سه رویداد مهم می توانند باعث برگشت بازار سهام شوند
بر اساس گزارش راتین بورس، حمید میرمعینی در گفت وگو با پایگاه خبری بورس پرس، در رابطه با شرایط حاکم بر بازار سرمایه که با ثبت رکوردهای منفی جدید و تشدید کاهش قیمت ها همراه شده اظهار داشت: واقعیت این است که فعالان بازار سهام انتظار داشتند در نتیجه رشد اقتصادی یک سال اخیر کشور ، کسب نتایج مثبت از مذاکرات هسته ایی و افزایش بودجه عمرانی در لایحه بودجه 94 ، شرکت های حاضر در صنایعی چون فلزات اساسی ، سیمان ، خودرو، پیمانکاری و … با اصلاح قیمت و رشد منطقی مواجه شوند و این جریان به موتور محرکه ایی تبدیل شود.
وی ادامه داد: اما در طول زمان مشخص شد که نه تنها چنین انتظاری قابل تحقق نیست بلکه با اتفاقاتی که رخ داد شرایط سال جاری بازار سهام سخت تر از سال 92 شد.حتی برخی فعالان معتقدند در صورت عدم رفع عوامل موثر منفی ، اوضاع بورس در سال آینده هم سخت تر هم خواهد شد.
رئیس هیئت مدیره کارگزاری تدبیرگر سرمایه در پاسخ به این سئوال که با این اوصاف چه عوامل و رویدادهایی می تواند موجب برگشت بازار و ایجاد تعادل شود؟ به لزوم سه واقعه مهم اشاره کرد و توضیح داد: اولین رویداد مهم افزایش قیمت نفت با اتفاقاتی چون تغییر حاکمیت عربستان و اتحاد اپک و افزایش تقاضای این محصول استراتژیک است. چرا که کاهش شدید قیمت نفت اثر زیادی در تداوم روند نزولی قیمت ها و شاخص بورس گذاشته است.
میرمعینی افزود: عامل دوم کسب نتیجه مثبت از مذاکرات هسته ایی در پیش رو است که به نوبه خود می تواند باعث افزایش امیدها به آینده و کاهش دلار و سر ریز شدن سرمایه ها به بازار سهام شود.
وی ادامه داد: سومین رویداد هم تغییر نگاه دولت به بازار سرمایه و استفاده از ظرفیت های این بازار برای بهبود شرایط و روشن کردن موتور محرکه اقتصاد کشور است. در این رابطه دولت می تواند ضمن رفع ابهامات صنایع و در نظر داشتن اثر سقوط قیمت جهانی نفت و سایر محصولات مانند سنگ آهن، برنامه مدون چند ساله ایی را ارایه کند و طی آن بازدهی مناسب و بیشتر از نرخ سود بانکی را برای بازار سهام تعریف کند.
وی خاطر نشان کرد: در کنار این برنامه ها ، دولت به عنوان متولی و مجری سیاست ها باید بازار سرمایه را هم در هر تصمیم مهم و کلان اقتصادی لحاظ کند تا با جلب اعتماد عمومی و تجهیز نقدینگی و تامین مالی بنگاه ها ، شرکت ها و صنایع از تنگنای فشار خارح شده و با بهبود شرایط بتوانند رشد اقتصادی کشور را فراهم کنند.
میرمعینی در خاتمه گفت: دولت برای شروع و ثابت کردن تغییر نگاه خود به بازار سرمایه می تواند در کوتاه مدت اقدام به تزریق 2 تا 3 هزار میلیارد تومان به بازار سهام کند.
دیدگاهتان را بنویسید