برنامه های “کروی” جهت واگذاری سه زیرمجموعه غیربورسی به بورس
براساس گزارش راتین بورس یه نقل از بورس نیوز، گفتگویی با علی خوش طینت مدیر امور مجامع هلدینگ توسعه معادن روی پیرامون وضعیت این مجموعه انجام شده که شرح آن را در ذیل مشاهده می کنید.
1-وضعیت پرتفوی بورسی “کروی” را چگونه ارزیابی می کنید، آیا این مجموعه برنامه ای جهت اصلاح پرتفوی بورسی خود در نظر دارد؟ ارزش روز پرتفوی بورسی و آخرین رقم خالص ارزش روز دارایی های شرکت چه مبلغی ارزشگذاری می شود؟
از حیث وزنی، پرتفوی هلدینگ توسعه معادن روی ایران عمدتاً متمرکز به سهام شرکت های عضو گروه بوده و طبق آخرین صورت وضعیت پرتفوی منتشر شده خالص ارزش دارایی ها به ازای هر سهم حدود 318 تومان می باشد. لازم به توضیح است از آنجایی که استراتژی هلدینگ، گسترش فعالیت در صنایع معدنی می باشد هرگونه تغییر در وضعیت پرتفوی در آینده در راستای استراتژی مزبور خواهد بود.
علاوه بر این، طبق آخرین صورت وضعیت پرتفوی، ارزش روز پرتفوی بورسی “کروی” با احتساب بهای تمام شده یک هزار و 985 میلیارد ریال مبلغ سه هزار و 354 میلیارد ریال محاسبه می شود که حدود سه هزار و 316 میلیارد ریال از مبلغ مذکور به شرکت زیرمجموعه یعنی کالسیمین اختصاص دارد.
2-آیا شرکت توسعه معادن روی ایران برنامه ای جهت واگذاری زیرمجموعه های غیر بورسی خود به بورس یا فرابورس در نظر دارد؟ این برنامه ها طی چه بازه زمانی اجرایی می شوند؟
هلدینگ توسعه معادن روی ایران، واگذاری سهام چند شرکت تولیدی خود را از طریق فرابورس در دستورکار خود دارد. اقدامات اولیه مربوط به فرآیند پذیرش، انجام گردیده و امیدواریم در سال جاری بتوانیم شرایط عرضه اولیه این شرکت ها را در بازار اول و دوم فرابورس ایجاد نماییم. شرکت هایی که هلدینگ قصد واگذاری بخشی از سهام آنها را در بازار سرمایه دارد از پرپتانسیل ترین شرکت های غیربورسی هلدینگ بوده که با توجه به پروژه ها و طرح های توسعه ای آتی می توانند نویدبخش آینده خوبی برای سهامداران خود باشند.
البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که “کروی” در نظر دارد سه زیرمجموعه شرکت کالسیمین را در فرابورس عرضه کند که از این تعداد دو مجموعه فعال در صنعت شیمیایی بوده و برنامه افزایش سرمایه آنها اجرایی شده و زیرمجموعه دیگر نیز در حال پیگیری مراحل اجرای برنامه افزایش سرمایه است. برهمین اساس می توان گفت سه زیرمجموعه غیر بورسی “کروی” تا پایان امسال در بازار سرمایه عرضه خواهند شد.
3- آیا این مجموعه برنامه ای جهت تحصیل معادن جدید در نظر دارد؟ در صورت پاسخ مثبت توضیحات لازم را ارایه فرمایید؟
با عنایت به تأکیدات مقامات مسؤل و دولتمردان درخصوص افزایش فعالیت ها در حوزه صنعت و معدن و با توجه به نقش و جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد مقاومتی، هلدینگ توسعه معادن روی ایران در حال تدوین استراتژی خود جهت تبدیل شدن به هلدینگ معدنی و خروج از انحصار سرب و روی می باشد. همانگونه که استحضار دارید کشور ما با دارا بودن ذخایر بیش از 68 نوع ماده معدنی غیرنفتی، 37 میلیون تن ذخایر کشف شده و 57 میلیون تن ذخایر بالقوه در زمره 15 قدرت معدنی جهان جای دارد. این در حالیست که تولیدات معدنی تنها 0.6 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می دهد. همچنین این هلدینگ درصدد است توأم با ارتقای سطح دانش فنی اقدام به استحصال عناصر نادر از ماده معدنی سرب و روی نماید که تاکنون به عنوان پسماند در نظر گرفته می شود. این مهم میتواند علاوه بر ایجاد ارزش افزوده قابل توجه، مسائل زیست محیطی را نیز تا حدودی برطرف نماید.
4- به عنوان سوال آخر وضعیت مطالبه 83 هزار و 830 تن ماده معدنی پرعیار “کروی” از شرکت تهیه و تولید مواد معدنی چگونه است؟
متعاقب رأی دادگاه تجدید نظر بابت مطالبه 83.830 تن ماده معدنی از شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و طبق صورتجلسه فی مابین دو شرکت مبنی بر چگونگی اجرای رأی مذکور که به امضای طرفین رسید، مقرر شد 83.830 تن ماده معدنی با عیار 28 درصد روی طی 8 محموله مساوی به طور ماهانه تحویل شرکت توسعه معادن روی ایران شود که حواله ماه های اول و دوم به میزان 13.978 تن صادر گردیده که پس از تحویل به شرکت های گروه واگذار خواهد شد. بدیهی است اثرات مالی ناشی از تحویل ماده معدنی به دلیل ابهام پیرامون زمان بندی تحویل خاک در سال جاری، در پیش بینی عملکرد سال جاری منظور نگردیده که این مهم بلافاصله پس از دریافت اولین محموله به اطلاع سهامداران خواهد رسید.
دیدگاهتان را بنویسید