تازه ترین خبرهای قبل از بازار
سه شنبه 27 آبان ماه 1393
با نام و یاد خدا
امروز بازار را در حالی اغاز می کنیم که از امروز ماراتن هسته ای به روز فینال خود میرسد و همه منتظر رسیدن خبرهای خوب هستند . بازار نمی داند چه کند برود یا بماند . بخرد یا بفروشد ولی برخی به شدت بر این عقیده اند در زمان مذاکرات نباید سهم داشت از همین رو به وضوح خواهیم دید که برخی افراد از امروز شروع به نقد کردن می کنند تا فردا …
این باعث به وجود امدن شدت فشار فروش در بازار می شود و کار را کمی سخت تر می کند . این فشار از امروز در بازار مشهود است . امروز شاید ابتدای بازار نرمال و معمولی باشد ولی رفته رفته جو در بازار سنگین تر می شود . از فردا حجم معاملات ممکن است کم شود و ان جو شادابی را نداشته باشیم .
به نظر موج خاصی در بازار داریم که ممکن است به جان شاخص هم بایفتد و او را نیز اندکی منفی کند .
به هر حال شرایط کمی برای بازاز از امروز سخت تر است و البته گروه های مختلف نظیر خودرو و ساختمان نیز احتمالاًبا ریزش مواجه می شوند .
در حاشیه بازار
امروز حاشیه های خبرهای سیاسی بالا می گیرد و چشم همه به وین اتریش است .
اما در خبرها داشتیم که وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که وزیر خارجه این کشور اواخر هفته جاری به مذاکرات جامع هستهای ایران و ۱+۵ در وین میپیوندد. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که «جان کری» وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه (امروز) واشنگتن را به مقصد اروپا ترک میکند و سفر خود را با لندن آغاز میکند و قرار است در آنجا گفتوگوهایی را با مقامات اروپایی و خاورمیانه درباره مذاکرات ایران و همچنین وضع آشفته خاورمیانه صورت دهد
آسوشیتدپرس گزارش کرد که دو طرف مذاکره برای تمدید مذاکرات بعد از مهلت ۲۴ نوامبر آمادگی دارند اما عدم توافق تا مهلت تعیین شده موجب بروز تردیدها در کنگره آمریکا میشود. دولت آمریکا ممکن است کنگره را با بررسی تحریمهای جدید در صورت عدم توافق خشنود سازد اما این مسئله میتواند موجب شود که تهران از میز مذاکرات عقبنشینی کند. همچنین آسوشیتدپرس گزارش کرد از آنجایی که بسیاری از مسائل در مذاکرات هستهای حل نشده باقی مانده، وزرای خارجه گروه ۱+۵، برنامهریزی کردهاند که در مذاکرات وین که روز سهشنبه از سرگرفته میشود به «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران بپیوندند.
این تحولات در حالی است که روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی با اشاره به فرصت کم باقیمانده تا ضربالاجل ۲۴ نوامبر برای حصول توافق هسته نهایی نوشت: نباید فرصتها برای رسیدن به راهحل جامع از دست برود. روزنامه نیویورک تایمز در ادامه نوشت: ایران و قدرتهای جهانی پس از یک سال تلاش دیپلماتیک اکنون با ضربالاجل ۲۴ نوامبر برای رسیدن به راهحل نهایی بر سر برنامه هستهای ایران در ازای لغو تحریمها علیه این کشور روبرو هستند. اگرچه مذاکرات آتی آخرین فرصت برای دستیابی به این نتیجه محسوب میشود به نظر میآید رایزنیهای هفته گذشته در عمان پیشرفت محسوسی نداشت. این امر احتمال تمدید مذاکرات را افزایش میدهد.از آنجایی که هیچ کس خواهان شکست این تلاشها نیست، گفتوگوهایی درباره تمدید مذاکرات و تدوین پیشرفتهایی که تاکنون حاصل شده به میان آمده است.
