تازه ترین خبرها از بازار امروز
چهارشنبه 28 خرداد ماه 1393
با نام ویاد خدا
امروز بازار را در حالی آغاز می کنیم که واقعاً نباید به فکر پیش بینی از بازار بود بلکه فقط باید نشست و نظاره کرد که چه اتفاقی روی می دهد . یکی از مهم ترین خاصیت های بازار این روزها این است که افت را داریم ان هم در قیمت و البته با تمرکز بیشتر بر حجم . یعنی در این قیمت ها که در حال کم شدن است فروشنده روز به روز پشیمان تر می شود . اما مشکل بازار جای دیگری است که خرید صورت نمی گیرد . یعنی بازار در داشتن خریدار کند عمل می کند و کسی خریدار جدی نیست . باید از خود پرسید پایان کار کجاست . دقیقاً در این شرایط پایان کار جایی است که با یک شوک خبری همراه با شوک نقدینگی کار مثبت آغاز شود .
بدین معنی که شوک خبری تنها کافی نیست و شوک نقدینگی نیز لازم است . پس تا نهاد ها دست به کار نشوند وضع بازار همین است .
شاید امروز هم به دلیلی این که خبر خاصی نرسیده است بازار به مانند روز قبل باشد منتهی کمی بهتر چرا که چند خبر نظیر اتفاقات مثبت در مذاکرات ، شرایط خوب خبرهای بانکی و پتروشیمی و گزارش ها و مجامع می تواند کمی بازار را به سمت تحریک شدن بیشتر در قیمت ها سوق دهد .
در حاشیه بازار
این روزها حاشیه های بازار بسیار زیاد است . کسی نمی تواند منکر این قضصیه باشد که تقریباً همه چیز بازار این روزها در مذاکرات و خبرهخای حول ان می چرخد . جایی که بهتر است اخبار را پله پله مرور کرد . دیروز این مذاکرات ادامه داشت . طبق برخی خبرها دیپلمات های گروه مذاکره کننده چین در این دور از مذاکرات هسته ای نقش آفرینی اثربخشی داشته اند. این نشان از آن دارد که کشور چین در دور تازه مذاکرات اراده سیاسی لازم را داراست. سخنگوی کاترین اشتون همچنین در صفحه توییترش اعلام کرد که دور صبح نشست عمومی ایران و گروه ۱+۵ بر عناصری متمرکز بود که میتواند بخشی از یک توافق باشد. اما مه مترین خبر این بود که اخبار رسیده از سوی دیپلمات ها حکایت از آن دارد که علیرغم اختلافات موجود توافقاتی در خصوص آب سنگین اراک حاصل گردیده است.
اما پس از مذاکرات هیأتهای ۱+۵ بعد از پایان مذاکرات به هتل محل اقامتشان (پله کوبورگ) بازگشتند «هانس دیتر لوکاس» نماینده آلمان در ۱+۵ پس از این نشست مذاکرات انجام شده را سازنده خواند و توضیح بیشتری ارائه نکرد. سایمون گس نماینده انگلستان در ۱+۵ نیز در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس بدون ارائه نقطه نظری در این خصوص تنها گفت: روزی دوست داشتنی بود.
یک عضو تیم مذاکره کننده هسته ای درباره آخرین وضعیت مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ و اینکه آیا نگارش متن توافق نهایی آغاز شده است؟ گفت: هنوز زود است که بگوییم در چند روز آینده چه اتفاقی می افتد اما الان در میانه یک فرایند هستیم و این امکان وجود دارد که بتوانیم در انتهای این دور از مذاکرات نگارش را شروع کنیم و تا جایی که امکان دارد موضوعات را پیش برده و آن ها را مکتوب هم کنیم. البته هنوز مطلبی به این عنوان که بخواهیم بر روی آن به یک نتیجه خاص برسیم، مکتوب نشده است.
اما صحبت های عراقچی بسیار مهم بود . مذاکره کننده ارشد هستهای ایران با بیان این که فضای مذاکره با ۱+۵ در آرامش و و دوستانه است گفت: امیدواریم تا پایان تیرماه به نتیجه برسیم اما نمیتوان قضاوتی داشت. حوزره مسایل ما گسترده است که هر کدام ابعاد مختلف با جنبههای سیاسی و حقوقی و فنی دارد و در هر موضع دیدگاهها مختلف است و اختلافنظرها زیاد است. معاون وزیر خارجه ایران تاکید کرد که امیدواریم در پایان این مذاکرات به یک متن اولیه برسیم اگر چه این متن حاوی دهها و صدها جمله مورد اختلاف در آن باشد. امیدواریم حداقل در این مقدار بتوانیم پیشرفت داشته باشیم که به یک چارچوب مورد توافق برای تفاهم نهایی رسیده باشیم. اما مشخص است که مهم ترین بخش مذاکرات تحریم هاست . معاون وزیر خارجه کشورمان درباره چگونگی رفع تحریمهای هستهای با بیان این که تحریمها نمیتواند یک دفعه برداشته شود چون اقدامات ما هم نمیتواند یک دفعه برداشته شود افزود: این یکی از سختترین بخشهای مذاکره است که در حال بحث بر روی آن هستیم. طبعا رفع تمامی تحریمها مدنظر ماست و در یک جدول زمانی باید همه تحریمها برداشته شود و آن جدول زمانی از نقطه نظرات مورد اختلاف ماست.
البته با تمام این موارد دو دیپلمات غربی به آسوشیتدپرس گفتند اختلافات مهمی طی گفتگوهای دوجانبه ایران و آمریکا در هفته گذشته در ژنو حل نشده باقی ماند.
یکی از خبرهای دیروز که در افت دلار موثر بود بحث بازگشایی سفارت ایران بود . ویلیام هیگ وزیر خارجه بریتانیا قرار است با صدور بیانیه ای از مراحل بازگشایی مجدد سفارت بریتانیا در تهران خبر دهد. رویترز به نقل از بی بی سی نوشت ویلیام هیگ قرار است روز سه شنبه درباره طرح وزارت خارجه انگلیس برای بازگشایی مجدد سفارت خود در تهران به نمایندگان مجلس نمایندگان (مجلس عوام) توضیح دهد.
اما در حوزه بازار ارز شرایط دیروز متفاوت بود .
دیروز قیمت دلار افت کرده است و به ۳۱۷۰ نزدیک شده اما رفته رفته با خبرهایی مبنی بر این که این دور نیز اتفاق خارق العاده رخ نمی دهد شرایط تغییر کرد . دلار در اواخر وقت حتی به ۳۲۰۰ هم رسیده بود .
اما در بازار جهانی کار طلا نزولی آغاز شد و به ۱۲۷۰ رسیده است . نفت اما با کمی افزایش به ۱۰۷ دلار رسید . مس از ۶۷۴۰ گذشته و به ۶۷۲۰ رسیده است . و روی ۲۱۱۳ دلار است . رشد قیمت روی خبرخوبی برای گروه روی بازار است . به نظر روند بازارهای جهانی خوب بوده است .
گروه پتروشیمی
طبق برخی خبرها و شنیده ها دبیر انجمن کارفرمایی پتروشیمی دیروز تاکید کرده است که به ما قول دادند که از ابتدای تیرماه بتوانیم قیمت اوره کشاورزی را افزایش دهیم و ما در این خصوص گزارشی برای آقای شریعتمداری معاون رئیس جمهور آماده و ارسال کردهایم.
این خبرخوبی برای گروه پتروشیمی و اوره سازهاست . اگر فرض کنیم قیمت اوره ۳۱۰ میانگین قیمتی باشد با دلار ۳۱۰۰ تومان قیمت اوره فروش داخل حداقل ۹۶۰ و ۹۷۰ هزار تومان است که جالب است خراسان اوره داخلی را ۸۷۵ هزار تومان و باقی شرکت ها نیز افزایشی دیده اند و این رشد قیمت حتی تا همین سطح نیز اتفاق خوبی است . در واقع خیال این شرکت ها از تحقق سود راحت شده و به نوعی با رشد بازار پی به ای می گیرند . شاید در بین این شرکت ها شرایط خراسان بهتر باشد البته پردیس نیز بد نیست چرا که طرح و توسعه و مجمع نزدیک تری دارد .
اما دقت کنید امار گمرک روی اوره طی این ۲ ماه جالب نبوده است .
همین جا بهتر است روی شرکت هایی نظیر شازند، مارون ، جم ، زاگرس تاکید شود .
در نماد زاگرس به نظر میرسد وضعیت سود شرکت بد نباشد اما خیلی خارق العاده نخواهد بود . زاگرس به نظر در پایان سال قابلیت رسیدن به سود ۶۰۰۰ و قیمت ۳۰۰۰۰ ریال را دارد . با این دید زاگرس را نگاه کنید .
گروه بانک
خبر مهم کوتاه و اساسی بود … برای گروه بانک یک شوک مثبت و البته نه برای همه ی بانک ها ولی خبرخوبی بود . بورس هم که به دنبال شوک به بازار است بهتر است شفاف سازی بخواهد . طبق انچه در خبرها داشتیم نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی ۲۲درصد تصویب شد. شورای پول و اعتبار در یکهزار و یکصد و هفتاد و هشتمین جلسه روز سه شنبه بیست و هفتم خرداد ماه سال جاری، نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی(مبادلهای) و تسهیلات اعطایی از سوی شرکتهای لیزینگ را به میزان حداکثر ۲۲ درصد تصویب نمود. خبر بسیار خوبی برای گروه بانک است .
در این گروه ۳ بانک تجارت ، ملت و صادرات بیشترین سود را می کنند . طبق برخی شنیده ها و البته صورت های مالی این بانک ها به نسبت سرمایه ملت و صادرات سود بیشتری را داشته و تجارت پس از انها قرار دارد . در بانک های خصوصی این اهرم خیلی بالا نیست ولی خبر بسیار خوبی برای این ۳ بانک است و به نظر محرک خوبی برای رشد قیمت شود .
امروز می تواند شاخص با این گروه روز بهتری را تجربه کند .
حسینا
حسینا امروز به بازار می اید . سهم دو وجه دارد. اول این که شرکت نشان داد به هیچ وجه در ارائه اطلاعات شفاف نیست . با این حال سود سال ۹۳ شرکت ۶۱۱۰ ریال اعلام شده است که از انتظارات بسیار کمتر است و برای این سهم سود های بیش از ۳۰۰۰ تومان در نظر گرفته اند ولی این سود انظترات را براورده نمی کند . البته سهم ابهاماتی را دارد که در مورد درامد از بند شهید رجایی گفته می شود برداشت خبرنگاران اشتباه بوده و با این که ۲۵% تایید شده ولی درامد شرکت ۷% کاهش داشته .
علی رغم رشد ۷۶ درصدی تخلیه بارگیری فروردین ماه این شرکت مورا د را در نظر نگرفته است به نظر گزارش ۳ ماهه شرکت دیدنی و با رشد همراه است . به نظر سود های نجومی ۳ هزار تومانی برای سهم خواب و خیال است اما سهم امسال با توجه به سرمایه کم بالای ۱۳۰۰۰ ریال سود دارد که درامد بخشی از مخازن و موارد دیگر این امر را رقم می زند .
بعید است سهم بالای ۷۰۰۰۰ ریال باز شود . به نظر منطقی ترین قیمت برای سهم محدوده ۶۸۰۰۰ تا ۷۰۰۰۰ ریال است و در این نقاط بهتر است پر حجم معامله شود .
گروه لیزینگ
گفته می شود طبق مصوبه شورای پول اعتبار به لیزینگی ها نیز ابلاغ شده است که نرخ سود انها ۲۲% باشد . این خبرخوبی برای این گروه نیست چرا که با نرخ های ۲۳ و ۲۴% برای انها سود تمام می شود نرخ ۲۲% منطقی نیست . امروز ممکن است یک شوک منفی به این گروه بابت این نرخ سود وارد شود ولی رفته رفته بهبود خواهند داشت . همچنان دو گزینه ولساپا و وایران برای نگهداری در منفی ها و خرید ان توصیه می شود . گزارش ولساپا در هیئت مدیره و برای وصول برخی مطالبات از ۸۰ میلیارد در یک نقطه و ۱۶۰ میلیارد در نقطه دیگر خبرخوبی برای سهم است .
دو خبر مهم
در روزهای گذشته دو خبر نظر همه را جلب کرده بود . یکی خبرهای مروبط به کاهش نرخ تورم بوده و دیگری خبر افزایش قیمت برخی نرخ ها …
به خاطر دارید از مدت ها قبل تورم نقطه به نقطه کاهش چشم گیری داشت و حالا به ۱۶% رسیده است . به نظر به زودی شاهد این خواهیم بود که تورم نقطه به نقطه زیر ۱۲% و تورم اصلی به ۲۰% نزدیک می شود . نرخ سود عقود مشارکتی و مبادله ای نیز به طور میانگین ۲۴% است و نرخ سود بازهم باید کم شود . این موضوع امسال برای بازار مشهود نیست بلکه در سال اتی با کاهش تورم تا سطوح ۱۵% ان وقت است که نرخ سود و پی به ای بازار را بالا می آورد .
اما خبر دیگر که برای بازار مهم است این بوده کمه یک منبع آگاه گفت: دولت در صدد تهیه بخشنامه و مذاکره با انجمنهای صنعتی است که افزایش قیمت محصولات ۸ گروه صنعتی به جای اول تیرماه در انتهای ماه رمضان اتفاق بیفتد.
انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پتروشیمی، انجمن صنفی کارفرمایان صنایع چوب ایران، انجمن صنفی خودروسازان ایران، انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران، انجمن صنفی صنعت تایر ایران، انجمن صنفی شوینده بهداشتی و آرایشی، انجمن صنفی تولیدکنندگان باتری و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ۸ انجمن مشمول این بخشنامه بودند.
به نظر این خبر دو نکته دارد . یک این که دولت می خواهد اجازه افزایش نرخ بدهد و این خود خبر مهمی است که افزایش نرخ را پذیرفته است . نکته بعد زمان بندی ان است که به نظر کم کم به سمت بهبود نسبی این امر و عادی شدن شرایط رشد قیمتی پیش می رود . اتفاقاً شاید این خبر در ظاهر خبر بدی باشد اما نشان می دهد از ۱ ماه دیگر افزایش نرخ ها رخ می دهد و این خبرخوبی است .
از همان ابتدا توصیه به خرید نداشتیم در این سهم ولی بهتر است برای فروش در قیمت های بالای ۷۵۰۰۰ ریال اقدام کنید .
باما
جالب است که در بازار منفی این سهم مورد توجه است . دلایلی برای رشد سود و قیمت سهم وجود دارد . برخی تحلیل ها حاکی از ان است که امسال باما به راحتی ۲۸۰۰ ریال سود را محقق خواهد کرد و با این سود قیمت های ۱۴۰۰۰ و ۱۳۰۰۰ ریال طی ماه های اتی برای سهم محقق می شود . به نظر در گروه روی یک شرکت منطقی است . این سهم و فاسمین در صورت افت یکی از بهترین گزینه های گروه فلزات بازار هستند که می توانند بازدهی خوبی را نیز رقم بزنند .
کگل
این شرکت اعلام کرده است که از محل هدفمندی ۱۱ ریال کاهش سود دارد اما بقیه موارد را در بودجه لحاظ کرده است . این سهم به همراه کچاد در این قیمت ها برای بلند مدت بسیار مناسب هستند . دقت کنید تاکید ما برای بلند مدت بوده است به خصوص با دید انتهای سال ۹۴ و ابتدای سال ۹۵ که با افتتاح طرح و توسعه ها سود این شرکت ها دستخوش تغییرات جدی خواهد بود . خرید شرکت هایی مانند کچاد ، کگل و معادن برای بلند مدت یکی از بهترین گزینه برای صندوق هاست .
نمادهای فولادی
فخوز به پی به ای زیر ۴ امده است . فرض کنیم طی ۳ سال اتی یا بهتر بگوییم طی ۳ دوره مالی پیش رو این سهم با نرخ رشد ۲۵% سود تقسیم کند . سهم در حال حاضز به اندازه سود تقسیمی قیمت دارد یعنی در حال حاضر یک دارایی با بادزهی ۳۳% تازه بعد از ۳ سال قیمت سهم نیز بیش از ۹۰۰۰ ریال خواهد بود که بازدهی را به بیش از ۲۰۰% می رساند . به نظر طی ۳ سال بازدهی بیش از ۲۰۰% برای هر فردی قابل قبول است .
برای فولاد این امر بهتر است . فولا د برای سال ۹۳ حداقل به سود ۹۰۰ ریالی و حتی ۱۰۰۰ ریالی میرسد . اگر سهم در قیمت های ۳۶۰۰ و ۳۶۵۰ ریال قرار گرفت بدانید سهمی با پی به ای ۳ می خرید . به نظر قیمت های منطقی است .
این دو نه برای کوتاه مدت بلکه برای نگهداری در پرتفوی و برای ۱ سال اتی مناسب است .
وبشهر
این سهم با توجه به فروش دارایی ها این سود را دارد و غیر عملیاتی است و قابل تکرار نخواهد بود . اما برای نوسان هم بد نیست که سهم را زیر نظر داشته باشید . به نظر قیمت های ۳۶۰۰ تا ۴۲۰۰ ریال می تواند برای یک نوسان مقطعی جالب توجه باشد پس ان را زیر نظر داشته باشید .
دیدگاهتان را بنویسید