حفظ مصنوعی بازار
نگاهی به بازار شنبه 22 شهریور ماه 1393
امروز بازار سهام یک روز خسته کننده را پست سرگذاشت. ریزش بازار بیشتر از حد انتظار بود و این سرمایه گذاران را نگران کرد. شاخص کل تحت تاثیر معاملات سهام پارسان،کچاد، مپنا، تاپیکو و کگل 439 واحد کاهش یافت و از سطح حمایتی 71500 واحد هم عقب تر رفت و بر روی سطح 71486 واحد ایستاد. شاید اگر معاملات بلوکی ومعادن، فارس و فارس نبود، ریزش شاخص بیشتر از این ها می شد اما حقوقی ها با معاملات بلوکی سعی کردند تا جلوی ریزش بیشتر شاخص را بگیرند.
چنین روش هایی برای حفظ شاخص درست نیست و بلاخره بازار به سمتی که باید می رود. حفظ مصنوعی بازار فقط مسکن مقطعی برای بازار است ولی درمان نیست.
بازار ما این روزها بیش از هر زمان دیگر نگران مذاکرات هسته ای است که قرار است 27 شهریور ماه انجام شود. رویترز طی گزارشی گفته بود که مذاکرات دیگر تمدید نخواهد شد و این موضوع بسیار بازار را نگران کرده است.
از طرف دیگر بان کی مون در شرایطی اقدام به اظهار نظر سیاسی علیه ایران کرده که در استانه برگزاری مذاکرات 5+1 هستیم. وی گفته است وعده های روحانی برای تقویت ازادی منجر به هیچ بهبود بزرگی در زمینه حقوق بشر در ایران نشده است.
همچنین وزیر امور خارجه امریکا در حالی که از حضور مشاوران نظامی در عراق برای مقابله با داعش خبر داده است، همکاری با ایران را در این زمینه رد کرده و گفته حداقل برای کوتاه مدت چنین چیزی مد نظر نیست.
ریزش قیمت ها و شکست سطوح حمایتی قیمت ها نیز بر تعداد فروشنده ها افزود و در نهایت بازاری داشتیم که بیشتر گروه های آن منفی بودند و حتی دارویی ها که به فصل دوست داشتنی رونق خود نزدیک می شوند نیز، تحت تاثیر جو بازار مورد عرضه قرار گرفتند و بیشتر نمادهای آن منفی معامله شدند.
کاهش قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهانی در روز جمعه و کمبود نقدینگی در بازار، به همراه نگرانی برای مذاکرات هسته ای، سرمایه گذاران را مردد و محتاط کرد بطوریکه برخی ریسک گریزان فروشنده شدند و این شرایط کاهش بیشتر قیمت ها را رقم زد.
البته گزارش مالی منتشره از شرکت ها نیز چندان خوب نبود. اما شرکت هایی که گزارش های مالی خوب داشتند و از شرایط بنیادی خوبی برخوردارند و قیمت ان ها نسبت به سال قبل این موقع نصف شده است، چرا باید بازهم کاهش یابد.
دلیل این روند منفی فرسایشی بازار را می توان به بی انگیزگی سرمایه گذاران و کم اعتمادی آن ها به بازار جستجو کرد. بعد از ریزش های شدید و متوالی بورس شاید باور اینکه بازار بازهم روند ریزشی داشته باشد، سخت بود و انتطار می رفت تا بعد از یک دوره ریزش بازار با رشد همراه شود اما روند بازار از زمستان گذشته تا کنون که نه تنها درصدد اصلاح قیمت های ازدست رفته برنیامده بلکه ریزش های بیشتری را به سهام تحمیل کرده است،به جای فروشندگان، خریداران را پیشمان کرده است. این در حالی است که معتقدیم بازار هیچگاه به یک روال نمی ماند و بلاخره روزهای خوب هم به بازار برخواهد گشت اما کاهش بیشتر قیمت ها، خریداران را با علم بر اینکه برخی قیمت ها به زیر ارزش ذاتی رسیده است، برای خرید مجاب نمی کند زیرا بازار منطقی ندارد و طمع کاهش قیمت بیشتر ، و البته کمبود نقدینگی سرمایه گذاران را منتظر نگه داشته است.
در گروه خدمات فنی مهندسی، مپنا با صف فروش همراه شد.
در گروه انبوه سازی، ثغرب 3 ریال پیش بینی سودش را کاهش داد و ثباغ هم 547 ریال سود برای هر سهم پیش بینی کرده بود. در این گروه فقط واذر و ثاژن با رشد قیمت همراه شدند. ثعمراه هم مثبت ماند اما سایر نمادها مورد عرضه قرار گرفتند. حجم معاملات ثتران، ثشاهد و ثرود نسبتا خوب بود. ثرود هم امروز با صف فروش همراه شد. سهمی که بازدهی خوبی بعد از عرضه اولیه داشته است.