اما در این میان پایگاه خبری المانیتور به نقل از منابع اروپایی و کنگره آمریکا گزارش داد: کشورهای اروپایی عضو گروه ۱+۵ همزمان با نزدیک شدن به ضربالاجل ۲۴ نوامبر (۳ آذر) برای جلب موافقت کنگره آمریکا تلاش میکنند. کارکنان سفارتخانههای انگلیس، فرانسه و آلمان در آمریکا در هفتههای اخیر با اعضای کنگره درباره یک توافق قابل قبول از سوی تمام طرفها وارد مذاکره شدهاند. به نظر نمیآید این اقدام یک تلاش دستهجمعی بوده و یا حتی با دولت اوباما، رییسجمهور آمریکا هماهنگ شده باشد.
المانیتور گزارش داد: اینطور به نظر میآید که این سه کشور با رویکرد باراک اوباما مبنی بر این که وضع تحریمهای جدید میتواند به مذاکرات هستهای ایران آسیب بزند و تلاشهای دیپلماتیک را تضعیف کند همراه هستند. اگرچه این اقدام اخیر بیشتر روی گزینههای احتمالی در صورت تمدید مذاکرات که احتمال آن افزایش یافته متمرکز شده است.یک مشاور ارشد کنگره به المانیتور گفت که پیامهای زیادی از سه کشور اروپایی عضو گروه ۱+۵ دریافت شده است.دور آخر مذاکرات هستهای ایران و ۱+۵ در مهلت تمدید مذاکرات ۲۷ آبان در وین برگزار میشود.
اما یک نکته جالب این بود که سردار نقدی تیم مذاکره کننده عزت را حفظ کرده است . دیروز اکثر اصول گرایان از مذاکرات حمایت کردند . عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر حمایت اصولگرایان از موفقیت تیم مذاکره کننده ای هستهای گفت: همه اصولگرایان خواهان موفقیت دولت و توافقی که حقوق ملت ایران را تامین کند، هستند.
معاون وزیر خارجه چین نیز گفته است درتلاش هستیم تا توافق نهایی بین ایران با۱+۵ حاصل و تحریم ها برداشته شود.
در کنار ان مشاوران باراک اوباما در حوزه امنیت ملی اکنون که قرار است مذاکرهکنندگان ایران و ۱+۵ احتمالا برای آخرینبار به وین پایتخت اتریش بروند میگویند شانس دستیابی به توافق نهایی را در ماه جاری ۴۰ تا ۵۰ درصد میدانند. اوباما اخیرا در گفتوگو با یک گروه از بازدیدکنندگان در کاخ سفید گفت: این مساله در نهایت یک تصمیم سیاسی برای ایرانیهاست، جملهای که به نظر میآید برای خود او مصداق داشته باشد.
اما فشار برای دوستی و رابطه با ایران نیز جالب است . بازرگانان آمریکایی خواستار ارتباط با همتایان ایرانی خود شدند. پیک آشتی تجار واشنگتن به تهران رسید. برخی خبرها بی صدا فریاد می زند !!
و البته اخرین خبر نیز از قول دنیس راس بیان کنیم که دنیس راس گفته مذاکرات هستهای ایران احتمالا تمدید خواهد شد. دیپلمات کهنهکار و پیشین آمریکایی معتقد است مذاکرات هستهای بین ایران و گروه ۱+۵ بار دیگر تمدید خواهد شد.
دیروز صحبت های سیف نیز جالب بود . در خبرهای اقتصادی رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به آمار نقدینگی در بازههای زمانی مختلف تصریح کرد: در سال ۹۱ رشد نقدینگی ۳۰ درصد و سال گذشته ۲۹٫۱ درصد بوده است؛ رشد نقدینگی در یک سال منتهی به ۹۱، ۲۶٫۴ درصد، یک سال منتهی به شهریور سال گذشته ۲۵٫۹ درصد و ۱۲ ماه منتهی به شهریور امسال ۲۹٫۱ درصد بوده که معنای آن این است که متوسط نقدینگی در ۱۲ ماه منتهی به شهریور امسال بالاتر از دورههای قبل است.در ۶ ماهه اول سال ۹۱ رشد نقدینگی ۱۳٫۶ درصد، ۶ ماهه اول سال گذشته ۹٫۹ درصد و ۶ ماهه اول امسال ۹٫۹ درصد گزارش شده است؛ این حجم بالای نقدینگی در حالی است که بسیاری بانک مرکزی را متهم به کنترل تورم در قبال تعمیق رکود میکند که البته برخی جاها افرادی رشد بالای نقدینگی طی یک سال اخیر را تهدیدی برای دستاورد کنترل تورم عنوان میکنند.
