در انتظار اخبار نیویورک
پس از نوسان های شدید طلا طی روزهای گذشته بازار سکه داخلی تا حدودی آرام گرفت و با اصلاح قیمت 23 هزار تومانی به ایستگاه 931 هزار تومانی بازگشت. اصلاح قیمت سکه در حالی بود که قیمت آغاز هفته یک میلیون تومان بود، اما قیمت پایانی آن در روز شنبه به 980 هزار تومان رسید. در این شرایط افت بیش از 90 هزار تومانی طلا در حالی بود که مقاومت سه هزار تومانی دلار با افزایش خوش بینی ها نسبت به بهبود روابط سیاسی ایران با کشورهای غربی شکسته شده است.
جلسه امروز وزیر امور خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نیویورک نیز در حالی است که نشست ایران با گروه 1+5 در روز چهارشنبه برنامه ریزی شده و صحبت هایی مبنی بر تغییر رویکرد مذاکرات دولت جدید و احتمال بهبود روابط سیاسی و کاهش تحریم ها در حال حاضر فضای بازار را در برگرفته است.
در بازار ارز نیز دلار که روز شنبه شاهد شکست مقاومت سه هزار تومانی بود در مدار 2900 تومانی در نوسان است و با اصلاح افت شدید روز شنبه با قیمت 2910 تومان خرید و فروش می شد.به هر روی خبرهای رسیده از نیویورک و پیشرفت مذاکرات چه سازنده و چه بی نتیجه ماندن آن هر دو می تواند شوک هایی را به بازار وارد کند تا سرنوشت قیمت ها را به طور کلی تغییر دهد. البته شوک های سیاسی همیشه پس از مدتی آرام می گیرد و روند کلی بازار با محور خبرهای اقتصادی پیگیری خواهد شد.
در بازار آتی نیز نوسان های اندک اما روبه بهبود سکه نقدی و ارز باعث شد تا سررسیدها تا حدودی از نوسان های حداکثر منفی جدا شوند، با این حال همچنان پیش بینی معامله گران از قیمت سکه در بازار آتی کاهشی است؛ به طوری که سررسید دی ماه با قیمت 988 تومان با کاهش نسبت به روز گذشته بسته شد.
به گزارش تارنمای کیتکو، خبرهای رسیده از کشور هند بازار طلای جهانی را تحت تاثیر قرار داده و با افزایش نرخ بهره تا 0.25 درصد در جهت کاهش تورم، دولت به دنبال حمایت از ارزش روپیه است .
به نقل از تارنمای ماینینگ، بانکها و مراکز واردات طلای به زودی فرآیند واردات فلزات ارزشمند را به بزرگترین کشور مصرف کننده از سر خواهند گرفت. ابهامات در قوانین و پیش نیازهای واردات طلا باعث کاهش و حتی توقف واردات از اواسط ماه آگوست به این کشور شده بود. برخی از گزارش ها حاکی از آن است که بیش از 20 هزار تن طلا در خانه های مردم نگه داری می شود که ارزشی معادل 50 درصد تولیدات ناخالص داخلی این کشور را شامل می شود.
بانک مرکزی هند خواهان آن است که بانک ها و مراکز وارد کننده طلا به طور حتم 20 درصد از حجم طلای وارد شده را بار دیگر صادر کنند، تمامی حجم واردات طلا به هند درخود کشور مصرف می شود و این اقدام بانک مرکزی و سوء تفاهم درک آن مانع واردات طلا طی چند ماه گذشته شده بود.
منبع: بورس نیوز
دیدگاهتان را بنویسید