تازه ترین خبرهای قبل از بازار
یکشنبه 18 آبان ماه 1393
با نام و یاد خدا
امروز در حالی بازار را اغاز می کنیم که از نظر چارتیست ها یک روز بسیار سرنوشت ساز در انتظار بازار است به گفته بسیاری از این نموداری ها بازار اگر امروز منفی شود و منفی اغاز کند و منفی ادامه دهد و منفی بماند حداقل ۱۰% در برخی نمادهایی که جای افت دارند اصلاح خواهد شد . این بدین معنی است که امروز با تمام قوا باید در منفی ها خرید شود و جلوی افت گرفته شود تا بازار از یک اصلاح جدی موقت جان سالم به در ببرد .
اما پیش بینی ها حاکی از ان است که بازار در دقایق ابتدایی خود منفی است و شدت منفی ان نیز کمی بالاست ولی رفته رفته بهتر می شود . در واقع در دقایق باقی مانده از بازار جو بهتر می شود . این بهترین اتفاقی است که می تواند رخ دهد و در مجموع بازار خیلی منفی نشود . به نظر امروز شرایط طوری است که این رویداد می تواند محقق شود و حجم معاملات در جمع و جورکردن بازار در نیمه دوم بسیار مهم است .
امروز با رونق پتروشیمی ها جو بازار می تواند کمی بهتر شود و شاخص نیز خیلی افت نداشته باشد .
در مجموع در موضوع سیاسی نیز از امروز راند اول دوره مذاکرات که ۳ جانبه است اغاز می شود و این بازی تا هفته های بعد نیز احتمالاً ادامه خواهد داشت .
در حاشیه بازار
امروز حاشیه های خبرهای سیاسی هم جالب و هم مهم است . از امروز همه ی نگاه ها به عمان است جایی که دیشب ظریف و تیم همراه به عمان رفت . ظریف را در این سفر، سید عباس عراقچی، مجید تخت روانچی معاونان وزیر امور خارجه، حمید بعیدی نژاد مدیر کل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت امور خارجه، پژمان رحیمیان، محمد امیری ، داوود محمدنیا، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه، سید محمد علی حسینی مشاور وزیر امور خارجه همراهی می کنند.
قرار است ظریف امروز با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و کاترین اشتون نشست سه جانبه ای داشته باشد. همچنین معاونان ظریف و کری با یکدیگر دیدار و گفت و گو خواهند کرد. داشتیم خبر رفتن ظریف را می خواندیم که در رسانه ها گفته شد ولایتی احتمالاً برای حضور در مذاکرات هستهای راهی عمان میشود. یک پایگاه خبری گزارش داد که احتمالاً رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور رهبری در امور بین الملل راهی عمان میشود.حضور ولایتی نشانهای از نزدیک بودن توافق هستهای با ایران است . البته بعید است این خبر صحت داشته باشد .
اما اظهار نظر های قبل رفتن نیز مهم است . عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان با تأکید بر اینکه هیچ کس خواستار بازگشت به شرایط قبل از توافق ژنو نیست اظهار داشت: این امر برای همه، یک سناریوی خطرناک خواهد بود. عراقچی تأکید کرد: البته ما اصولی داریم که باید رعایت شود و تصور من این است که اگر طرف مقابل، با حسن نیت بیشتری در مذاکرات شرکت کند و خود را از توهمات مربوط به break out و سلاح هسته ای و این گونه مسائل، نجات دهد و واقعیت جمهوری اسلامی ایران را بهتر بشناسد، رسیدن به توافق بسیار نزدیک خواهد بود. ما احتیاج داریم که طرف مقابل حسن نیت به خرج دهد و با دست کشیدن از توهمات، نگاهی واقعی به ایران و برنامه هسته ای ایران داشته باشد تا ان شاء الله توافق حاصل شود.
وی درباره مهمترین مسائل باقی مانده و حل نشده در مذاکرات گفت: همه موضوعات مهم هستند ولی مهمترین و کلیدیترین همین دو موضوع غنی سازی و چگونگی رفع تحریم ها است.
روانچی نیز قبل از رفتن گفته است که در صورتی که ما تا ۲۴ نوامبر به توافق نرسیم، دستکم از دید ناظران ایران مسئول آن نخواهد بود چراکه روشن خواهد بود که ما میخواستیم که این موضوع را به نتیجه برسانیم.ما باید وضعیت فعلی را حفظ کنیم. اما در عین حال آمادگی داریم که فعالیتهایمان را برای مدت مشخصی محدود کنیم، اما بعد از آن میخواهیم که مانند هر کشور دیگری که عضو پیمان منع اشاعه (NPT) است، با ما رفتار شود
معاون وزیر خارجه روسیه درباره دست یابی به توافق هسته ای با ایران ابراز خوشبینی کرد. به نقل از سایت شبکه روسی “روسیاالیوم”، سرگی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه گفت: نشست اخیر میان مدیران سیاسی وزارت خارجه کشورهای ۱+۵ در وین، دست یابی به توافق هسته ای با ایران را نزدیک کرد.
موسوی را که همه می شناسند کمی محافظه کارانه اظهار نظر کرده و ادم را نگران می کند که ممکن است مذاکرات تمدید شود . موسویان با اشاره بر اینکه اگر قرار باشد توافق نهایی در چارچوب معاهده NPT باشد، تاکید کرد: این توافق تا ۲۴ نوامبر صد در صد دست یافتنی است. موسویان تصریح کرد: اگر آمریکا و قدرت های بزرگ حسن نیت داشته باشند، دوطرف می توانند کل تعهدات خود را در شش ماه عملیاتی و تمام کنند، اما متاسفانه آمریکا به دنبال یک دوره ۲۰ ساله است. موسویان در خصوص مشکلات موجود بر سر راه لغو تحریم ها اشاره کرد و افزود: مشکل اول این است که کنگره آمریکا در مورد لغو تحریم ها تصمیم می گیرد و نه دولت آمریکا ! رابرت آینهورن نیز با ادعای این که تا ۲۴ نوامبر توافق جامع و نهایی حاصل نخواهد شد، افزود: به رغم این دو طرف می توانند روی محورهای اصلی توافق کنند و اوباما نیز برای حصول این توافق جدی است، لیکن باید در ظرفیت غنی سازی محدویت برقرار شود و دوره اجرای قرارداد نیز طولانی باشد و این معامله ای است که رییس جمهوری آمریکا به دنبال آن می باشد.
از سوی دیگر صادق زیباکلام در گفتوگو با ایسنا، درباره برگزاری نهمین دور مذاکرات هستهای در عمان و با توجه به اینکه طی یک سال گذشته اعلام شده بود مذاکرات هسته ای صرفا در شهرهایی که مقر سازمان ملل در آن قرار دارد وین، ژنو، نیویورک انجام خواهد شد با بیان اینکه در مجموع برگزاری مذاکرات در عمان را علامت خوبی از رسیدن به توافق جامع نهایی میداند، اظهار کرد: توافقهای مهم و خوبی صورت گرفته است، هرچند آنچه که باقی مانده بسیار پیچیده و سخت است و نمیتوان گفت که کار تمام شده است اما توافق نهایی محتمل است. اما در لابلای حرف رسانه ها صحبت هایی شنیده می شود که حسب شواهد توافق نهایی حاصل شده و طرفین در حال آماده سازی متن توافق هستند برخی شنیده ها حاکی از این است که توافق صورت گرفته مطلوب ایران و غرب نیست ولی توافق خوبی است. برای اولین بار پرونده یک کشور از شورای امنیت سازمان ملل طی ۶ ماه خارج خواهد شد و تحریم های یکجانبه غرب نیز طی ۳ ماه به شدت کمرنگ می شود .
در همین گیر و دار است که نوری مالکی معاون رئیس جمهور عراق فردا به صورت رسمی به تهران سفر می کند.وی در این سفر با مقامات ارشد کشورمان دیدار و در خصوص مناسبات دوجانبه، اوضاع عراق و تحولات منطقه به ویژه مبارزه با تروریسم و افراط گرایی رایزنی خواهد کرد. این سفر بسیار جالب است و برخی ان را در راستای واسطه گری بین ایران و امریکا می دانند .
در خبرهای اقتصادی طی هفتههای گذشته شورای پول و اعتبار مصوبهای را از تصویب گذراند که بر مبنای آن، بازپرداخت بدهیهای ارزی باید با نرخ روز تعیین شده از سوی بانک مرکزی تسویه شود که این امر، مخالفت شدید فعالان اقتصادی را در پی داشت.بر این اساس اکنون بخش خصوصی، طرحی را به این شورا پیشنهاد داده است که بر مبنای آن، کارگروهی متشکل از نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی، نماینده قوه قضاییه و نمایندگان بانک مرکزی در کنار یک نماینده مجلس به عنوان عضو ناظر تشکیل شده و پرونده هر یک از واحدهای تولیدی را به صورت مجزا بررسی و نتیجه نهایی را به بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار ارایه کند.بر اساس این طرح، قرار است که پرونده ۵۲۰۰ واحد تولیدی، از سوی این کارگروه طبقه بندی شده و به تناسب نوع واحد تولیدی و شرایط آن، نرخ ارز برای بازپرداخت تعیین شود. البته این خبرخوبی نیست و فعلاً مسکوت گذاشته شده است .
در خبرهای حوزه برق نیز تحولات مهم است . وزیر این روزها خیلی خوب روی این صنعت تاکید می کند . به خصوص وزیر نیرو . این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه در لایحه خروج از رکود هم مناسباتی در نظر گرفته شده که میتواند کمک حال صنعت برق باشد، بیان کرد: در کنار تمام اقدامات انجام گرفته گشایش مناسبات بینالمللی قابل توجه بوده زیرا این امر سبب افزایش دسترسی به بازارها و جذب سرمایه گذاریهای خارجی خواهد شد. وزیر نیرو توسعه صادرات و صنعت برق را مهمترین مساله وزارتخانه خواند و تاکید کرد که توسعه صادرات یکی از اصلیترین مولفه های خروج از رکود است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، اظهار داشت: نظر وزیر اقتصاد عدم افزایش مالیات ارزش افزوده برای سال ۹۴ است.
در خبرهای بورسی مدیریت صندوق توسعه بازار سرمایه طبق تصمیم اعضای مجمع به مرکز مالی ایران متشکل از ارکان بازار سرمایه (شرکت بورس اوراق بهادار تهران، شرکت بورس کالای ایران، شرکت بورس انرژی، فرابورس ایران و شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه) داده شد.
اما در بازار یک عرضه اولیه نیز داریم که زمان قطعی جلسه معارفه شرکت فرابورسی قاسم ایران مشخص شد تا امکان عرضه ۱۰ درصد سهام این شرکت ۳۶ میلیارد تومانی در چهارشنبه جاری فراهم شود. در این رابطه فرهاد رمضان مدیرعامل هلدینگ خودکفایی آزادگان به بورس پرس خبر داده بود که این عرضه چهارشنبه جاری ۲۱ آبان انجام و طی آن ۳۶ میلیون سهم شرکت قاسم ایران، برای عموم عرضه خواهد شد. روز سه شنبه نیز جلسه معارفه ایی برای فعالان بازار برگزار خواهد شد. جلسه معارفه فوق ساعت ۱۴ الی ۱۷ سه شنبه ۲۰ آبان با حضور مدیران و معاونین و سهامدار عمده در هتل سیمرغ تشکیل خواهد شد و طی آن ضمن معرفی آخرین وضعیت شرکت به سئوالات حاضرین پاسخ داده می شود.
در بازار ارز قیمت دلار سینه خیز به سمت ۳۳۰۰ حرکت می کند و در محدوده ۳۲۶۰ تقریباً چسبیده شده و دولت نیز اجازه افت قیمت را به دلار نمی دهد و نشان می دهد برای بودجه خواب هایی دیده است . دیروز بود که شنیده شد دولت دلار را در بودجه ۳۲۰۰ می خواهد بیند که یک عدد جالب توجه و خارج از محافظه کاری است .
فعلاً همه درگیر مذاکرات هستندو بازار نیز به ان گره خورده است .
