سیکل حرکتی بازارهای مختلف در سال 93
در همین ارتباط مدیر سابق سرمایه گذاری های بانک گلدمن ساکس آمریکا اظهار داشت: پیش بینی سیکل حرکتی بازارهای مختلف در سال 93 امری دشوار می باشد و دلیل آن این است که در حال حاضر با نسخه تحریم های سیاسی و مذاکرات هسته ای مواجه هستیم.
شاهین شایان آرانی افزود: بنده اعتقاد دارم که اگر بورس توسط دولت و تحت تأثیر فشار برخی از لابی های سیاسی، دستکاری نشده و به نقطه تعادلی خود برسد، بستر مناسبی را برای سرمایه گذاری و کسب سود در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد داد. بطوریکه، گرچه ذهنیت افراد مدتی است که نسبت به بازار سهام منفی شده، اما هنوز بورس از جذابیت های لازم برخوردار است.
وی از وجود جاذبه های سرمایه گذاری در بخش ساخت و ساز و مسکن نیز سخن گفت و تصریح کرد: در کشور ما به دلیل تورم موجود، این بخش همواره یکی از مکان های مهم و جذاب برای سرمایه گذاری بوده است و می تواند فرصت های مطلوبی را برای مالکان سرمایه ایجاد کند.
این اقتصاددان و کارشناس بازار سرمایه از مزیت های موجود در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی و نیز معادن و فلزات سخن گفت و تأکید کرد: در سال 93 برخلاف چند سال اخیر طلا و ارز چندان قابلیت عرض اندام و رخ نمایی در مقابل بازارهای رقیب را ندارند.
وی پیش بینی های خود را با فرض رفع تحریم ها و حصول نتیجه قطعی از مذاکرات هسته ای چنین عنوان کرد: در صورتی که روابط سیاسی بهبود یافته و توافق با جوامع بین المللی انجام شود بازارهای بورس، مسکن و ساخت و ساز و نیز صنعت توریسم با رونق بیشتری همراه خواهند شد.
شایان آرانی تأکید کرد: چنین فضایی نقطه عطفی برای کشور بوده و به طور قطع فرصت های سرمایه گذاری متعددی را به وجود خواهد آورد. اما نکته مهم اینجاست که بورس همانند سال گذشته نمی تواند بازدهی قابل توجهی محقق کند؛ اما باز هم مکانی مناسب برای سرمایه گذاری محسوب می شود.
شایان آرانی در خاتمه سخنان خود بر لزوم برقراری تعادل در روند معاملات بورس تأکید کرد و گفت: اگر این تعادل برقرار شود بستر مناسبی برای سرمایه گذاری ایجاد خواهد شد و این نیازمند تعادل در روند عرضه و تقاضای واقعی و نه دستوری حاکم بر بازار است و بنده معتقدم به این نقطه نزدیک هستیم.
دیدگاهتان را بنویسید