بازدهی قابل انتظار بورس در سال 93
بر اساس گزارش راتین بورس و به نقل از بورس نیوز شاخص کل بازار بورس در چند روز اخیر با نوساناتی همراه بوده بطوریکه در روز یکشنبه هفته گذشته شاهد افت بی سابقه 2388 واحدی شاخص بورس بودیم.
عزیزیان، مدیر سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری مشترک کارآفرینان برتر آینده، در مورد روند کنونی و آینده بازار و شاخص بورس عنوان کرد: تحولات سیاسی و برنامه توافق هسته ای، منجر به تقویت تقاضا در بورس شد که در پی این افزایش تقاضا، حجم بالایی از نقدینگی افراد حقیقی وارد بازار سرمایه شد و بدین ترتیب شاهد رشد پرشتاب شاخص به ویژه در پاییز امسال بودیم.
در شرایط مذکور، تدبیری که سازمان بورس و همچنین خصوصی سازی اندیشیدند بر این بنا قرار گرفت تا با توجه به تقاضای بالا از سوی سرمایه گذاران راهکارهایی اتخاذ نمایند که از تشکیل حباب در بورس جلوگیری کنند. از همین رو یک راهکار در این زمینه این بود که سهام شرکت ها عرضه شود و بدین ترتیب بخشی از قیمت ها کنترل شود. تدبیر دیگر سازمان بورس که در کنار خصوصی سازی برای تقویت عرضه صورت گرفت، افزایش حجم عرضه های سازمان خصوصی سازی با هدف تعادل در بازار سرمایه بود.
عزیزیان افزود: رشد شاخص باعث شده که بازار حالت خوف و هراس نسبت به شایعات و اخبار داشته باشد و به دلیل در سود بودن اکثریت سهامداران، نسبت به اخبار و شایعات با واکنش سریع آنها مواجه شویم. در روز یکشنبه هفته گذشته ریزش بی سابقه شاخص نیز، متأثر از برخی شایعات قرار گرفت و به واسطه کوچکترین اخبار منفی، بورس کشور با عرضه های سنگین مواجه شد. در پی رد شایعات، هیجانات فروکش کردو در روز دوشنبه، شاخص بورس با رشد همراه شد بطور کلی با توجه به تدابیری که سازمان بورس برای کنترل روند و منطقی کردن شاخص اندیشیده می توان چنین بیان کرد که کلیات بازار در جهتی نخواهد بود که با رشد و یا افت شدید رو به رو شویم و در مجموع هیچ اخبار نگران کننده که منجر به ریزش متداوم شاخص بورس شود، وجود ندارد.
وی تصریح کرد: شاخص بورس، تا پایان سال، روند متعادلی خواهد داشت و به نظر می رسد اواخر سال با رشد شاخص نیز همراه شویم.
همچنین عزیزیان در مورد روند حرکتی سهام صنایع مختلف اظهار کرد: در ارتباط با صنعت پتروشیمی، انتظار می رود نرخ خوراک به گونه ای تعیین و تصویب شود که فشار مضاعفی به این صنعت وارد نشود و به نظر می رسد با توجه به چانه زنی که از طرف شرکت های پتروشیمی انجام می شود، نرخ خوراک مصوب، نرخ مورد توافق دو طرف شود که به نظر بنده این نرخ بین 10 تا 13 سنت تصویب می شود. همچنین در مورد سنگ آهنی ها با توجه به شعار دولت به ویژه وزارت صنعت که تحرک تولید و تقویت تولید است، به نظر می رسد هزینه تولید و مواد اولیه، کنترل شده و افسار گسیخته افزایش پیدا نکند و نرخ بهره مالکانه ای تصویب شود که منجر به رضایت نسبی شرکت های صنعت مذکور شود.
در مجموع می توان چنین اظهار داشت که نرخ خوراک پتروشیمی و بحث پیش بینی سود سال آینده شرکت ها، می تواند در تعیین جهت بازار تأثیر بسزایی بگذارد.
عزیزیان تصریح کرد: در سال 93 نگاه بازار تحلیلی تر خواهد بود و شرکت ها و صنایعی که بتوانند از فضای جدید اقتصادی و رفع تحریم ها استفاده کنند و سوددهی داشته باشند، با اقبال بیشتر سهامداران مواجه شوند. بطور کلی سال 93 را سال آرامش و تحلیل برای بازار سرمایه می دانم و به نظر می رسد در سال 93، شاخص بازده مثبتی داشته باشد و در این سال، بین 5 الی 10 درصد بالاتر از بازده بدون ریسک یا نرخ بهره بانکی سوددهی داشته باشد اما بیشتر از این مقدار، انتظار رشد شاخص را نمی توان داشت.
همچنین در مورد صنعت خودرو می توان اظهار داشت: صنعت خودرو در دو سال گذشته با 2 مشکل عمده رو به رو بوده است. بحث عملیات تولید و مشکلات در بخش عملیاتی و تیراژ پایین تولید و همچنین بحث تسهیلات سنگین و عدم توان بازپرداخت آن.
حال اگر تحریم ها رفع شود، مشکل تأمین قطعات خودرو رفع خواهد شد و تیراژ تولید بالا خواهد رفت. علاوه بر این به نظر می رسد با ورود نقدینگی به شرکت ها و حل مشکل وام ها و هزینه های مالی سنگینی که دارند، چنانچه مشکل عملیاتی صنعت مذکور حل شود بتوانند با چشم انداز خوبی رو به رو شوند.
دیدگاهتان را بنویسید