گروه برق
تلاش های خوبی برای رونق گروه برق شده است . کنتور نیز دیروز صف شد و به نظر گزارش خوبی را راهی بازار کند . در این گروه امروز رمپنا اگر منفی فرصت داد وارد شوید . همچنین بترانس نیز اگر عرضه شد به نظر برای خرید بد نیست . در این سهم دعوای سهامداری اغاز شده است گویا بانک ملی و سینا فرایند هر دو در صف خرید هستند . تحولات این گروه جالب است و به نظر خبرهای بنیادی امروز از همایش برق نیز می تواند بر این گروه به خصوص رمپنا در منفی ها موثر باشد .
امروز منفی مپنا برای نوسان نیز بد نیست .
مخابرات
برخی در بازار از اغاز حرکت مخابرات و صف شدن و رشد قیمت سهم می گویند ولی به نظر و با توجه به خبرهایی که رسیده از عرضه های احتمالی حقوقی ها مثبت ۴% امروز برای خروج موقت از بازی نوسانی سهم فرصت خوبی است . به نظر فروش در محدوده ۳۰۰۰ و ۳۰۵۰ ریال برای مخابرات قیمت مناسبی است و خرید در این قیمت ها برای نوسان توصیه نمی شود .
گروه بانک
در گروه بانک فضا برای رشد با این عرضه ها کمی سخت است و باید خبر برسد بانم تا اینجا رشد کرده و بازی می کند و ازاین جا به بعد باید با خبر رشد کند . اما برای خرید بازهم تاکید می کنیم در بین گزینه های موجود تجارت و ملت قوی تر است . ملت شاید در این قیمت ها مدام عرضه شود ولی در منفی امروز خریدش بسیار خوب است .
در این گروه انصار یکی از گزینه های مناسب است . وکار نیز بهانه های رشد خوبی دارد .
با خبر سمگا خود وگردش و حق تقدم وگردش برای نوسان نیز بد نیست .
ولی بازهم می گوییم مطمئن ترین گروه وبملت و تجارت است . تجارت به نظر ۱۰۸۰ و ۱۱۰۰ ریال اگر عرضه شد می توان گرفت ولی منفی های ملت می تواند جذاب تر باشد .
فاسمین و باما
چند روزی است که توجه به فاسمین از نظر معاملاتی بیشتر شده به نظر برای نوسان و البته بیشتر برای میان مدت هر دو سهم فاسمین و باما را زیر نظر داشته باشید . در تحلیل ها اگر موجودی فاسمین به فروش برود حتی ۸۵۰ ریال سود نیز می تواند محقق شود و در باما نیز ۲۰۰۰ ریال سود منطقی است . و او نیز می تواند در ۱۲۰۰۰ ریال قرار گیرد در گروه روی هر دو شرکت را می توان در گوشه ای از پرتفوی میان مدت خود نگه داشت .
گروه قطعه ساز
ختور که همه را ناامید کرده است . با این گزارش سهم بازهم منفی است نوبر است . در بازار این روزها خودرو تحت فشار است و شاید تا ۳۰۰۰ ریال نیز افت کند . گفته می شود امروز جلوی منفی سهم گرفته می شود ولی در مجموع منفی امروز خمحرکه و خمهر برای نوسان بد نیست ولی اگر جمع نشود ان وقت است که افت ۱۲ تا۱۵% دیگر را نیز می توان در این دو سهم شاهد بود . پس از در ۴% منفی امروز هر دو سهم احتمالاً شاهد معاملات پر حجم تری را خواهیم بود . هر ۳ سهم رااز نظر نوسانی زیر نظر داشته باشید .
تایرا
این سهم از نظر بنیادی شرایط خوبی دارد . به نظر در میان مدت نیز اهداف بسیار قوی دارد حتی همین جا با جرات می گوییم مجمع سال بعد اگر سهم ۷۰۰۰ ریال بود نباید تعجب کرد و از این سهم بر می اید ولی در مثبت های امروز باید کمی تردید کرد و باید محتاط بود . برخی از سهامداران نظیر بیمه ملت و خساپا در فکر عرضه هستند و این خبرجالبی نیست . با این که نوسانی سهم بد نیست ولی ریسک بالایی را می طلبد . هر چند تاکید کردیم برای میان مدت عالی است .
