسان از ابتدای سال 94، بایستی شواهدی از خروج اقتصاد از تورم مشاهده شود؛ اما چنانچه این نشانه ها اتفاق نیفتد و جذابیت های لازم برای ترغیب کفه تقاضا ایجاد نشود، بانک ها نمی توانند سهام بنگاه های زیرمجموعه خود را بفروشند.
بورس سوده ترین بازار طی یکسال آتی
این کارشناس بازار سرمایه با اذعان به اینکه شرایط کنونی بازار سهام با دید بلندمدت یکساله بهترین زمان برای خرید سهام بنیادی است، افزود: با اطمینان می توان گفت با دید سرمایه گذاری در بازه زمانی یکساله، بورس بازاری سودده است؛ اما برای بهبود شرایط کنونی بایستی کفه تقاضا را تحریک کرد.
خوش بینی به بورس به بهانه افزایش نرخ محصولات
رییس هیأت مدیره شرکت کارگزاری توسعه سهند با ابراز خوش بینی نسبت به روند بورس طی شش ماهه دوم سال جاری، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه عمده صنایع در نیمه ابتدایی سال 93 افزایش نرخ های فروش را در بودجه های خود اعمال نکرده و اکثر آنها دریافت مجوز افزایش نرخ ها را به نیمه دوم موکول کرده اند، به نظر می رسد وضعیت مطلوب تری را طی ماه های آتی در بورس شاهد باشیم.
تقویت تقاضا با رفع چند ابهام
آروین در خاتمه سخنان خود انتشار گزارش های عملکرد شش ماهه شرکت ها، مشخص شدن نتایج مذاکرات و نحوه اجرای سیاست های اقتصادی دولت را از متغیرهای اثرگذار بر بورس طی نیمه دوم سال جاری عنوان کرد و گفت: به اعتقاد بنده روند معاملات بازار سهام از این پس صعودی و با شیب ملایم خواهد بود و اگر مشکلات و ابهامات موجود مرتفع گردد، سمت تقاضا نیز نسبت به عرضه تقویت خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید