بازار در هفته ای که گذشت
شاخص کل بازار سرمایه پس از 10 روز مقاومت و حرکت رو بهبالایش،دورباره روند نزولی به خود گرفت.شاید بتوان دلیل این نزول را در عواملی خارج از ارزندگی خود سهام جست. از یک سو ،بی خبری هسته ای سبب شده تا سرمایه گذاران خوش بین هم اندکی پا پس بکشند.چراکه حتی نهمین دور از مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 هفته گذشته در حالی با حضور وزیران خارجه ایران و آمریکا در شهر مسقط عمان برگزار شد که طرفین همچنان از پابرجا بودن اختلافات و عدم پیشرفت صحبت کردند
همچنین، رویترز روز پنجشنبه به نقل از مقامات غربی و ایرانی اعلام کرد که با وجود مذاکرات یک ساله ایران و گروه 1+5 برای رسیدن به توافق جامع، بعید است این امر تا ضربالاجل سوم آذرمحقق شود و احتمالا طرفین بار دیگر توافق موقتی را امضا میکنند ودر ماههای پیش رو تلاش میکنند تا اختلافات باقیمانده را برطرف کنند.
از سوی دیگر،کاهش قیمت نفت نیز سبب شده تا درامد کشور با کاهش مواجه شود و اقتصادیون را در امر تخصیص بودجه یاری نکند. بنا به گفته رییس جمهور درامد نفتی کشور حدود 30 درصد کاهش یافته است . این امر می تواند چوبی لای چرخ صنایع و بودجه های عمرانی بگذارد و برنامه خروج صنایع از رکود را با معضلاتی همراه کند.
البته شاید اگر کمی بدبین باشیم، می توان دلیل مثبت بودن بازار را در 10 روز گذشته،در اجرای عرضه های اولیه بیابیم.به طور حتم عرضه اولیه در شرایطی که بازار سیر نزولی دارد،می تواند بر قیمت گذاری سهام نوورود هم تاثیر گذار باشد.عدم تمایل سرمایه گذاران به ورود نقدینگی به بازار می تواند قیمت سهم را در روز عرضه متاثر کند.بنابراین منطقی است که عرضه کننده درصدد یافتن روزی مناسب برای عرضه باشد.به موازات، همواره شایبه هایی در خصوص بازار “دستوری ” هم وجو دارد و این نظر را تقویت می کند که بازار با هدف عرضه ی ،برخی سهام ،موقتی مثبت شد.چراکه دو عرضه اولیه در دو روز پشت هم رخ داد و پس از ان بلافاصله عرضه ها دوباره شدت گرفت وبازار را منفی کرد.به هر رو امیدواریم که نظریه اخر، تنها بخشی از تیوری توطیه باشد و واقعیت نداشته باشد.
هفته گذشته بیش از 5 هزار و 692 میلیون سهم در بازار سرمایه مورد تبادل قرار گرفت.ارزش این تبادلات بیش ازیک هزار و 492 میلیارد تومان بود .حجم و ارزش معاملات هفته گذشته به ترتیب 46.9 و 64.8 درصد رشد داشت.
شاخص کل نیز هرچند هفته خوبی را پشت سر گذاشته بود اما با افزایش عرضه در روز چهارشنبه،تلاش هفته اش پایمال شد و تنها نیم درصد رشد را در پرونده اش به ثبت رساند و با 423 واحد افزایش به 76 هزار و 589 واحد رسید.
قاسم و لبهمن عرضه شدند
هفته گذشته دو سهم جدید به بازار فرابورس پیوستند.شرکت قاسم ایران که 99.33 درصد از سهامش متعلق به شرکت سهامی عام مینوست، چهارشنبه 5 درصد از سهامش معادل 18 میلیون سهم را عرضه کرد.قاسم که با قیمت هزار تومانی اش وارد بورس شد،سود سال 93 خود را 911 ریال اعلام کرده که در 6 ماهه نخست 25 درصدش را پوشش داده است.البته شرکت اعلام کرده که با توجه به روند گذشته شرکت،در 6 ماهه دوم و در صورت عدم تغییر شرایط اقتصادی،سود مطلوبش را محقق خواهد کرد.بر اساس اطلاعیه شرکت،سود عملیاتی و سود پس از کسر مالیات این شرکت نسبت به سال گذشته اش به ترتیب،15 و 10 درصد افزایش داشته است.
البته حجم پایین عرضه این سهم سبب شد تا بسیاری ازمعامله گران برخط، نتوانند سهامدار شوند.بسیاری از دستورهای انلاین به دلیل پایان یافتن عرضه در دقایق ابتدایی از سیستم حذف شد.