رئیس شورای پول و اعتبار در خصوص نرخ ارز و انتقادات مطرح شده مبنی بر اینکه بانک مرکزی به صورت غیرمنطقی مانع از افزایش نرخ ارز شده است گفت: اقدامات بانک مرکزی در یک سال و چند ماه گذشته نشاندهنده رویکرد این بانک در قبال نرخ ارز است.
وی با اشاره به صحبت خود در سال گذشته مبنی بر اینکه نرخ ارز به کف رسیده است افزود: بنده برای نفع بخش خصوصی و شما (اعضای اتاق بازرگانی) این جمله بیان نکردم و میدانستم چه تبعاتی خواهد داشت؛ آن روز دلار ۲۹۸۰ در بازار بود که بنده گفتم قیمت ارز به کف رسیده است.
سیف تاکید کرد: بانک مرکزی بر اساس مصلحت ملی، حفظ اشتغال، رشد تولید و صادرات اقتضائاتی را در نظر میگیرد و بر آن پایبند است.
در خبرها داشتیم صادرات نفت ایران به هند در ماه اکتبر نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶۰ درصد افزایش یافت و به ۳۰۹ هزار و ۹۰۰ بشکه در روز رسید. این شاید جبران کار کره جنوبی شود .
در حوزه پتروشیمی و سنگ آهن دیروز با حضور ابوترابی و پور ابراهیمی در بورس این موضوعات مطرح شد . به نمایندگان نیز گویا گفته شده کمتر در این موضوع مانور دهند . در این راستا وزارت نفت و پتروشیمیها به توافقی دست یافتهاند که بر اساس آن،فرمول قیمت خوراک پتروشیمی ها برای حداقل ١٠ سال تغییر نخواهد کرد، از این رو قیمت خوارک این واحدها تابع فرمول است، به گونهای که نرخ بازگشت کل سرمایه به صورت ارزی در صنایع پتروشیمی حداقل ٢۵ درصد و برای مناطق محروم ۳۰ درصد خواهد بود.البته تعیین قیمت خوراک در حالی برای بررسی بیشتر به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع شده که یک عضو کمیسیون انرژی در گفت و گویی اعلام کرده که با توجه به اینکه فروشنده و خریدار این فرمول را پذیرفتهاند ما هم تصور میکنیم منطقی باشد و اگر آنها اعتراضی داشتند نشان میداد که این مسئله مشکل دارد.
در دلار در بازار دلار بین ۳۲۵۰ و ۳۲۴۰ معامله میشد و به نظر کمی نزولی شده است . او نیز به مذاکرات وابسته است و البته با اعلام احتمالی دلار ۲۹۵۰ در بودجه ممکن است دلار ازاد بازهم رشد کند .
و اما بازارهای جهانی که مس و روی کمی نزولی اغاز کردند و نفت کمی درجا زده و طلا نیز کاهشی بوده است . در طول بازار گزارش های دقیق تر از روند بازار جهانی خواهیم داد . ولی در این لحظه قیمت نفت ۷۵ ، طلا ۱۱۸۴ و قیمت مس ۶۷۴۰ و روی نیز ۲۲۵۴ است که نقش خنثی را برای بازار دارد .
بازی احتمالات
مطلبی که خدمت شما عرض می شود خیلی به بازار این روزها ربطی ندارد بلکه روزها و هفته های اتی را می بیند . فرض را بر این بگذارید مذاکرات شکست خورد . تکلیف بازار چیست بی شک گروه بانک و خودرو دیگر لیدر نخواهند بود و بازی روی سهم های کوچک دوباره اغاز می شود تا گزارش های ۹ ماهه و تکالیف بودجه از راه برسد .
