انتشار بودجه سال آینده شرکت های بورسی با نگرشی محتاطانه
در همین ارتباط، مدیر پرتفوی شرکت سرمایه گذاری نواندیشان عنوان کرد: وجود ابهام در کلیت وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور موجب شده تا هر تلاشی در راستای بهبود وضعیت معاملات بورس ناموفق بماند و به نظر می رسد تنها با شفافیت و تعیین تکلیف این موارد بار دیگر بازار سرمایه به سمت رشد و شکوفایی حرکت می کند.
این در حالی است که براساس نظرات اغلب کارشناسان پیش بینی می شود تا روند نزولی قیمت نفت به دلیل وجود عوامل اثرگذار بین المللی و مازاد عرضه همچنان تداوم داشته باشد. به گونه ای که رشد قیمت نفت به بیش از 60 دلار طی حداکثر سه ماهه آینده محتمل نیست.
مرتضی رضازاده افزود: طبق اظهارات مقامات دولتی و رییس بانک مرکزی احتمال کاهش نرخ سود سپرده های بانکی تا پایان امسال نیز به حداقل رسیده و کاهش آن دور از انتظار است. همچنین به نظر می رسد حصول توافق جامع هسته ای طی زمان طولانی اتفاق بیفتد.
وی به بودجه سال های آینده شرکت های بورسی اشاره کرد و گفت: با توجه به ابهامات حائز اهمیتی که در حوزه کلان اقتصادی و سیاسی کشور وجود دارد، به نظر می رسد مجموعه های بورسی بودجه سال آینده خود را با نگرشی محتاطانه تدوین کنند تا با مشکلات اساسی طی سال آینده مواجه نشوند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: مجموعه های خودروساز نیز سود سال مالی آینده خود را همچون امسال برآورد می کنند و با رشد اهمیتی همراه نخواهند شد.
مدیر پرتفوی شرکت سرمایه گذاری نواندیشان در خصوص اقدامات انجام شده در راستای تعیین نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی، قیمت خوراک مصرفی مجموعه های پالایشی و نرخ فروش فرآورده های نفتی و نیز کاهش بهره مالکانه گفت: این اقدامات اگرچه در راستای بهبود وضعیت صنایع مطرح بورسی انجام شده اما به نظر می رسد در شرایط فعلی پس از تجربه افت های قابل توجه قیمت جهانی نفت، فلزات اساسی و سنگ آهن بر وضعیت سودآوری صنایع و روند قیمتی سهام زیرمجموعه های آنها چندان اثرگذار نباشد و می بایست چنین تصمیماتی در زمان شروع روند نزولی نرخ های جهانی اتخاذ می شد.
رضازاده به تعویق پنج ساله اجرای پروژه کیفی سازی مجموعه های پالایشی اشاره کرد و گفت: کاهش قیمت نفت، نفت کوره و سفید از جمله عامل اصلی مؤثر بر روند سودآوری این شرکت ها به شمار می رود و موضوع کیفی سازی محصولات چندان اثرگذار نخواهد بود.
وی در خاتمه با اشاره به شرکت های معدنی و تصویب کاهش نرخ حق انتفاع از معادن ابراز داشت: این صنعت از جمله صنایع پیشرو کشور محسوب می شود و مجموعه های فعال در آن طرح های توسعه ای با ارزش افزوده بالایی را در دست اجرا دارند که به منظور اجرای آنها به نقدینگی نیاز دارند. از این رو با توجه به ریزش قابل توجه قیمت جهانی سنگ آهن به نظر می رسد دولت می بایست در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی از هزینه های تحمیلی بر آنها بکاهد. چراکه در سایر کشورها برخلاف کشور ما مالیات بر میزان سود شرکت ها تعیین می شود نه بر درآمدهای فروش آنها.
منبع: بورس نیوز
دیدگاهتان را بنویسید