سه شنبه نیز 10 در صد از سهام بهمن لیزینگ معادل 60 میلیون سهم اش، برای اولین بار در بازار اول فرابورس و در نماد “ولبهمن” عرضه شد.این سهم نیز 165 تومان قیمت خورد. سهامدار عمده ولبهمن،شرکت گروه بهمن است که 96 درصد از سهامش را در اختیار دارد. این شرکت نیز سود هر سهمش را 292 ریال پیش بینی کرده که در 6 ماهه ابتدایی 57 درصدش معادل 165 ریال را محقق نموده است.
سیدکو عرضه می شود
یکشنبه هفته جاری هم شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان متعلق به شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی به عنوان 481 امین شرکت بازار سرمایه در بازار دوم بورس عرضه خواهد شد.
به گفته محمود مؤذن چی، مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان در جلسه معارفه “سیدکو”، در حال حاضر 67 شرکت سیمانی در کشور با ظرفیت 79 میلیون و 400 هزار تن فعال هستند و حدود 19 میلیون و 400 هزار تن طرح توسعه نیز در حال اجرا ست که با این افزایش ظرفیت، تولید این محصول در کشور به 98 میلیون تن خواهد رسید.
سیدکو طی شش ماهه نخست سال 93 به لحاظ تولید کلینکر و سیمان به ترتیب بالغ بر 12 و 11 درصد از کل تولید کشور را به خود اختصاص داده است.
گروه انبوه سازی و املاک
تحرک سهامداران در این صنعت هفته گذشته خوب بود.ثاباد،هفته گذشته را با صف خرید سپری کرد . سهام این شرکت پس از 16.8 درصد افزایش قیمت از 3109 ریال به 3634 ریال بالغ گشت.
ثنوسا هم هفته خوبی داشت با وجود اینکه این شرکت در روزهای ابتدای ابان اطلاعیه شفاف سازی داد و اعلام کرد تعدیل ای پی اسی ندارد،اما از همان روز تا اخرین روز هفته گذشته 42 درصد رشد قیمت را به همراه داشته و از 5245 ریال به 7469 ریال رسیده است.
ثشرق هم از دیگر همگروهی های مثبت صنعت نوسازی و مستغلات بود.سرمایه گذاری مسکن شمال شرق،از پیش بینی سود 468 ریالی اش،317 ریال معادل 48 درصد را سه ماهه پوشش داده است. البته می توان دلیل این امر را فروش هتل اپارتمان امید این شرکت در شهریورماه ال جاری دانست.اما به هر رو ثشرق هم 19 درصد رشد قیمت را از ابتدای ماه داشته است.
سرمایه گذاری توسعه و عمران استان کرمان هم اطلاعیه شفاف سازی داد. این سهم از ابتدای مهر ماه تا کنون بیش از 151 درصد رشد قیمت داشته و از 4599 ریال به 11559 ریال رسیده است.این شرکت نیز در اطلاعیه شفاف سازیش اعلام کرد که هیچگونه فعالیتی که منجر به تعدیل مثبت شود به وقوع نپیوسته است.
فلزات اساسی
اکثر شرکت های این گروه مورد بی مهری سهامداران قرار گرفته بودند.اکثر روزهایشان سرخ و معاملاتشان کم رمق بود.فولاد مبارکه به روند منفی که از ابتدای ماه در پیش گرفته بود ادامه داد.هرچند که افت قیمتش چندان شدید نبود.
فولاد خراسان همچنان سودای سقوط دارد و دست از روند نزولی بر نمی دارد.قیمت این سهم ابتدای سال جاری 9638 ریال بود و اخرین معامله اش را در قیمت 6982 ریال انجام داد.تعداد روزهای معاملات سبز این شرکت در طول سال به انگشتان دست هم نمی رسد.
اما فولاد خوزستان که همراه فخاس روندش نزولی بود،این هفته بر کوس افزایش کوبید و مثبت شد.هرچند افزایش قیمتش چندان زیاد نبود،اما عملکرد سبزش،سهامدارانش را خوشحال کرد.
فملی هم هفته گذشته تغییر جهت داد و منفی شد.ملی مس پس از دو هفته مثبت،هفته گذشته سرخ پوش شد.
فسرب،ذوب و فاسمین هم معاملات روانی داشتند.
بانکها
تب خرید سهام بانکی هفته گذشته فروکش کرد و بر خلاف هفتع ماقبلش،سرمایه گذاران توجه کمتری به شرکت های این گروه کردند.هرچند معاملات در اکثر سهام متبوعشان روان بود.
دیدگاهتان را بنویسید