بورس در انتظار یک اتفاق تأثیرگذار
این کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب به خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: با توجه به اینکه بعد از فصل مجامع هم قیمت ها و هم نسبت قیمت بر درآمد بازار سرمایه با یک کاهشی رو به رو می شود بنابراین با بررسی وضعیت حال حاضر این نسبت به نظر می رسد حداکثر تا یک ماه آینده نسبت قیمت بر درآمد بازار سرمایه به پایین ترین نقطه میانگین چند ساله اخیر می رسد.
قاسم نژاد ادامه داد: با قرار گرفتن نسبت قیمت بر درآمد بازار سرمایه در محدوده کف بسیاری از سهم ها جای افت بیشتر نخواهند داشت و بازار در حالت خنثی قرار می گیرد و منتظر یک خبر مثبت چه به لحاظ عملکرد شرکت ها و چه روابط بین المللی خواهد ماند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: با رسیدن گزارش های سه ماهه شرکت ها و مشخص شدن برنامه مذاکرات هسته ای در آینده نزدیک بازار سرمایه می تواند از روند خنثی جدا شود و یک حرکت مشخص را در پیش گیرد.
قاسم نژاد ابراز داشت: با اجرای سیاست های کنترل تورمی در کشور درآمد و سود شرکت ها تحت تأثیر قرار می گیرد بنابراین شرکت ها چاره ای جز افزایش نرخ فروش خود به اندازه نرخ تورم نخواهند داشت که این اتفاق در گزارش های 6 ماهه و 9 ماهه حسابرسی شده شرکت ها می تواند رخ دهد و تأثیر خود را بر بازار سرمایه داشته باشد.
این کارشناس با اشاره به رفتار 20 ساله بازار سرمایه اظهار داشت: سابقه تاریخی حضور در بازار سرمایه نشان می دهد این بازار همواره حداقل بازدهی به اندزه تورم به اضافه 7.5 درصد را برای فعالان خود به همراه داشته است بنابراین بسته به تغییر نرخ تورم بازدهی مورد انتظار از این بازار تغییر خواهد کرد.
وی افزود: به نظر می رسد روند بازار سرمایه در نیمه اول سال روندی خنثی باشد و با شروع نیمه دوم سال شاهد یک حرکت صعودی و رشد 25 تا 30 درصدی باشیم که در صورت مثبت بودن و توافق نهایی در موضوع هسته ای می تواند با سرعت بیشتری به این نقطه برسیم.
قاسم نژاد در خصوص وضعیت صنایع در سال 93 ابراز داشت: در صورت برداشته شدن تحریم ها شرکت هایی که در چند سال اخیر نتوانستند به ظرفیت خود برسند می توانند افزایش تولید و تقاضا را تجربه کنند. بنابراین صنعت پتروشیمی می تواند از این منظر تحت تأثیر قرار گیرد.
وی افزود: به نظر می رسد نرخ دلار در سال 93 در محدوده 3400 تومان قرار بگیرد بنابراین شرکت های صادرکننده می توانند با افزایش تولید و صادرات تأثیر مثبتی بگیرند.
همچنین شرکت های سنگ آهنی و فولادی به دلیل پتانسیل افزایش ظرفیتی که به خاطر طرح های توسعه ای خوبی که در دست دارند می توانند مورد توجه قرار گیرند.
قاسمی بیان کرد: همینطور صنایع تجهیزاتی با آزادسازی نرخ برق و بازپرداخت مطالباتشان می توانند پتانسیل رشد سودآوری را داشته باشند.
در مورد صنعت بانکداری نیز این صنعت در صورت رفع آثار منفی تحریم می تواند مورد توجه قرار گیرد البته کاهش رشد پایه پولی می تواند عامل منفی این گروه باشد. در مورد صنعت خودرو باید گفت در حال حاضر مسئله اصلی تیراژ تولید نیست بلکه مسئله قیمت گذاری خودرو است که در صورت افزایش می تواند فروش محصولات را با چالش مواجه و حتی اگر این موارد حل و فصل شود به نظر می رسد اخبار مثبت صنعت از قبل تأثیر خود را در رشد قیمتی گذاشته باشد در هر حال این صنعت روند رو به بهبودی را دارد که در صورت رفع ابهامات می تواند بر روی آن تأثیرگذار باشد.
در خاتمه قاسم نژاد ابراز داشت: با سیاست های دولت جدید به نظر می رسد اقتصاد کشور به روند طبیعی خود بازخواهد گشت و بنابراین بازار سرمایه نیز همگام با این حرکت مثبت واکنش نشان خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید