تمایل به سمت سهام کوچک (گزارش بازار)
نگاهی به بازار یکشنبه 6 مهر ماه 1393
با نام و یادخدا
امروز بازار سهام روز منفی و کم رمقی را سپری کرد. شاخص کل بورس تحت تاثیر معاملات سهام ومعادن، ونوین، فولاد، فارس، پارسان و غدیر 58 واحد کاهش یافت و بر روی سطح 71643 ایستاد. هنوز شاخص بالای سطح حمایتی خود قرار دارد.
بازار امروز در ابتدای وقت معاملات شروع نسبتا مثبتی داشت و بیشتر سهام نوسانات مثبت داشتند اما در میانه بازار عرضه افزایش یافت و شاخص را به منفی کشانید. بود .
یکی از اتفاقات جالب امروز افزایش عجیب قیمت دلار بود که حتی به نزدیکی 3300 هم رسید و بار دیگر کاهش یافت. بنظر می رسد بازار کمی گیج است و هنوز نتوانسته درک درستی از نتیجه مذاکرات هسته ای داشته باشد.
در بازار سهام نیز همین وضع است. هنوز اجماعی برای خرید سهام وجود ندارد. ولی از تعداد فروشنده هها نیز کاسته شده است. بررسی معاملات نشان می دهد حضور حقوقی ها نسبتا پر رنگ است و نیمی از ارزش معاملات در اختیار حقوقی هاست این در حالی است که در روزهای گذشته بازار معاملات بلوکی زیادی را روزانه تجربه کرده است و اگر این معاملات بلوکی را از بازار حذف کنیم شایدحضور حقوقی ها خیلی خیلی کم رنگ و حجم معاملات نیز کم باشد.
یکی از دلایل آن کمبود نقدینگی در بازار و دیگری انتظار برای مشخص شدن نتیجه مذاکرات است. وزیر امورخارجه فرانسه گفته است متاسفیم که پیشرفتی حاصل نشد اما ما مجددا دیدارهایی خواهیم داشت.ظریف هم گفته است پیشرفت هایی که در روزهای گذشته داشتیم، بسیار بسیار کند بوده است.
بازار سهام به سمت سهام کوچک متمایل شده است .
در گروه انبوه سازی، شاهد نوسانات مثبت در بیشتر نمادها بودیم. در این گروه ثرود با شایعه افزایش سرمایه همراه است.
در گروه بیمه شاهد معاملات کم حجمی بودیم ولی بیشتر نمادها مثبت ماندند.
در بازار امروز نماد حکشتی بعد از اعلام سود سال مالی 94 بازگشایی و 300 تومان قیمت خورد که قیمت نسبتا بالایی بود ولی معاملات این سهم بر جلوگیری از ریزش بیشتر شاخص موثر شد.
در گروه حمل و نقل، توریل هم با شایعاتی از افزایش سرمایه توریل و تعدیل عایدی سهم را به سمت صف خرید پیش برد ولی عرضه سهم را به قیمت 744 تومان رساند.
حخزر حداکثر رشد قیمت را داشت.حسینا مثبت معامله شد.
حسینا طی اطلاعیه شفاف سازی از انعقاد دو قرارداد جدید برای واگذاری زمین جهت احداث سوله و سیلوی غلات بصورت بی او تی در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر با اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران خبر داده است. مدت زمان قرارداد 10 ساله است که یک سال اول صرف ساخت و ساز و 9 سال بعدی زمان بهره برداری از سوله می باشد.
مدت زمان واگذاری سیلو 15 ساله است که سه سال و نیم نخست صرف ساخت و ساز و مابقی آن به صرف بهره برداری از سیلو خواهد شد.
شرکت اعلام کرده این دو قرارداد تاثیری بر عملکرد سال مالی 93 ندارد.
در گروه لیزینگ عرضه ها زیاد بود اما حقوقی ها در نمادهای ولصنم ، ولساپا حمایت خوبی از سهم کردند. بیشتر سهام لیزینگی با رشد قیمت همراه شدند.
در گروه بانک ها خبر خاصی نیست. حقوقی ها در این گروه فعال هستند اما سهام بانکی رشد نمی کند و بیشتر آن ها نوسانات منفی دارند. امروز وگردش معامله بلوکی داشت.
سرمایه گذاری ها کم رمق تر از بازار بودند. با اینکه برخی قیمت ها واقعا باورنکردنی است اما همچنان حاشیه نشین هستند. خارزم امروز مثبت معامله شد. این سهم واقعا در قیمت های نازلی معامله می شود.
سیمانی ها امروز حاشیه نشین و قرمز پوش بودند. خبر مهمی که سبب رشد شود منتشر نشده است.
در گروه پتروشیمی بازهم موضوع نرخ خوراک سبب شد تا سهام این گروه از میدان دید سرمایه گذاران موقتا دور شوند. امروز ماورن، جم،شپترو، پترول مثبت معامله شدند ولی سایر نمادهای پتروشیمی نوسانات منفی داشتند.
منصور معظمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: بر اساس فرمول پیشنهادی وزارت نفت، قیمت خوراک گاز پتروشیمیها نسبت به قیمت جهانی هر خانواده از محصولات این پتروشیمیها تعیین خواهد شد
وی افزود: البته درباره خوراک مایع چنین فرمولی وجود ندارد و قیمت خوراک 95 درصد فوب خلیجفارس محاسبه خواهد شد.
معاون برنامهریزی وزیر نفت ادامه داد: فرمول قیمت خوراک بر اساس قیمت محصولات یک فرمول یک خطی درجه یک مانند Y=aX + b است که عدد ثابت آن از سرمایهگذاری و هزینههای جانبی استخراج میشود و ضریب قیمت محصول نیز درصدی از نرخ جهانی محصول را مشخص خواهد کرد و حاصل جمع این دو قیمت خوراک را مشخص میکند.
وی تاکید کرد: این فرمول در صورت نهایی شدن 10 ساله خواهد بود و برای بعد از آن هم باید بر اساس نیازهای روز تصمیمگیری شود.
کارشناسان صنعت پتروشیمی با استقبال از فرمولگذاری بلند مدت وزارت نفت برای خوراک گاز پتروشیمیها، مهمترین مشکل این فرمول را وابستگی مستقیم آن به قیمت محصولات میدانند و معتقدند با این شیوه قیمتگذاری گرایش به سرمایهگذاری در تولید محصولاتی مانند متانول افزایش مییابد.
در بازارهای جهانی چشم انداز قیمت متانول برای فصل سرد سال افزایشی پیش بینی می شود.در این گروه کمی بازار درگیر نرخ خوراک شده است.
در گروه دارو، صف های خرید مستحکمی روز گذشته را نداشتند و امروز برخی سهم های گروه عرضه شد ولی همچنان صنعت پر طرفدار و پر پتانسیل بازار در فصل پاییز محسوب می شود. سبحان امروز جهت برگزاری مجمع فوق العاده متوقف شد.
در گروه خودرو شاهد معاملات متعادلی در نماد خودرو، سایپا بودیم. اما زامیاد همچنان مورد حمایت قرار دارد. بررسی معاملات نشان می دهد حقوقی ها نیز به صنعت خودرو ورود یافته و از سهام خودرویی حمایت می کنند. قطعه سازان با رشد قیمت همراه شدند و شرایط بهتری نسبت به خودرو سازان داشتند. البته از نظر بنیادی شرایط خودروسازان بهتر است.
شایعاتی از تعدیل عایدی سبب توجه به خودرو سازان شده است که ما به آن اعتقادی نداریم بنظر نمی رسد خودرویی ها گزارش های خاصی به بازار ارایه کنند.
لپارس امروز معاملات بیش از 3 میلیون سهمی را تجربه کرد و باز هم صف خریدش باقی ماند. سهم با شایعاتی همراه است و نوسان گیران بر روی سهم فعال شده اند.
در گروه برق، نماد بترانس، بسوییچ، بالبر مثبت معامله شدند.
تک سهم های مورد توجه ، تکشا، لبوتان، وتوشه، تکنو، فاراک و فاذر بودند. لبوتان بویژه مورد توجه نوسان گیران قرار گرفته است.
در گروه فلزی، رشد دلار سبب افزایش توجه به گروه شد و حضور فعال حقوقی ها در نماد فایرا سبب شد تا این سهم با رشد قیمت و صف خرید همراه شود. گزارش عملکرد فایرا احتمالا بهتر از قبل خواهد بود.
با وجود آنکه شنیده می شود قیمت شمش فولاد افزایش یافته اما فخوز بدلیل کاهش فروش منفی معامله شد. فولاد مبارکه امروز معامله بلوکی داشت.
فنوال، فلوله، فولای و ذوب هم نوسانات مثبتی داشتند.
در گروه پلاستیک، پکویر، پکرمان، پلاسک نوسانات مثبتی داشتند. شرایط بنیادی گروه نسبتا خوب است اما شایعاتی اخیرا در خصوص برخی نمادهای گروه شنیده می شود.
افست و زمگسا هم امروز مورد توجه نوسان گیران بودند و با صف خرید به کار خود پایان دادند.
دیدگاهتان را بنویسید