برنامه ای برای خروج از سهام معدنی ها نداریم/آخرین وضعیت پرتفوی “وسپه”
قصد خروج از سهام معدنی ها را نداریم!
در همین ارتباط، مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری سپه عنوان کرد: این مجموعه برنامه هایی در راستای تنوع بخشی به پرتفوی بورسی خود در نظر دارد که این امر به طور قطع به معنای خروج “وسپه” از سهام دو شرکت “کچاد” و “کگل” نیست. چراکه این شرکت همچون “وامید” بر پتانسیل های این صنعت برای رشد سودآوری طی سال های آینده اعتقاد دارد و بر این اساس 27 درصد از پرتفوی بورسی خود را به سرمایه گذاری در این مجموعه ها اختصاص داده است.
فرصت ها و تهدیدهای شرکت های معدنی
فرهاد امیرحسینی به تهدیدها و فرصت های پیش روی شرکت های معدنی اشاره کرد و ابراز داشت: پرداخت هزینه حق انتفاع از معادن و روند کاهشی نرخ جهانی سنگ آهن از جمله تهدیدهای پیش روی این صنعت به شمار می رود که البته با توجه به اقدامات انجام شده از سوی کمیسیون تلفیق برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی احتمال کاهش مجدد بهره مالکانه وجود دارد که در صورت تحقق آثار مثبتی بر وضعیت سودآوری شرکت های معدنی در پی خواهد داشت. بطوریکه کاهش هزینه بهره برداری از معادن از 30 به 25 درصد موجب کاهش 80 میلیارد تومانی بهای تمام شده محصولات “کچاد” می شود. برهمین اساس، امیدواریم تا با کاهش مجدد میزان این هزینه شاهد اعمال آثار مثبت این امر بر وضعیت سودآوری شرکت های چادرملو و گل گهر باشیم.
ارزش 940 میلیاردی پرتفوی بورسی “وسپه”
وی ارزش روز پرتفوی بورسی “وسپه” را مبلغ 940 میلیارد تومان اعلام کرد و در خصوص وضعیت این پرتفوی گفت: سبد بورسی این مجموعه با توجه به شرایط کنونی بازار سرمایه و با هدف تنوع بخشی در همه گروه ها تشکیل شده، به گونه ای که “وسپه” در گروه هایی همچون پتروشیمی، سیمان، غذایی و ساختمانی سرمایه گذاری کرده است.
مدیر سرمایه گذاری های شرکت سرمایه گذاری سپه افزود: بیشترین وزن پرتفوی در گروه پتروشیمی به “پردیس” و در گروه سیمان به “ساراب” و “سهرمز” اختصاص دارد. علاوه بر این، در گروه غذایی شرکت های بهپاک و صنعتی بهشهر در این پرتفوی جای دارند.
امیرحسینی به پرتفوی غیربورسی “وسپه” نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به ورود شرکت بهپاک به فرابورس پرتفوی غیر بورسی این مجموعه چندان قابل توجه نیست و در راستای شفافیت اطلاعاتی حدود 90 درصد از سرمایه گذاری ها در پرتفوی بورسی شرکت قرار گرفته است.
علاوه بر این، زمینی به متراژ 4.7 هکتار واقع در لواسان تحت تملک این شرکت می باشد که دارای ارزش افزوده بالایی است و تأثیر مثبت حائز اهمیتی بر وضعیت سودآوری “وسپه” در پی خواهد داشت. البته با توجه به اینکه در مرحله اخذ دریافت مجوز ساخت از سازمان های مربوطه هستیم، تصمیم گیری در خصوص فروش یا احداث ساختمان در زمین مذکور به سال آینده موکول خواهد شد.
NAV هر سهم “وسپه” در چه محدوده ای است؟
وی در خاتمه خالص ارزش روز هر واحد از دارایی های این مجموعه سرمایه گذاری را مبلغ 300حدود تومان اعلام کرد و گفت: مجمع عمومی عادی سالیانه سهامداران طی هفدهم ماه جاری برگزار می شود و با توجه به تحقق سود 68 تومانی به ازای هر سهم برای سال مالی گذشته تصمیم گیری در خصوص میزان سود نقدی تقسیمی با نظر سهامداران در مجمع عمومی صورت می گیرد.
منبع: بورس نیوز
دیدگاهتان را بنویسید