تنها راه بازگشت رونق به بورس
مدیر عامل مؤسسه حسابرسی حافظ گام با بیان این مطلبعنوان کرد: آنچه که از رفتار سرمایه گذاران و شرایط کنونی بازار سرمایه می توان دریافت تغییر نگرش سهامداران حقیقی و حتی حقوقی از نگاه بلندمدت به نگرش سرمایه گذاری کوتاه مدت و نوسان گیری است.
چراکه به وضوح مشاهده می شود که در حال حاضر چشم انداز صنایع مطرح بورسی و شرکت های فعال در آن مدنظر سرمایه گذاران قرار ندارد و تنها کسب بازدهی مثبت از سرمایه گذاری کوتاه مدت هدف اصلی آنها است.
حسین شیخی همچنین به برگزاری مجامع عمومی عادی سالیانه شرکت های بورسی اشاره کرد و ابراز داشت: مجموعه های بورسی در حالی در مجامع عمومی بنا به درخواست سهامداران شرکت تمام سود نقدی محقق شده طی سال گذشته را در مجامع عمومی میان سهامداران تقسیم می کنند و حتی در برخی موارد از سود انباشته شرکت جهت انجام این امر استفاده می کنند که این امر به طور قطع موجب بروز مشکل کمبود نقدینگی مورد نیاز شرکت ها و توان آنها جهت تولید محصولات و اجرای طرح های توسعه ای آنها می شود.
وی با تأکید بر لزوم ارایه راهکاری کارآمد از سوی متولیان بازار سرمایه جهت کنترل و مهار رکود ایجاد شده در بورس، در این خصوص اظهار داشت: حمایت های دستوری از روند معاملات بازار سهام همچون تزریق نقدینگی توسط صندوق توسعه بازار سرمایه نمی تواند اثر مثبت با اهمیتی بر وضعیت فعلی بورس در پی داشته باشد و راهکاری اساسی جهت رفع این مشکل باید اندیشید.
این مقام مسئول افزود: آنچه می تواند محرکی جهت تغییر مسیر بورس شود، ایجاد تغییر در نگرش سهامداران اعم از حقیقی و حقوقی سرمایه گذاری بلندمدت در صنایع مختلف بورسی است. چراکه در حال حاضر نگرش سهامداران عمده بر پایه نوسان گیری و دریافت درصد بالایی از سود محقق شده توسط شرکت ها به عنوان سود نقدی تقسیمی در مجامع قرار گرفته که این امر موجب نابودی صنایع بورسی و در نهایت سقوط بازار سرمایه می شود. از این رو، این دیدگاه سرمایه گذاران است که می تواند به شکل گیری روند آتی بازار سرمایه در مسیری مثبت کمک کند.
البته این نکته را نیز نباید فراموش کنیم که در کنار مطالب عنوان شده توافق هسته ای ایران موضوعی است که می تواند در وقوع پیوستن این امر مؤثر واقع شود.
مدیر عامل مؤسسه حسابرسی حافظ گام با اشاره به کاهش ارزش سهام اغلب شرکت های بورسی، قیمت های حال حاضر آنها را بسیار مناسب جهت خرید و سرمایه گذاری دانست و در این خصوص بیان کرد: صنعت پتروشیمی از جمله صنایعی است که از پتانسیل رشد سودآوری برخوردار است و نحوه عملکرد اکثر مجموعه های فعال در این گروه طی سال گذشته بیانگر این مطلب می باشد، این در حالی است که این صنعت جهت سرمایه گذاری طی بازه زمانی بلندمدت بسیار مناسب به نظر می رسد و کسب بازدهی مناسب از روند قیمتی سهام آنها نیازمند صبر و شکیبایی سهامداران است.
شیخی به صنعت مورد توجه این روزهای معامله گران یعنی گروه خودرو اشاره کرد و پیرامون چشم انداز آن گفت: مجموعه های خودروساز در حالی طی دو سال گذشته وضعیت نامناسب تولید و سودآوری را پشت سرگذاشتند که به نظر می رسد اصلی ترین مشکل پیشروی آنها عدم توان رقابت با خودروسازان خارجی است و خروج این مجموعه ها از زیان دهی و پوشش زیان انباشته آنها مدت زمان زیادی به طول می انجامد. به گونه ای که به نظر می رسد خودروسازان طی دو سال آینده از توانایی تقسیم سود نقدی در مجامع عمومی خود برخوردار شوند. برهمین اساس می توان گفت صنعت خودرو تنها طی بازه زمانی بلندمدت می تواند بازدهی مناسب را به سهامداران خود اعطا کند.
دیدگاهتان را بنویسید