سهامداران برای خرید سهام مردد هستند (گزارش بازار)
امروز بازار سهام یک روز کم رمق دیگر را سپری کرد و شاخص کل بورس با 83 واحد افت به سطح 74613 رسید. هنوز هم شاخص بالای سطح حمایتی خود نوسان می کند.
این روزها بنظر می رسد سرمایه گذاران برای خرید مردد هستند. البته کمبود نقدینگی نیز مزید بر علت شده است اما بازار این روزها نه خرید می کند و نه فروشنده است. قیمت ها را برای فروش مناسب نمی داند و از طرف دیگر دست و دلش به خرید هم نمی رود.
این در حالی است که اتفاق خاصی در بازار نیفتاده است. خبرهای اقتصادی هم بیانگر تلاش دولت برای خروج از رکود است. امروز اولین جلسه مشترک انجمن کارفرمایان سیمان و شرکت بورس کالای ایران برگزار شد. در این جلسه مقرر شد برای آزادسازی قیمت سیمان و عرضه کامل آن در بورس کالای ایران اقدامات لازم صورت گیرد.
« علی پناهی» سرپرست معاونت توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران در این جلسه ضمن تاکید بر خروج از قیمت گذاری کالاهایی که در بورس کالا عرضه می شود، گفت: بنا بر ماده 17 قانون توسعه ابزارهای مالی و ماده 99قانون برنامه پنجم توسعه، کالاهایی که در بورس کالای ایران عرضه می شود، نباید قیمت گذاری شده باشد و عرضه و تقاضا در بورس کالا منجر به کشف قیمت شود..
دبیر انجمن تولید کنندگان سیمان با توجه به صادرات 8/18 میلیون تنی صنعت سیمان، پیشنهاد داد: شروع عرضه ها از طریق رینگ صادراتی بورس کالا انجام پذیرد.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی شرکت سیمان فارس و خوزستان هم با اشاره به مزایای عرضه سیمان در بورس کالای ایران گفت: با عرضه سیمان در بورس کالا معاملات صنعت سیمان روان تر خواهد شد.
«محمد حسن رضایی» گفت: خروج از قیمت گذاری دولتی، معافیت مالیاتی و از همه مهمتر شفافیت معاملات از ویژگی های بورس کالاست.
براساس این گزارش، این نشست با توافق بر ادامه برگزاری جلسه های کارشناسی تا حصول توافق های نهایی برای بازگشت سیمان به بورس کالا پایان یافت.
همچنین یکی دیگر از خبرهای مرتبط با بازار، خبر منتفی شدن اخذ عوارض صادراتی از سنگ آهن تا پایان سال است.
مصاحبه سخنگوی اقتصادی دولت در صدا و سیمات و تاکید بر پرداخت بدهی های شرکت های پمانکاری تا دو سه روز آینده سبب شد تا امروز گروه پیمانکاری هم مورد توجه قرار گیرد.
البته گزارش پالایشگاهی ها و برگزاری مجمع آن ها،تا حدودی ابهامات این گروه را رفع کرد. البته هنوز هم ابهامات زیادی در این گروه وجود دارد.
امروز معاملات سهام وپاسار، تاپیکو، وصندوق بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص گذاشتند. شاخص 83واحد کاهش یافت و به سطح 74613 واحد ایستاد. از طرف دیگر معاملات سهام مپنا، پارسان، غدیر و شبهرن تلاش کردند تا شاخص را افزایش دهند اما نتوانستند و فقط از ریزش شاخص جلوگیری کردند.
امروز در گروه خدمات فنی مهندسی، شاهد افزایش تقاضا برای مپنا و رتکو بودیم. مپنا مطالبات قابل توجهی از دولت دارد و در حال پیگیری مطالبات خود است. از طرف دیگر دولت نیز قصد دارد با حذف 10 میلیون نفر از فهرست یارانه بگیران، باقی مانده پول را صرف پرداخت بدهی های خود نماید. مپنا امروز معاملات 12 میلیونی را ثبت کرد. 7 میلیون از خریداران سهم حقوقی بودند.
در گروه رایانه بیشتر نمادها منفی معامله شدند. تنها نماد مثبت گروه افرا بود.
در گروه انبوه سازی شاهد معاملات کم حجم ولی تقریبا مثبت بودیم. برخی نوسان گیران در این گروه فعال هستند.
امروز گروه بیمه مورد توجه قرار گرفت. دلیل این توجه عامل بنیادی نیست بنظر می رسد نوسان گیران در این گروه فعال شده اند. هرچند صورتهای مالی بیمه ای ها با پوشش خوبی همراه بود اما رییس بانک مرکزی با بیان اینکه بیمه ها از شرایط خوبی برخوردار نیستند کمی قیمت ها را عقب نشینی داد.
امروز بیمه دانا از همان ابتدای وقت معاملات با صف خرید همراه شد. آسیا هم به صف رسید. البرز 5 تومان سود نقدی به هر سهم داده است.
بیمه پاسارگاد افزایش سرمایه 25 درصدی دارد.
در گروه مخابرات، هر دو نماد منفی معامله شدند ولی همراه به زیر 3100 تومان نیامد. اخابر هم 255 تومان معامله شد.
در گروه حمل و نقل، حجم معاملات کمتر شده است. حکشتی در قیمت 449 تومان متعادل شد. حفارس امروز در این گروه بیشترین رشد قیمت را داشت. حفارس پیش بینی سود سال مالی 93 را یک ریال کاهش داد و مبلغ 16 ریال اعلام کرد و طی سه ماه نخست سال 31 درصد آن را پوشش داد.
لیزینگی ها امروز قرمز پوش شدند. اما افت قیمت چندانی هم نداشتند. خریداران در قیمت های نزدیک پایانی روز گذشته بیشتر سهام را خریدند.
گروه بانک، کم رمق بود. وپاسار امروز عرضه های سنگینی داشت که با وجود معامله حدود 22 میلیونی با صف فروش کار خود را به پایان برد. وپاسار مهلت استفاده از حق تقدم را تا مهرماه اعلام کرده است. در گروه بانک با وجود خرید حقوقی ها بازهم قرمز پوش هستند،
وزمین سه ماهه 16 ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 85 درصد کاهش نشان می دهد.
در گروه کانی های غیر فلزی، کگاز خوش اقبال ترین نماد گروه است که امروز هم 4 درصد رشد قیمت را تجربه کرد.
سیمانی ها با وجود خبر احتمال عرضه سیمان در بورس کالا و شفاف شدن قیمت سیمان با خروج از سیستم قیمت گذاری دولتی هم نتوانس گروه را مثبت نماید. البته مدتی است حقوقی ها در این گروه فعال هستند ولی فقط چند سهم سیمانی خاص را خریداری می کنند.
درست است که این خبر مطرح شده ولی سرمایه گذاران یادشان نرفته است که سیمان در بورس کالا پذیرفته شد ولی معاملات آن با اقبال مواجه نشد و هم اکنون مذاکراتی برای پذیرش و عرضه این محصول در بورس کالا در حال انجام است ولی به این زودی به نتیجه نمی رسد.
در گروه کاشی و سرامیک؛ کحافظ امروز هم مثبت بود.
پتروشیمی ها هم امروز کم رمق بودند اما پارسان معاملات بلوکی داشت. این سهم امروز 797 تومان معامله شد ویکی از نمادهای تاثیر گذار بر رشد شاخص بود. پارسان توسط حقوقی ها خریداری می شود. این سهم پتانسیل رشد سود را دارد.در این گروه پتروشیمی های بازار توافقی افزایش سرمایه دارند.پتروشیمی فسا افزایش سرمایه 140.59 درصدی از محل اورده دارد. پتروشیمی داراب افزایش سرمیاه 114درصدی از محل اورده دارد. پتروشیمی جهرم افزایش سرمایه133.33 درصدی از محل اورده دارد.
در گروه برق با توجه به قول دولت به پرداخت بدهی پیمانکاران، بیشتر نمادهای گروه رشد قیمت را تجربه کردند.
در گروه فولادی ، ذوب آهن شفاف سازی کرده است که آتش سوزی در حوضچه نگهداری ضایعات قطران در 5 کیلومتری بیابانهای اطراف، اطفا شده و تاثیری بر عملکرد شرکت ندارد.
فولاد هم افزایش سرمایه 38.88 درصدی داده و قرار است تا قبل از مجمع عمومی عادی سالانه آن را ثبت کند. این شرکت پیش بینی سود سال مالی 93 را با سرمایه جدید مبلغ 506 ریال اعلام کرده وطی سه ماه 31 درصد آن را پوشش داده است. اما این سهم امروز نمادش بازگشایی نشد.
در گروه فولادی، فولاژ فقز رشد قیمت داشت.
در فلزی ها، فباهنر با تقاضا همراه بود. فایرا هم که ریزش شدیدی را متحمل شده است مورد تقاضا قرار گرفت و با صف خرید همراه شد.
فلوله هم در مجمع 187 ریال سود محقق کرده برای سال مالی 92 که 40 ریال آن را بصورت نقدی در مجمع بریا سهامداران کنار گذاشت.
در گروه سنگ آهنی ها، گفته شده احتمال منتفی شدن اخذ عوارض صادراتی سنگ آهن تا پایان سال 93 وجود دارد. اما هنوز گروه مورد توجه قرار نگرفته است.
در گروه لاستیک و پلاستیک، پکرمان و پسهند که بدلیل رشد سود و تعدیل عایدی مورد توجه قرار داشتند، به تعادل نزدیک می شوند.
در گروه پالایشگاه ها، شاهد معاملات مثبت و اقبال بازار به این گروه بودیم. شرکت های پالایشی با ارایه گزارش های 12 ماهه که اغلب با رشد سود همراه بود، توانستند مجمع برگزار کنند. شبندر در مجمع 1800 ریال سود نقدی برای هر سهم کنار گذاشت. شاوان 1000 ریال و شتران 75000ریال به هر سهم سود نقدی تخصیص دادند اما بازگشایی آن ها منوط به گزارش های سه ماهه است.
این گروه گزارش های خوبی داشته ولی هنوز با ابهاماتی همراه هستند. ناگفته نماند پالایشی ها جزو گروهی هستند که نسبت قیمت بر درامدشان رشدی نکرده است و در صورت رفع ابهام ها مستحق توجه هستند.
شبهرن هم در این گروه برای سال مالی 92 مبلغ 5017 ریال سود محقق کرده و 5000 ریال سود نقدی برای هر سهم کنار گذاشته است.
امروز گروه قندی ها نیز نسبتاذ معاملات مثبتی داشتند. قلرست افزایش سرمایه 900 درصدی دارد.
امروز گروه خودرو سازی شاهد معاملات متعادلی بود. خودرو وسایپا سعی کردند با حجم معاملات خوب مثبت بمانند. خاور هم حمایت می شود. هنوز قیمت گذاری خودرو چالش مهم خودرو سازان و مصرف کنندگان و البته سهامداران است و ادامه این شرایط به نفع هیچ کدام از گروه ها نیست.
دیدگاهتان را بنویسید