سه صنعت پیشرو پس از حصول نتیجه مثبت در مذاکرات هسته ای
در همین راستا، پازکی، مدیر صندوق سرمایه گذاری بانک رفاه،اظهار داشت: روند کلی بازار سرمایه در سال 93 مثبت ارزیابی می گردد، اما نه مانند سال 92 چراکه از مجموع عواملی که در سال گذشته منجر به ایجاد سالی استثنایی برای بازار سرمایه شدند. در این میان می توان به توافق اولیه ژنو، تبلیغات بازدهی بازار سرمایه در رسانه ها، نرخ تسعیر ارز و روند قیمتی سهام طی سال های گذشته اشاره کرد که باعث شدند سالی پر رونق در بورس داشته باشیم.
وی افزود: بطور کلی بازار سرمایه در سال جاری دارای روندی متعادل و صعودی می باشد که بازدهی آن نسبت به سایر بازارهای موازی بیشتر خواهد بود. بازارهای موازی کشش لازم برای بازدهی مطلوب را ندارند. بازار مالی با توجه به کاهش نرخ سپرده بانکی، بازار طلا و ارز به دلیل عدم ثبات نرخ ارز دارای بازدهی کمتری نسبت به بازار سرمایه خواهد بود. همچنین بازار مسکن با توجه به رشد قیمت در سال گذشته عدم انتظار رشد قیمت در سال جاری و حتی در صورت افزایش قیمت، می تواند رشد قیمتی به اندازه نرخ تورم داشته باشد. لذا از بازارهای موازی، انتظار بازدهی مطلوبی را نمی توان داشت. بنابراین نتیجه گیری می گردد که بازار سرمایه با دیدگاه بلندمدت، بهترین مکان جهت سرمایه گذاری می باشد.
مدیر صندوق سرمایه گذاری بانک رفاه عنوان کرد: به اعتقاد بنده صنعت پتروشیمی از نظر بازدهی بالاتر و ریسک کمتر جزء صنایع برتر می باشد. به نظر می رسد با توجه به نزدیکی به فصل مجامع شرکت های پتروشیمی و سود تقسیمی بالای آنها، تقاضا برای این گروه افزایش یابد. شایان ذکر است که گزارشات گروه پتروشیمی محتاطانه بوده است لذا احتمال تعدیل مثبت به خصوص پس از رفع کامل تحریم ها و با پیش فرض پیشروی مثبت نتایج مذاکرات ژنو، دور از ذهن نخواهد بود. بنابراین صنعت پتروشیمی جهت سرمایه گذاری با توجه به ریسک پایین آنها جزء صنایع با بازدهی مطلوب می باشد که انتظار رشد این گروه بالاست.
پازکی بیان کرد: پیش بینی می گردد چنانچه نتایج مثبتی در مذاکرات ژنو حاصل شود. کل بازار سرمایه تحت تأثیر مثبت این توافقات قرار می گیرد در این میان صنایعی بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرند که از تحریم ها آسیب بیشتری دیده بودند. صنایع پتروشیمی، خودرو و بانکی ها جزء صنایعی هستند که می توانند با حصول نتایج مثبت مذاکرات، مورد توجه قرار گیرند.
مدیر صندوق سرمایه گذاری بانک رفاه اظهار داشت: همچنین علت عرضه حقوقی ها در شرایط کنونی ناشی از سه مقوله می تواند باشد. مقوله اول می تواند به علت تغییر سهام در پرتفوی آنها می باشد. همچنین عرضه حقوقی ها می تواند به علت تقاضا برای ابطال واحدهای صندوق ها طی ماه گذشته باشد. علاوه بر این عرضه حقوقی ها می تواند ناشی از این باشد که چنانچه سهم در یک بازه کوتاه مدت رشد بالایی داشته باشد لذا حقوقی به منظور جلوگیری از رفتار هیجانی و شکل گیری حباب ناچار به عرضه می شود تا سهم حالت متعادل به خود بگیرد و رشد سهم متناسب با گذر زمان باشد.
وی در خاتمه افزود: توصیه بنده به سهامداران این است که هم اکنون بهترین فرصت جهت بهینه کردن پرتفوی سهامداران می باشد به نظر بنده با توجه به ارزنده بودن و جذابیت قیمت های فعلی، در شرایط کنونی بهترین زمان جهت خرید سهام با تکیه بر تحلیل می باشد. چنانچه سهامداران بتوانند تحلیل های خود را با دیدگاه اقتصادی حال حاضر به روز کنند و دیدگاه بلندمدتی داشته باشند، می توانند بازدهی مطلوبی بگیرند.
منبع: بورس نیوز
دیدگاهتان را بنویسید