در بیمه ها خبری نیست. همه آن ها پیش از این مورد توجه نوسان گیران بودند که با ریزش بازار مورد عرضه قرار گرفتند.
با منفی شدن مخابرات، اختیار فروش تبعی سهم مورد توجه قرار گرفت. همراه هم بدلیل ثبت افزایش سرمایه انتظار می رفت که مورد عرضه قرار گیرد.
در گروه حمل و نقل بیشتر سهام حداکثر افت قیمت را متحمل شدند.
با عرضه خودرویی ها ، لیزینگی ها نیز با صف فروش همراه شدند. در این گروه شرایط لیزینگی ها بهتر از خودرویی هاست و در بین گروه شرایط ولساپا بهتر است اما فقط ولیز مثبت ماند و سایر نمادها افت حداکثری داشتند.
خودرویی ها از سطوح حمایتی خود گذشتند. ورنا با تایید بر زیان 90 ریالی برای سال آتی مورد عرضه قرار گرفت و سهم با کاهش ، به زیر قیمت اسمی دست یافت.
سرمایه گذاری ها منفی بودند. در شرایط منفی بازار واقعا انتظار نمی رود که سرمایه گذاری ها مورد توجه قرار گیرند. امروز تنها نمادی که از میانه بازار مثبت شد، واتی بود. سهمی که بدلیل پتانسیل رشد سود شیران از محل افزایش صادرات و نیز افزایش سرمایه خود سهم مورد توجه قرار گرفت. تحلیلگران معتقدند واتی در 40 درصد ان ای وی معامله می شود و حقش این قیمت ها نیست.
بازی جالبی بر روی سمگا می شود. سهمی که از نظر بنیادی خبر خاصی در آن نیست ولی رشد قابل توجهی داشته است.شایعاتی از تعدیل سود سهم را مثبت کرده است ولی بیشتر بنظر می رسد در سهم سفته بازی می شود. این سهم در بازار منفی امروز مجاهدانه تا صف خرید پیش رفت.
در کانی های غیر فلزی، کاذر را هم مثبت معامله کردند.کفراور قرار بود 25 به مجمع برود که مجمع آن لغو شد.
سیمانی ها فعلا حرفی برای گفتن ندارند. امار صادرات آن ها چندان خوب نبوده است اما به بهتر شدن اوضاع عراق انتظار می رود شرایط این شرکت ها بهتر شود. در حال حاضر سیمانی ها کاهش قیمت زیادی را متحمل شده اند و منتظر یک خبر مثبت برای رشد هستند ولی کو خبر مثبت در بازاری که سرمایه گذارانش بدنبال خبر منفی می گردند.
در گروه پتروشیمی، عرضه ها افزایش یافت. در این گروه شیران سهم مثبت گروه بود. سهمی که شنیده می شود صادرات آن بیشتر شده است و برخی شایعاتی از رشد سود سهم مطرح می کنند.
شفارا دیگر سهمی بود که با اقبال مواجه شد. فارس هم توسط حقوقی ها حمایت شد و معاملات بلوکی انجام شد تا ناجی شاخص شود.
اما تغییر سال مالی پارسان و برگزاری زود هنگام مجمع و سیاست تقسیم سود حداکثری نتوانست پارسان را مثبت کند.
تاپیکو هم با خبر برگزاری مجمع منفی معامله شد. شنیده می شود تاپیکو افزایش سرمایه هم دارد. شپدیس 6 ماهه 651 ریال سود محقق کرده است.
از زاگرس شنیده می شود تعدیل عایدی دارد. قیمت جهانی متانول اندکی رشد داشته است اما اوره کمی کاهش داشت.
پترول پیش بینی سود سال مالی 94 را با 12 درصد کاهش مبلغ 253 ریال اعلام کرده است.این شرکت قصد دارد مالکیت خود را در سهام پتروشیمی پردیس به 17 درصد افزایش دهد. همچنین افزایش سرمایه 50 درصدی در برنامه خود دارد. شنیده می شود سهم از بازار پایه به بازار دوم فرابورس می رود.
در گروه شیمیایی، شگل هم افزایش سرمایه اش ثبت شد ولی مثبت معامله شد.
در گروه غذایی، تعدیل منفی سنگین غمارگ در اثر افزایش مواد اولیه سبب شد تا روغنی ها مورد عرضه قرار بگیرند.
امروز وصندوق هم معامله بلوکی داشت. وامید 6 ماهه 542 ریال سود محقق کرد. با منفی شدن پارسان، غدیر هم شرایط خوبی نداشت.
دیدگاهتان را بنویسید