عامل تأثیرگذار بر روند صعودی شاخص بورس
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب عنوان کرد: بسیاری از بانک ها و مؤسسات مالی همواره طی اواخر هر سال با مشکل کمبود نقدینگی و منفی شدن جریان نقدینگی مواجه می شوند که در پی آن نهادهای مالی مذکور اقدام به افزایش سود سپرده های بانکی اعطایی به متقاضیان می کنند و پس از ورود به سال جدید و بهبود وضعیت نقدینگی آنها، نرخ سود سپرده های بانکی نیز کاهش می یابد. بر همین اساس می توان گفت نرخ سود بانکی که براساس فرایندی طبیعی و نه به صورت دستوری تعدیل شده، یکی از عوامل مهم اثرگذار در صعود دوباره قیمت سهام شرکت های بورسی به شمار می رود.
حسین خزلی خرازی تعیین تکلیف چگونگی افزایش قیمت بنزین و نیز مشخص شدن آثار ناشی از اجرای این امر بر وضعیت سودآوری صنایع انرژی بر را به عنوان عامل دوم برشمرد و اظهار داشت: بسیاری از فعالان بازار سرمایه در حالی در انتظار تعیین چگونگی افزایش هزینه انرژی همچون بنزین، آب و برق بودند که به نظر می رسد در پی اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها و نیز میزان افزایش قیمت بنزین، ابهام موجود در این خصوص نیز مرتفع گردد.
وی عامل سوم را نزدیک شدن به فصل برگزاری مجامع عمومی عادی سالیانه سهامداران عنوان کرد و افزود: ارایه اطلاعات و صورت های مالی شرکت های بورسی طی عملکرد 12 ماهه اخیر سال مالی92 و عملکرد مناسب بسیاری از مجموعه های بورسی طی مدت زمان مذکور را می توان به عنوان عاملی دیگر برشمرد.
افزون بر آن، چشم انداز وضعیت سیاسی کشور و نتیجه مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 نیز نوید دهنده بهبود روابط بین المللی کشور است که این امر در کنار همه عوامل داخلی عنوان شده در شکل گیری روند افزایشی در بورس اثرگذار بوده است.
این مقام مسئول صنایع فعال بورسی که کمترین تأثیر منفی را از اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها و افزایش هزینه ها می پذیرند را به عنوان صنایع پرپتانسیل برشمرد و گفت: صنایعی همچون بانک، بیمه و مجموعه های فعال در حوزه رایانه را به عنوان گزینه های مناسب جهت سرمایه گذاری در بورس طی شش ماهه اول امسال می توان نام برد و در مقابل به نظر می رسد صنایع انرژی بر از پتانسیل رشد سودآوری طی نیمه دوم سال جاری برخوردار باشند. چراکه آثار مثبت ناشی از برآیند افزایش قیمت فروش محصولات تولیدی و نیز رشد هزینه ها در وضعیت سودآوری مجموعه های فعال در صنایع مذکور طی نیمه دوم امسال نمود پیدا خواهد کرد.
این کارشناس بازار سرمایه در خاتمه پیرامون صنعت خودرو بیان کرد: مجموعه های فعال در صنعت خودرو و قطعات در حالی به دلایلی همچون وضعیت نامناسب نقدینگی، مشکلات موجود بر سر راه واردات قطعات اولیه مورد نیاز و عدم کشش بازار فروش محصولات از وضعیت عملیاتی نامناسبی به سر می برند که به نظر می رسد این مجموعه ها در حال حاضر از توانایی افزایش تولید و فروش محصولات خود همچون دوران طلایی سال های 90 برخوردار نیستند و رشد قیمتی سهام آنها به واسطه اخبار و شایعات مختلف پیرامون فروش بخشی از دارایی های تحت تملک بزرگترین خودروسازان داخلی اتفاق افتاده، این در حالی است که می توان به بهبود روند تولید مجموعه های مذکور در صورت تحقق وعده های دولت مبنی بر تخصیص ارز مبادله ای به آنها امیدوار بود.
دیدگاهتان را بنویسید