اما بیایید کمی خوش بین باشیم بر فرض مذاکرات پیروز شد . در این حالت پول جدید راهی بازار می شود . این پول جدید دنبال چه سهمی خواهد رفت . شک نکنید دنبال سهم هایی می رود که بنیادی قوی داشته و پی به ای کمی دارند . به نظر چند گروه در بازار نظیر پتروشیمی ها، هلدینگ ها ، سیمانی ها، سنگ آهن ، فلزات این شرایط را در حال حاضر دارند به خصوص دو حوزه پتروشیم و سنگ آهن که مزیت نسبی ماست می تواند برای انها مهم باشد .
دقت کنید پیشرو بودن در هر کاری مهم است به نظر خرید سهم هایی مثل غدیر و پارسان در شرایط فعلی یک کار بیهوده به نظر میرسد ولی ممکن است ۲ ماه بعد این کار بیهوده صف خرید باشد !
غبشهر
در همین روزهاست که سود غبشهر و غمارگ به بازار برسد . وضع غمارگ به نظر خیلی جالب نیست و نمی تواند جالب توجه باشد ولی غبشهر کمی بهتر است شایعه شده امسال دیگر قرار نیست بودجه سنگین محافظه کارانه اعلام شود . هر چند رفتار سهم بسیار خاص و عجیب است . از نظر نموداری سهم قابلیت های رشد حتی تا ۹۰۰۰ را نیز نشان می دهد ولی از نظر بنیادی تا زمانی که این اطلاعیه نرسد هیچ توصیه ای نمی توان کرد . در ۴ سال قبل انتشار سود سال بعد غبشهر و غمارگ با کاهش جدی همراه بوده امسال ممکن است این موضوع خرق عادت شود .
گروه ساختمان
چند روزی است که سیگنال این گروه را می دهیم که خطرناک شده است . وساخت و ثنوسا در این قیمت ها خرید ندارند و بسیار پر ریسک هستند . در این گروه ۱۸۰۰ ثمسکن و برخی سهم های دیگر می توانند جالب باشند . عدم رشد سود ثتران و ثشرق در گزارش های خود و همچنین شایعه کاهش سود ثاخت باعث نفی شدن جو این گروه شده است .
به نظر فروش در صورتی که در وساخت و ثنوسا د سود هستید بهترین کار است .
در مورد ثاخت هم به نظر با بازگشایی مناسبی مواجه باشد .
چند بار پیشنهاد دادیم که بهتر است کمی از وزن گروه ساختمان بکاهید و شاید خرید سیمان ، هلدینگ ها و سنگ اهنی ها بد نباشد .
گروه مینو
در بازار شنیده می شود بازی های جدیدی روی گروه مینو شکل می گیرد و به نظر غمینو و غپینو و قاسم در صدر انها باشند . زمزمه هایی از این که قاسم این روزها عرضه می شود در بازار وجود دارد در صورتی که سهم عرضه شد به نظر با پذیرش ریسک بالا می تواند برای خرید جالب باشد . تاکید می کنیم خرید قاسم در صورت تعادل هم ریسک و هم ممکن است بازدهی خوبی را داشته باشد . در این ۶۳۰۰ و ۶۴۰۰ شاید خرید غپینو با هدف ۷۰۰۰ و ۷۱۰۰ نیز برای نوسان بد نباشد .
گروه خودرو
در خساپا اول شروع کنیم که این سهم زمزمه های تغییر مدیریتی را به جد و با اخبار خاص در پیش دارد . اگر طی هفته های اتی این رویداد رخ داد نباید تعجب کرد ولی به نظر تغییر به سود خساپاست .
در این گروه روی گروه خودرو خبر خاور موثر خواهد بود . روی خگستر به خاطر سمند می توان مثبت بود . ورنا نیز سهمی است که از ۱۱۰۰ ریال معرفی شده بود و از ۱۶۵۰ و ۱۶۰۰ ریال کم کم بهتر است فروشنده باشید .
در نماد وساپا کار کمی گره خورده به نظر قیمت های ۱۳۰۰ کف سهم شده و برای سقف کمی زود است ولی شاید رشد خوبی را در وساپا شاهد باشیم .