سیستم
دیروز سهامداران عمده در عرضه سهم فعال بودند و البته گفته می شود جابجایی بوده است . تکنیکالیست ها معتقدند سهم ۸ تا۱۰% دیگر در نهایت برای رشد می تواند حرکت کند . ولی قرارداد با مجموعه نفت و خلیج فارس نهایی شده و رایتل نیز جدی است . به یاد دارید که روی سهم تاکید شد هنوز هم می گوییم برای میان مدت سیستم سهم خوبی است ولی در قیمت های فعلی رانفور و رتاپ بهتر هستند .
گروه قند
دیروز واکنش مثبت بازار به قندی ها جالب توجه بود که بخری ان را در قالب بتا منفی بودن و افت احتمالی امروز بازار تحلیل کردند ولی حقیقتش این است که از نظر بنیادی این گروه تعریفی ندارد . یک قندی دیگر به نام قثابت نیز امروز تعدیل منفی داد . بهنظر خیلی جالب نیست که سراغ این گروه بروید مگر این که افزایش نرخ سنگین در مسیر این گروه باشد که فعلاً بعید است .
خارزم
شاید اگر بازار احساسی بود با این گزارش خارزم که ۱۹۹ ریال سود در ۳ ماهه محقق کرده است بازار منفجر و سهم صف خرید می شد . شایدم هم امروز این اتفاق رخ دهد چرا که فقط با همین سود ۳ ماهه قیمت های فعلی قابل پذیرش است . این شرکت یک سود فروش سرمایه گذاری ها داشته است و بدون ان سود در مرز ۱۰۰ ریال بود . جالب است این سود قابل تقسیم نیز نیست . بورس نیز نیز اعلام کرده است که شرکت از بابت واگذاری ۳۰ درصد سهام شرکت توسعه ساختمان خوارزمی به شرکت توسه مدیریت سرمایه خوارزمی(شرکت فرعی با مالکیت ۵۱ درصدی) مبلغ ۰۴۱ر۱ میلیارد ریال سود شناسایی نموده است. شایان ذکر است معامله مذکور درون گروهی بوده و سود واگذاری در تلفیق حذف خواهد شد. همچنین قسمتی از این درآمد مربوط به تهاتر بدهی های قبلی شرکت بوده و تحقق آن و نحوه شناسایی درآمد مورد ابهام است.
هر چند صورت های مالی نشان می دهد ارزش ویژه و دفتری خارزم ۱۶۰۰ است و شاید قیمت های زیر ۱۵۰۰ برای سهم سخت به دست آید .
به هر حال این یک شو ک مثبت است . به نظر روی کاغ سود ۶۵۰ ریالی و البته عملیاتی ان ۵۵۰ ریالی برای خارزم به دست می آید و هنوز هم معتقدیم هدف سهم سال بعد ۲۲۰۰ ریال است .
سهم ر ا باید در منفی امروز خریده و فقط نگهداری کرد .
پترول
گفته می شود پتروشیمی ایلام کم کم وارد مدار تولید می شود و محصولات خوبی را نیز در حال تولید است که بر سود شرکت موثر است و سال بعد شرکت در روال سود دهی موفقی خواهد بود در حالی که پترول در صورت های خود هیچ سودی از ایلام در نظر نگرفته است . به نظر خود پترول که در واقع مالک کامل این شرکت است چه مستقیم و چه غیر مستقیم می تواند با این بهانه امروز در قیمت های منفی و نزدیک به ۲۴۰۰ ریال یکی ا گزینه های مورد توجه نوسان گیران بازار باشد . ولی پترول نشان داده است که با وجود چنین خبرها و شرکت هایی دست خوبی برای تعدیل و اعلام تعدیل های مختلف دارد .
وپست
جالب است که افزایش سرمایه وپست به سرعت ثبت شده و این شرکت با قیمت های ۱۵۰۰ و ۱۴۰۰ ریال در بازار حرکت می کند . به نظر در صورتی که سهم باز شود کمی زیر فشار تبدیل سهم های افزایش سرمایه قرار می گیرد و ممکن است پر عرضه دنبال شود . باید کمی مراقب این سهم بود ولی به هر حال بازی نوسانی روی سهم جدی است و حتی برخی اهداف ۱۸۰۰ را ذکر می کنند . به نظر سهم تا گزارش ۶ ماهه نداده است قابل بازگشایی نیست .
دیدگاهتان را بنویسید