حاکمیت روند کم نوسان و نزولی
بر اساس گزارش راتین بورس و به نقل از بورس نیوز بازار سکه و ارز داخلی هم گام با نوسان نزولی چند هفته گذشته اونس جهانی آغاز و پایان هفته متفاوتی را تجربه کرد.
پس از آرام گرفتن هیاهوی جنگ احتمالی در خاورمیانه و امیدها به بهبود روابط سیاسی و مذاکرات هسته ای ایران، سکه تا زیر مدار یک میلیون تومان نیز عقب نشینی کرد. روند کاهش قیمت در بازار ارز نیز ادامه داشت، به طوری که دلار به مرز سه هزار تومانی نزدیک شد.
با این حال نیم نگاه معامله گران به نشست آخر هفته فدرال رزرو و زمان توقف محرک های مالی چشم انداز طلا را کاهشی رقم می زد. اما ادامه محرک های مالی و هشدار دفتر بودجه کنگره مبنی بر آنکه اگر سطح بدهی های دولت افزایش نیابد تا اواخر ماه نوامبر، آمریکا رسماً اعلام ورشکستگی خواهد کرد، همگی دست به دست داد تا اونس جهانی بتواند تا حدودی ریزش های خود را جبران کند.
به همین نحو در بازار طلای داخلی نیز سکه با رشد حدود 40 هزار تومانی، قیمت پایان هفته یک میلیون تومانی را ثبت کرد. در بازار ارز نیز همچنان کش و قوس دلار در مدار سه هزار تومانی ادامه داشت و این ارز با قیمت 3060 تومانی خرید و فروش می شد.
برزگر، کارشناس معاملات آتی سکه طلا در رابطه با وضعیت بازار به خبرنگار ما گفت: پس از فروکش کردن تنش های بحران سوریه روند نزولی بازار تشدید شد، اما در نتیجه نشست غافلگیر کننده روز چهارشنبه فدرال رزرو اونس جهانی با رشد قیمت ها مواجه شد و به تبع آن شاهد شوکی در بازار نقدی و آتی و تشکیل صف خرید در بازار بودیم.
این کارشناس در ادامه افزود: دیروز اما بازار تا حدودی اصلاح قیمت ها را ثبت کرد و به نظر می رسد از ابتدای هفته نیز بازار با اصلاح قیمت ها در مدار نزولی گام به گام پیش برود. از سویی بار دیگر مسائل سیاسی در سطح بین المللی از جمله سفر حسن روحانی به سازمان ملل و مباحث مطرح شده پیرامون بهبود روابط ایران با آمریکا می تواند بازار را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین خوش بینی ها از مذاکرات احتمالی می تواند فشار نزولی را بر بازار اعمال کند.
برزگر در نهایت خاطر نشان کرد: از آنجا که بازار در کف قیمت ها قرار دارد، برای ریزش قیمت ها نیاز به محرک قوی دارد تا دلار بتواند مرز سه هزار تومانی را رد کند و به تبع آن سکه به مدار 900 هزار تومانی برسد. به هر روی انتظار می رود بازار آتی نیز کم نوسان و در مدار نزولی پیگیری شود و در انتظار رسیدن خبر یا شوکی کاهش قیمت ها شدت بگیرد. از سوی دیگر با توجه به موقعیت قیمتی بازار، هر خبر منفی یا محرک مثبتی نیز می تواند باعث جهش و صعود قیمت ها شود پس معامله گران بهتر است با احتیاط وارد بازار شوند.
برخلاف پیش بینی اکثر فعالان بازار برنانکی اعتقادی به کاهش یا توقف محرک های مالی در سال جاری نداشت و این امر باعث شد تا باردیگر امید و سرمایه ها به بازار طلا بازگردند. با این حال برخی از کارشناسان معتقدند چشم انداز طلای جهانی تغییری نکرده و قیمت احتمالی آن در چهار ماه آینده به طور حتم تا 1225 دلار در هر اونس کاهش خواهد یافت و تا سال 2014 به 1100 دلاری نیز خواهد رسید.
همچنین مذاکراتی در وزارت اقتصاد هند در رابطه با مالیات واردات طلا به بزرگترین کشور مصرف کننده طلا که باعث جهش قیمت ها شده در دهلی برگزار شد.
دیدگاهتان را بنویسید