تازه ترین خبرهای قبل از بازار
بازار سهام در حالی فعالیت خود را امروز آغاز می کند که تیم مذاکره کننده راهی نیویورک شده تا در حاشیه اجلاس ان پی تی مذاکراتی را داشته باشند. مهمترین موضوع بحث، لغو تحریم هاست . خبر خاصی که نگران کننده باشد، منتشر نشده است. در واقع بیشتر خبرها نشان دهنده تلاش برای نگارش متن توافق است
علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی شنبه شب در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما با بیان اینکه مذاکرات در حال حاضر وارد جزییات شده، گفت:ما در لوزان به مفاهیم مشترکی درباره مباحث اصلی رسیده بودیم. مشاور وزیر نفت هم گفته است که سوآپ نفت با لغو تحریم ها احیا می شود و البته مطالبات ایران از شرکت هایی مانند شل هم وصول خواهد شد.
بازار این روزها به خبرهای منتشره از مذاکرات بویژه اگر مثبت باشد، کمتر اهمیت می دهد و منتظر نتیجه مذاکرات و نتایج آن در جامعه است.
در حوزه اقتصاد،مهمترین خبر کاهش نرخ سود بانکی است که بازار چندان به آن واکنش مثبتی نشان نداد.
این روزها بازار از کمبود نقدینگی رنج می برد. کاهش انگیزه در پی روند نوسانی و ملایم بازار و کاهش حجم و ارزش معاملات سبب شده تا بازار پویایی و شادابی خود را از دست بدهد و نوسان گیران از بازار خارج شوند و این موضوع ضعف تقاضا را در پی داشته است.
روز گذشته شاهد شروع مثبت بازار بودیم که به مرور به سمت منفی هدایت شد. بنظر می رسد امروز هم بازار کم رمق باشد.
در گروه خودرو، بنظر می رسد افزایش نرخ خودرو در سال جاری منتفی باشد. واقعا اقتصاد کشش افزایش بیشتر قیمت خودرو را ندارد و سبب کاهش تقاضا خواهد شد. این در حالی است که شایعاتی از تعدیل ایران خودرو شنیده می شود. دو شرکت زیر مجموعه ایران خودرو با رشد سود همراه شده اند. حمل و نقل سمند بین الملل در سال 93 افزایش 2600 درصدی سود و شرکت سمند ریل رشد143 درصدی سود داشته اند.
باید توجه کرد که خودرو سازان حاشیه سود پایینی داشته و کمی افزایش تولید می تواند بر سود این گروه موثر شود.
یکی از شرکت های در نوبت واگذاری، بهمن دیزل است که گفته می شود بزودی عرضه خواهد شد.
معاون وزیر صنعت با بیان اینکه خودروسازان هنوز پیشنهادی برای افزایش قیمت به شورای رقابت ندادهاند، گفت: وزارت صنعت پرداخت ۲ هزار میلیارد تومان یارانه برای صنعت و معدن در سال ۹۴ را به دولت پیشنهاد داد.
امروز بنظر می رسد این گروه شرایطی مانند روز گذشته را داشته باشند.
در گروه لیزینگ کمی شرایط متفاوت است. افزایش سرمایه 100 درصدی ولصنم و شایعه قرارداد ولبهمن با سینا موتور سبب افزایش توجه ها به این گروه خواهد شد.
گروه پالایش نیز یکی از گروه های پر توجه بازار است که از زمان بازگشایی مجدد تا کنون بازدهی خوبی به سرمایه گذارانش داده است و بنظر می رسد با توجه به کم رمق شدن بازار، سهامداران این گروه هم کم کم بفکر شناسایی سود بیفتند. احتمال دارد عرضه در این گروه زیاد شود.
یکی از فاکتورهای موثر بر سوداوری پالایشی ها، قیمت نفت است که این روزها در مسیر رشد قرار گرفته است. شراز پیش بینی سود سال مالی 94 را مبلغ 435 ریال اعلام کرده در حالیکه برای سال مالی 93 مبلغ 444 ریال سود پیش بینی کرده بود. این پالایشگاه قیمت هر بشکه نفت را 47 دلار و 84 سنت و نرخ تسعیر ارز را 27225 ریال در نظر گرفته است.
شپنا شرایط بهتری نسبت به هم گروهی های خودش دارد.
در گروه پتروشیمی، شرکت ها در آستانه مجامع قرار دارند و پتروشیمی ها یکی از بهترین مجامع را دارند. سود نقدی حداکثری و پرداخت سریع ولی بازار نسبت به گروه کم توجه است. پترول در این گروه مورد توجه نوسان گیران قرار گرفته که شایعاتی از معاملات بلوکی هم در سهم شنیده می شود.
در گروه مخابرات، هر دو سهم کم ریسک و کم نوسان هستند. اخابر پیش بینی سودش را از 535 ریال به 459 ریال در سال مالی 93 کاهش داد ولی اثر آن قبلا بر سهم گذاشته شده است. همراه هم بعد از مجمع با نوسانات کم دامنه ای همراه خواهد شد.
در گروه سیمان، بنظر می رسد گروه منتظر افزایش نرخی است که احتمالا رخ نخواهد داد.ساربیل هم سه ماهه زیان شناسایی کرده است.
در بین کاشی ها، کهرام پیش بینی سود هر سهم سال مالی 94 را مبلغ 53 ریال اعلام کرده در حالیکه برای سال مالی 93 زیان 82ریالی را برای هر سهم محقق کرده بود.
در گروه فولاد، هرمز دیروز پیش بینی سودش را از یک ریال به 46 ریال افزایش داد ولی بازار که همه رشد سود را پیشخور کرده بود، فقط سهم را در همان سطح حفظ کرد.
شرایط بنیادی فولاد بد نیست. ذوب هم اعلام کرده افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها دارد اما قیمت سهم جذاب نیست.
در گروه بانک هم بنظر می رسد امروز معاملات کم رمقی را شاهد باشیم. وگردش 38 ریال سود برای هر سهم محقق کرده ولی سود نقدی تقسیم نکرده است.
در سایر نمادها، باما افزایش سرمایه 150 درصدی از محل سود انباشته را مصوب کرد.
در گروه مسکن اظهار نظرها بر افزایش تسهیلات مسکن قرار دارد. این گروه مورد توجه نوسان گیران بود و حال بیشتر حاشیه نشین است. ثاژن 6 ماهه 2 درصد از پیش بینی سودش را محقق کرده است.
در گروه دارو، شرایط بنیادی شرکت ها خوب است. گزارش های خوبی داده اند اما پرداخت سود بیشتر شرکت ها دیرهنگام بوده و سیاست تقسیم سود خوبی ندارند.
دیدگاهتان را بنویسید