تداوم رشد قیمت ها در گرو تفکرات مسئولین اقتصادی نسبت به بازار سرمایه
در همین راستا، احمدزاد اصل، مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری معدنی امید با اشاره به مطالب بالااظهار داشت: چنانچه سیاست های شفاف و فارغ از هر گونه ابهام سیاسی و اقتصادی و همچنین فارغ از ابهامات ناشی از برنامه های دولت ایجاد شود، بازار سرمایه راه اصلی خود را طی خواهد کرد در حقیقت با این وجود، ریسک سیستماتیک بازار نیز از بین خواهد رفت.
احمدزاد تصریح کرد: متأسفانه سیاست های مرتبط با بورس در برنامه های دولت مشاهده نمی شود بطوریکه در این خصوص علاوه بر عدم برنامه های مکتوب در این زمینه حتی ذهنیتی وجود ندارد. این در حالی است که دولت بارها به صورت لفظی و بدون ضمانت اجرایی از بازار سرمایه حمایت کرده اما در عمل اقدام مؤثری در این خصوص صورت نگرفته است.
مدیر عامل هلدینگ سرمایه گذاری معدنی امید عنوان کرد: همچنین در خصوص سیاست های اقتصادی، تعاملی بین دولت و مجلس به جهت حفظ منافع سرمایه گذاران در بورس وجود ندارد. با توجه به اینکه بازار سرمایه بسیار هوشمند می باشد لذا به دلیل شرایط مذکور، امید سهامداران به آینده بازار سرمایه کاهش یافت و در نهایت منجر به کاهش ارزش دارایی های سهامداران در بورس شد.
وی افزود: متأسفانه هم اکنون مسئولین اقتصادی دولت با توجه به افت شدید قیمت ها در بازار سرمایه اظهارنظری در خصوص بورس انجام نمی دهند این در حالی است که در زمان رشد شاخص بورس اظهار نظرها حاکی از حبابی شدن قیمت ها بود اما در شرایط کنونی اقدامی انجام نمی شود.
احمدزاد بیان کرد: بطور کلی می توان اظهار کرد که مسئولین اقتصادی دولت اعتقادی به عملیاتی شدن بازار سرمایه ندارند و در نتیجه برای حل این معضل در ابتدا باید بازار سرمایه را به مسئولین اقتصادی اعم از وزیر اقتصاد و سایر معاونین معرفی کنیم.
مدیر عامل هلدینگ سرمایه گذاری معدنی امید بیان کرد: علاوه بر عدم اعتقاد دولت به بورس و عدم تعامل میان دولت و مجلس در این خصوص، ادامه روند سیاست های دولت های گذشته در مورد بورس را می توان به عنوان عامل دیگر افت قیمت ها نام برد. این در حالی است که سیاست های دولت های گذشته سایه خود را بر روی بورس حفظ کرده بطوریکه در شرایط حاضر نیز تفکر مسولین اقتصادی بر بازار سرمایه تغییر نکرده است بنابراین حتی اگر شوکی همانند حصول توافق نهایی در مذاکرات نیز ایجاد شود اما تفکرات مسئولین اقتصادی نسبت به بازار سرمایه تغییری نکند، حتی شوک مذکور تأثیر مثبت بلندمدت و پایداری بر بازار سرمایه نخواهد گذاشت و تنها به صورت موقت تأثیر می گذارد.
وی در خاتمه افزود: عامل دیگر افت قیمت ها، عدم استقلال ارکان بازار سرمایه می باشد که در حال حاضر ارکان بازار سرمایه هم از لحاظ فکری و هم از نظر عملیاتی در اختیار تصمیمات سازمان بورس هستند. در نتیجه با توجه به اینکه راهکارهای ارایه شده توسط سازمان بورس تأثیر مثبتی نداشته بنابراین فعالین بازار امیدی به آینده بازار سرمایه ندارند. بطور کلی چنانچه در حوزه های داخلی با توجه به عوامل مذکور و همچنین در حوزه خارجی با توجه به حصول نتیجه مثبت مذاکرات، شرایط مطلوب پیش برود می توان منتظر شوک مثبت به بازار سرمایه باشیم.
منبع: بورس نیوز
دیدگاهتان را بنویسید