اقدامات مؤثر رییس جدید سازمان بورس/تصمیم گیری براساس شاخص غیر منطقی است
یک کارشناس بازار سهام ضمن بیان مطلب فوق با اشاره به اقدامات مؤثر رییس جدید سازمان بورس اظهار داشت: تعویق 5 ساله بحث کیفی سازی محصولات شرکت های پالایشی و زمینه سازی بازگشایی هرچه سریعتر نماد این دسته از شرکتهای بورسی، از جمله دستاوردهای قابل قبول فطانت فرد در راستای دریافت مصوبه اخیر از سوی هیأت دولت است.
سید محمدصادق آل احمد با انتقاد از پافشاری های دولت یازدهم در کنترل نرخ تورم گفت: در سال های اخیر نرخ تورم 45 درصدی با سود سپرده های 22 درصدی بانک ها محاسبه شده است ولی اکنون با توجه به گزارش های دولت مبنی بر کاهش نرخ تورم به 20 درصد، نه تنها شاهد کاهش نرخ سود بانکی نبوده ایم که متاسفانه افزایش نرخ سودهای بانکی را در تعدادی از انواع سپرده ها مشاهده کردیم که شاید بتوان گفت این امر یکی از جمله عوامل مهم در رکود بازار سهام به شمار می رود. باید توجه داشته باشیم هرآنقدر که تورم برای اقصاد ضرر دارد، رکود نیز صدمات جدی به پیکره اقتصاد جامعه وارد می کند.
وی یکی از راه های خروج از بحران کنونی بازار سهام را تزریق نقدینگی دانست و افزود: در حال حاضر نقدینگی موجود در بازار سهام طی چند ماه اخیر به دلیل عدم اطمینان سهامداران خارج شده است که خود عاملی در ریزش های مکرر قیمت سهام شرکت های بورسی می باشد.
آل احمد تصمیم گیری ورود و خروج از بازار سهام براساس تکنیکال شاخص بورس را امری غیر منطقی عنوان کرد و یادآور شد: اکنون مدافعان قبلی شاخص بورس نیز ایرادهای وارده بر مدار شاخص را قبول کرده اند. بطور مثال در روز گذشته علیرغم روند منفی معاملات اکثر سهام شرکت های بورسی، مدار شاخص در دقایق ابتدایی بازار با دو واحد مثبت به ثبت رسیده بود.
مدیرمعاملات سابق کارگزاری آتیه در خصوص آینده شاخص بورس خاطر نشان کرد: با توجه به حجم معاملات چند روز اخیر بازار سهام، می توان انتظار ریزش های دیگری از شاخص بورس را حتی تا مدار 62 هزار واحدی پیش بینی کرد.
وی با اشاره به سرمایه گذاری بلندمدت در شرایط کنونی بازار سهام گفت: با فرض حصول توافق هسته ای، تعدادی از شرکتهای صنعت خودرو به واسطه سرمایه گذاری های خارجی که پیش بینی می شود در آنها انجام شود، می تواند جزء صنایع پربازده سال بعد باشد. همچنین شرکت های پتروشیمی نیز با توجه به اصلاح قیمت فعلی نرخ سهام، کاهش نرخ خوراک و حتی قیمت های کنونی نفت، در یک بازه زمانی دو ساله همراه با سوددهی قابل قبولی خواهند بود. البته به اعتقاد وی سهامدارانی که با افق کوتاه مدت سرمایه گذاری می کنند بهتر است از خرید سهام با P/E بالا جدا خودداری نمایند.
آل احمد یکی از راه های پیش روی دولت را برای جبران کسری بودجه سال 94، حذف یارانه نقدی کسانی که نیازمند واقعی نیستند برشمرد و خاطرنشان کرد که رقم نزدیک به سی هزار میلیارد تومان در کل بودجه سال 94، صرفه جویی مبلغ قابل توجهی می باشد. علاوه بر این پیش بینی نمود دولت در آینده نه چندان دور چاره ای به جز تقویت دلار نمی تواند داشته باشد. به اعتقاد وی در صورت توافق هسته ای نیز در یک بازه زمانی کوتاه مدت، دلار با کاهش نرخ مواجه خواهد شد و مجدداً به مسیر قبلی خود بازخواهد گشت.
دیدگاهتان را بنویسید