تاثیرات سیاسی در بازار
نگاهی به بازار شنبه 8 شهریور ماه 1393
امروز هم بازار سرمایه سرخ پوش بود.شاخص کل پس از افت 370 واحدی اش به 72 هزار و 941 واحد رسید.بیش از 396 میلیون سهم به ارزش 114 میلیارد تومان مورد داد و ستد سرمایه گذاران بازار قرار گرفت.
در بین سهام مبادله شده امروز،صنایع پتروشیمی خلیج فارس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بر جای گذاشت و 81 واحد از افتش را شامل شد.تاپیکو و خودرو هم به ترتیب سبب افت 28 و 24 واحدی شاخص شدند.سایپا هم 18 واحد شاخص را به پایین هل داد.اما در مقابل این منفی ها، فقط سرمایه گذاری غدیر قد برافراشت و با 6.6 میلیون معامله اش به ارزش 4.5 میلیارد تومان تنها توانست 15 واحد شاخص را مثبت کند.پارسان و حکشتی هم هر یک 3 واحد شاخص را مثبت کردند.سایر سهام مثبت نیز اینقدر کم رمق بودند که اکثرا کمتر از 1 واحد شاخص را به بالا هل دادند.
گروه ساختمان
افتتاح صندوق زمین و ساختمان هم نتوانست سهام ساختمانی ها را مثبت کند. امروز علی صالح ابادی،در مراسم افتتاح تابلوی معاملاتی صندوق های زمین و ساختمان در فرابورس ایران گفت:” درحوزه صندوق زمین و مسکن تلاش های زیادی صورت گرفت و کارگروه های ویژه ای برای بررسی آن تشکیل شده است و وجود ارکانی مثل بازارگردان برای نقدشوندگی آن، یکی از مزیت های اصلی این صندوق هاست.
همچنین، در بسته خروج از رکود دولت ، یکی از موضوعات اصلی تامین مالی است که در بازار سرمایه به صورت تاسیس صندوق های پروژه و صندوق های زمین و ساختمان و دیگر ابزارهای تامین مالی عنوان شده است.
رییس سازمان بورس به انبوه سازان و مالکان زمین توصیه کرد برای ساخت پروژه ساختمانی به جای مراجعه به بانک ها وارد بازار سرمایه شوند تا بخشی از سرمایه خود را از طریق این بازار تامین کنند.”
اما در کنار این مراسم،سهام ساختمانی ها جملگی سرخ پوش بودند.وساخت پس از معامله 1.3 میلیون سهم وافت 4 درصدی به 3009ریال رسید.ثتران ، ثغرب ،ثفارسو ثاژن هم 4 درصد منفی بودند.
گروه خودرو
شاید بتوان گفت که خودرو امروز پر و جنب و جوش ترین صنعت بود.بازهم شورای رقابت و قیمتگذاری خودرو سبب شد تا سهامداران این گروه خروج از سهم را به ادامه مسیر ترجیح دهند.از ابتدای معاملات تا دقایق پایانی،نماد خودرو چندین بار شاهد صف فروش شد که با تلاش خریداران جمع میشد،چند دقیقه ای ارام می گرفت و دوباره با فشار فروش مواجه می شد.هرچند تلاش حامیان برای نجات سهم قابل تقدیر بود اما،در پایان معاملات و پس از تبادل بیش از 24 میلیون سهم به ارزش 5.4 میلیارد تومان مقامت 250 تومانی اش شکسته شد و به 242 تومان تنزل یافت.
سایپا،دیگر همگروهی خودرو هم چندان مطلوب نبود.بیش از 10 میلیون از سهامش در حالی معامله شد که نزول 3.7 درصدی را در پرونده اش به ثبت رساند.
سایپا دیزل هم با صف فروش مواجه بود و فشار فروشندگانش بر خریدارن غلبه کرد.تبادل بیش از 3.7 میلیون سهم نیز کاری از پیش نبرد و صف فروش این سهم جمع نشد.
خپارس هم بیش از 8 میلیون سهمش را در درصد منفی معامله کرد.
صف فروش خزامیا هم جمع نشد و بیش از 7 میلیون سهمش روی درصد منفی مورد تبادل قرار گرفت.
خبهمن،خگستر،ورنا،خرینگ و خشرق هم منفی بودند.
گروه پتروشیمی
سهام کمتر شرکتی در این گروه منفی نبود.فارس به مدد حجم مبنا،کمتر از 1 درصد افت قیمت را در پرونده اش ثبت کرد.این در حالی است که معاملاتش روی 4 درصد منفی انجام شد.
هرچند صف فروش وپترو در ساعات اولیه معاملات جمع شد اما،سمبه پرزور فروشندگان سبب شد تا دوباره صف شود.وپترو هم با افت 4 درصدی در قیمت به 2289 ریال رسید و به داد و ستد امروزش پایان داد.
همچنین 7.3 میلیون سهم پارسان نیز مورد معامله قرار گرفت.این سهم در پایان معاملات 0.6 درصد منفی بود.
تاپیکو،شکربن،شپلی،جم،شاراک،شیران،شلعاب و شپترو هم منفی بودند.
گروه بانکی
شایعاتی در خصوص طرح تحقیق و تفحص از بانک ها به گوش می رسد.مشکلات سیستم بانکی و احتمال کاهش نرخ سودشان در کنار مطالبات معوق شان دیگر رمقی برای سهام شرکت های این گروه باقی نگذاشته است.
شرکت های صنعت بانکداری امروز همگی مسیر نزول در پیش گرفتند و کام سهامدارانشان را تلخ کردند.بانک صادرات سردمدار گروه منفی بانکی ها بود.بیش از 13 میلیون سهمش در حالی مورد معامله قرار گرفت که بیش از 3 درصد افت قیمت داشت. معاملات امروز وبصادر،شاخص را 21 واحد به پایین کشید.
سهامداران بانک ملت هم بیش از 10 میلیون از سهامشان را جابجا کردند.البته تغییر قیمت 11 ریالی این سهم چندان شایان توجه نبود.
ونوین هم به مدد نرسیدن معاملاتش به حجم مبنا،تنها 7 ریال افت داشت در حالی که داد و ستدش در قیمت های پایین تر صورت گرفت.
سایر سهام بانکی هم به جز وپست منفی بسته شدند.
گروه فلزات اساسی
فلزات اساسی هم تعریف چندانی نداشتندو در گروه نزولی ها جای گرفته بودند.در این گروه هم حجم مبنا مانع ریزش بود.
فولاد مبارکه با معامله 1.1 میلیون سهم به ارزش 12 میلیارد تومان 4 ریال منفی بود و با قیمت 2525 ریال به معاملاتش پایان داد.التبه داد و ستد سرمایه گذاران این سهم در ساعات معاملات در قیمت های پایین تری انجام شد.به طوریکه اخرین معامله این سهم در قیمت 2480ریال به ثبت رسیده است.
فملی هم سهامدارانش را نا امید کرد.1.8 میلیون سهمش در حالی به فروش رسید که خریداران حاضر به خرید در قیمت های منفی 4 درصد بودند.
فاسمین،فلوله،فباهنر،ذوب،فخوز،وتوکا،فسربفراور،فنوال،فولاژ و زنگان هم منفی بودند.
در این گروه سپنتا خوش درخشید و در این بازار منفی،4 درصد مثبت بود.البته حجم معاملات سهام در این سهم تنها 375 سهم بود و با توجه به تعداد اندک جابجایی سهمش،تنها 4 ریال تغییر قیمت را ثبت کرد.
دیدگاهتان را بنویسید