عقب نشینی طلا با توافق هسته ای!
سکه امامی هم گام با روند نزولی اونس طلا، دیروز با خبر توافق هسته ای و زنده شدن امیدها به کاهش تحریم ها افت بیش از 50 هزار تومانی را ثبت کرد تا در نهایت در ایستگاه 829 هزار تومانی متوقف شود.
موج مثبت توافقات هسته ای، دلار را که مدتی بود در مدار سه هزار تومانی استوار حرکت می کرد تا نزدیکی مدار 2800 تومان عقب راند تا در نهایت روز گذشته در محدوده 2960 تا 2911 تومانی خرید و فروش شود. با شروع روند کاهش قیمت ها برخی از کارشناسان معتقد بودند دلار باید تا 2500 تومان عقب نشینی کند در حالی که گروه دیگر حداکثر افت قیمت ها را 2800 تومان می دانستند.
کاهش قیمت بیش از 50 هزار تومانی سکه امامی سررسیدهای آتی را نیز با ثبت حداکثر نوسان منفی روبرو کرد به طوری که چهار سررسید بازار آتی در کانال هشتصد هزار تومانی و با فاصله کمتر از 20 هزار تومانی با یکدیگر معامله می شدند. پیش بینی معامله گران از قیمت سکه تحویل اسفند ماه به 898 هزار تومان رسید.
سلیمانی، کارشناس معاملات آتی سکه و طلا در رابطه با وضعیت بازار به خبرنگار ما گفت: به نظر می رسد قیمت دلار در بازار آزاد با توجه به جو سیاسی دیروز حداکثر کاهش قیمت خود را ثبت کرده است و با توجه به دلار مبادلاتی 2500 تومانی و هزینه حواله آن که در نهایت به 2800 تا 2900 تومان می رسد انتظار افت چندانی را در قیمت ها نداریم.
سلیمانی در رابطه با کف قیمت دلار گفت: پیش بینی می شود کف قیمت دلار در بازار آزاد در نهایت 2850 تومان بماند که با در نظر گرفتن سیاست های بانک مرکزی در صورت حفظ قیمت فعلی دلار مبادلاتی و از سوی دیگر نرخ تورم و نیز ثابت ماندن درآمد نفتی دولت انتظار می رود دلار بودجه امسال همانند سال گذشته باقی بماند.
به عبارتی دیگر با توجه به کسری بودجه دولت حتی ممکن است بانک مرکزی وارد عمل شده و دلار را به محدوده سه هزار تومان بازگرداند.
این کارشناس در رابطه با وضعیت طلا به خبرنگار ما گفت: قیمت سکه در حال حاضر زیر قیمت طلای جهانی آن خرید و فروش می شود که دو محرک اصلی این بازار یعنی اونس و دلار با روند نزولی پیش می روند و با افت قیمت امروز دلار و شروع ماه های نه چندان مثبت اونس یعنی ماه دسامبر و ژانویه و احتمال توقف محرک های مالی فدرال رزرو انتظار داریم سکه تا مدار 790 هزار تومان نزول داشته باشد البته حباب منفی سکه باعث افزایش قاچاق آن خواهد شد.
سلیمانی در رابطه با وضعیت بازار آتی افزود: اختلاف سررسیدهای بازار آتی در حال حاضر به کف قیمتی خود رسیده به طوری که طی ساعاتی سکه آذر ماه به زیر قیمت سکه نقدی رسید. به هر روی افت قیمت سکه نقدی نوسان کاهشی را به بازار آتی وارد می کند به طوری که با ریزش قیمت ها شاهد هستیم معامله گران بیشتری کال مارجین می شوند و به تبع آن فشار فروش در بازار آتی افزایش می یابد. در عین حال انتظار داریم با اصلاح قیمت20 تا 30 هزار تومانی سکه نقدی شاهد جهش قیمت ها در بازار آتی باشیم.
این کارشناس در نهایت دورنمای بازار طلای داخلی را این طور ترسیم کرد: با اتمام مذاکرت هسته ای گزارشات بعدی و جزئیات توافقات در مورد رفع تحریم ها به طور حتم وضعیت بازار را تحت تأثیر قرار خواهد داد. طی چند روز آینده نیز گزارش رییس جمهور از فعالیت های دولت و پس از آن جلسات تعیین و تکلیف بودجه از جمله اخبار مورد نظر معامله گران محسوب می شود.
یکی از کارشناسان بازار طلا در گفتگو با تارنمای کیتکو گفت: علاوه بر نگرانی ها از زمان توقف محرک های مالی فدرال رزرو و آمار اقتصادی آمریکا، حمایت اندک خریداران طلا نیز این بازار را تحت فشار قرار داده است. به نظر می رسد تا زمانی که اونس به مدار 1200 دلاری نزدیک نشود شاهد حمایت چندانی از سوی خریداران نخواهیم بود. در ادامه روند نزولی اونس در مدار 1200 دلاری پیش بینی می شود این هفته اونس در محدوده 1230 تا 1220 دلاری بماند و طی هفته های آینده نیز کف قیمتی 1200 دلاری را ثبت کند.
منبع: بورس نیوز
دیدگاهتان را بنویسید