در مجموع خگستر و وساپا شاید در این مقطع گزینه های بهتری برای خرید باشند .
گروه دارو
بازار این صنعت را به حال خود رها کرده در صورتی که ۲ ماه دیگر این گروه اغاز یک بازی جانانه را دارد که دیگر این قیمت ها برای اکثر این شرکت ها فراموش می شود .
در این گروه خبر افزایش سرمایه دپارس این روزها به بازار اعلام می شود که از محل انباشته است و می تواند برای میان مدت ها بد نباشد .
گزینه های همیشگی معرفی ما را نیز همه حفظ شدند دفارا ، اسوه ، دکیمی ، دتماد و برای پول های بزرگ تیپیکو گزینه های قوی گروه داروست .
دیران را هم زیر نظر داشته باشید که افت خاصی ندارد .
وغدیر
سود فعلی غدیر محدوده ۱۲۰۰و ۱۲۵۰ ریال است . این را همه می دانند و این سود نیز محقق می شود . ولی تقسیم ان در حد ۵۵۰ تا ۶۰۰ ریال است و تقسیم انچنانی نخواهد داشت و حتی ممکن است این تقسیم سود کمتر باشد .
غدیر طی همین روزها سود ۶۵۰ تا ۷۰۰ ریالی را به بازار اعلام می کند که می تواند برای همه جالب باشد . البته شاید نماد متوقف نشود . البته غدیر توانایی اعلام سود بیشتر را نیز دارد ولی در همین محدوده فعلاً اعلام می شود .
غدیر در قیمت های ۳۱۰۰ ریال فعلی و با تقسیم ۶۰۰ ریال در مجمع برای فرد ۲۵۰۰ ریال تمام می شود و البته مزیت غدیر تقسیم سود به موقع است . حال با سود ۷۰۰ ریالی پی به ای غدیر زیر ۴ است و از همین رو ۳۱۰۰ و ۳۲۰۰ ریال نهایت افت قیمتی در غدیر است و هر حرکتی در بازار باعث رشد سهم می شود .
ونفت
با این اطلاعیه شفاف سازی که دیروز ونفت داد به نظر باید دو گروه را در سهم شاهد باشیم . ولی دقت کنید سهم از طریق یکی از زیر مجموعه ها نه برای سال ۹۴ بلکه سال ۹۵ می تواند با توجه به ان شرکت و ذخیره سازی نفت و این موارد ۹۰۰ ریال سود شناسایی کند در این شکی نیست ولی با تنزیل ارزش عایدات به قیمت های فعلی تابلو می رسیم . البته زمزمه هایی در بازار مطرح بود که صندوق نفت باردیگر سهم را عرضه کند ولی گویا باقی سهم وثیقه است .
به نظر سهم هدف بالایی را می بیند و شاید از همین قیمت ها ۲۰ تا۲۵% رشد کند ولی با درجه ریسک بالا .
رمپنا
حجم های خرید در رمپنا خوب شده است . افزایش سرمایه به داد این شرکت می رسد و کف سهم را بسته است . رمپنا یک نکته خیلی مهم دارد که از هفته دیگر اغاز می شود . انتشار گزارش ۶ ماهه زیر مجموعه ها … گزارش ۶ ماهه زیر مجموعه ها اگر با رشد درامد همراه باشد شک نکنید روحیه مپنا تغییر می کند و البته افزایش حجم معاملات نیز به نظر ناشی از یک سری اقدامات مثبت است .
به نظر قیمت های زیر ۸۰۰۰ ریال مپنا اگر در روزهای بعد رقم خورد برای خرید بد نیست .
کنور
این سهم تعدیل منفی داد و منفی ومعادن از همین بابت است . شرکت سود خود را از ۸۰ به ۶۰ کاهش داده است . از نظر طرح و توسعه سهم بسیار خوب است ولی از طرح های خوب عقب است . به نظر چاره ای جز افت قیمت سهم نیست و احتمالاً سهم تا ۳۶۰۰ و ۳۷۰۰ ریال نیز منطقی است که افت را داشته باشد .
دیدگاهتان را بنویسید