رئیس هیات مدیره موسسه میزان: موسسه میزان دچار ورشکستگی نشده است
در این گزارش کارشناسان ، مسوولان و نیز تعدادی از استادان دانشگاه به آسیب شناسی این موضوع پرداختند.
در مقدمه این گزارش آمده است :علیرغم اعلامیهها و بنرهایی که در اطراف شعبه نصب شده بودند و خبر ورشکستگی موسسه را کذب و دروغ میدانستند، بازهم مردم برای دریافت پولهایشان آرام و قرار نداشتند.
تمام این حرف و حدیثها یک شبه در میان مردم پخش شده بود، کارمندان و متصدیان موسسه سعی در متقاعد کردن مردم داشتند و با دادن برگه نوبت در روزهای آینده آنها را متفرق میکردند. اما سوال اینجاست که مردم چگونه حرفی را که هیچکس منبعش را نمیدانست، باور کردهاند!
رئیس هیات مدیره «موسسه مالی و اعتباری میزان» در گفتوگو با خبرنگار دنیای اقتصاد در مورد اتفاقات یک هفته گذشته میگوید: موسسه میزان دچار ورشکستگی نشده؛ اما متاسفانه جوی که این روزها برای ما بهوجودآمده بود موجب ازدحام مردم برای دریافت سپردههایشان در دفاتر میزان شد. این اتفاق اگر برای هر بانک بزرگی بیفتد، توان پاسخگویی نخواهد داشت چون بانکها نقدینگی زیادی را در خود نگه نمیدارند.
عبدالغفور حلمی میافزاید: اگر قرار باشد مردم همه سپردههای خود را یکباره از بانک بردارند، بانکها دچار مشکل شده و امکان برگرداندن پول وجود ندارد، زیرا موسسات مالی و اعتباری و بانکها پس از دریافت سپردهها، در قالب ارائه تسهیلات فعالیت میکنند و نقدینگی زیادی در آنها وجود ندارد.
حلمی تاکید میکند: هیچ بانکی سپردههای مردم را در شعبه نگهداری نمیکند، بلکه به مردم تسهیلات میدهد و این کاری است که نه تنها موسسه میزان بلکه تمامی بانکهای بزرگ هم انجام میدهند. در شرایطی که در روزهای گذشته برای موسسه میزان رقم خورد، هیچ بانکی نمیتوانست پاسخگو باشد؛ اما اگر مردم تأمل کنند، قول پرداخت مبالغشان را میدهیم .
رئیس هیأت مدیره موسسه میزان یادآور میشود: نمیخواهم از کسانی که این جو را ایجاد کردند نام ببرم، هر کسی ممکن است مغرضانه این کار را کرده باشد؛ اما این وضعیت روی موسسه و تیمهای ورزشی ما تاثیری نمیگذارد، در روزهای آینده همه میبینند که مسائل حل شده و این موسسه با کیفیت به کار خود ادامه میدهد و به قوت خود باقی است. همانطور که الان هم مردم در بسیاری از مناطق آرام شده و دیگر برای دریافت سپردههایشان اقدام نمیکنند که اگر بخواهند هم پولشان را به آنها برمیگردانیم.
استاندار خراسان رضوی نیز در نشست خبری درباره «موسسه میزان» گفت: موضوع این مجموعه عجیب است و در شرایطی که برای تبدیل شدن به بانک اقدام کرده بود با یک شایعه در یکی از شهرستانها دچار مشکل شد .علیرضا رشیدیان ابراز امیدواری کرد: با تبدیل شدن این مجموعهها به بانک عملکرد آنها شرایط بهتری پیدا می کند و سبکوسیاق بهتری می گیرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بینالملل استانداری خراسان رضوی نیز در مصاحبهای رادیویی گفت: موسسه اعتباری میزان هیچگونه مشکلی ندارد و مسئولان ارشد بانکمرکزی اعلام کردهاند که موسسه میزان جزو 5 موسسهای است که در حال صدور مجوز نهایی است.
اما عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد در گفتوگو با دنیای اقتصاددرباره جایگاه موسسات مالی و اعتباری میگوید: بازار مالی در دیگر کشورها بسیار گستردهتر از ایران است و فقط بانکها مسئولیت جمعآوری سپردهها و توزیع آن را برعهده ندارند، بلکه شرکتهای خصوصی و بیمه نیز در این زمینه فعال هستند. به نظر من اشکال اصلی در بازار مالی نیست، بلکه در سایر حوزهها مانند تولید و خدمات غیر از خدمات بانکی است که سودآوری چندانی ندارند و همین موضوع حرکت موسسات مالی و اعتباری را بیش از اندازه توجیه کرده است.
دکتر تقی ابراهیمی سالاری میافزاید: به نظر نمیرسد وجود این موسسات مشکلی ایجاد کند، اگر آنها بتوانند براساس قاعده بانکمرکزی عمل کنند.
عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به مشکلات اخیر میگوید: بانکهای دولتی بزرگ مثل ملی هم نمیتوانند به یکباره همه منابع مردم را برگردانند و این موضوع شامل هر بانکی میشود. این طبیعی است که بانکها برای درآمدزایی و سودآوری و تامین هزینههای جاری و سوددهی به مردم منابع را به دیگران بدهند.
ابراهیمی سالاری تصریح میکند: به نظر من اتفاقی که برای موسسه میزان پیش آمده باید مدیریت و کنترل شود. بانک مرکزی میتواند با حمایتهایی شایعات بهوجودآمده را کاهش دهد. این طبیعی است که مردمی که سرمایه اندکی داشته و به امید دریافت سود بالا پول خود را به موسسه سپردهاند، در چنین شرایطی نگران شوند و وقتی این اتفاق میافتد پولشان را از آن موسسه برداشته و نهایتا در موسسهای دیگر یا بانک دولتی بگذارند.
ابراهیمی سالاری تاکید میکند: باید بهگونهای رفتار کنیم که بازار مالی کشور گسترده شده و تجمیع سرمایهها صورت بگیرد و از طرفی از سرمایهها برای توسعه کشور استفاده شود. تجمیع سرمایهها مهم است چون میتوان کارهای اثرگذار زیادی انجام داد و این معجزهای است که بانکها انجام میدهند که برای دستیابی به توسعه به آن نیاز داریم.
گزارش دنیای اقتصاد به نقل از سایت میزان
دیدگاهتان را بنویسید