قطعی بودن رشد بورس/گره زدن روند بازار به مذاکرات مخرب است
در همین راستا، بالازاده، مشاور ارشد شرکت دانایان پارس با اشاره به مطالب بالا در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار کرد: به اعتقاد بنده روند قیمت سهام در بازار سرمایه نباید صرفاً بر مبنای خوشبینی های به وجود آمده از مذاکرات هسته ای باشد چراکه در بدبینانه ترین حالت، چنانچه مذاکرات هسته ای به توافقات منجر نگردد، قطعاً شاهد اصلاح شاخص کل بورس خواهیم بود.
بالازاده تصریح کرد: بنابراین روند قیمت سهام در بازار سرمایه باید هم راستا با واقعیت های موجود در فضای کلان اقتصادی پیش برود. در نتیجه وضعیت بورس را نباید تنها تحت تأثیر تحریم ها و مذاکرات قرار دهیم اگرچه با توجه به افت شدید قیمت سهام 9 ماه گذشته در بازار سرمایه و همچنین به دلیل رسیدن قیمت ها به سطح ارزندگی خود، رشد قیمت سهام در بورس طی مقطع فعلی کاملاً منطقی و طبیعی به نظر می رسد؛ اما گره زدن بازار سرمایه و حرکت قیمت سهام به نتیجه مذاکرات نگران کننده می باشد. چراکه با توجه به ریزش قیمت ها از دی ماه سال گذشته تاکنون مسلم به نظر می رسد که روند قیمت سهام در بازار سرمایه در مقطع کنونی، صعودی باشد.
مشاور ارشد شرکت دانایان پارس عنوان کرد: بطور کلی وضعیت بازار سرمایه را می توان از 3 جنبه بررسی کرد. مقوله اول، جنبه روانی است که نیازمند مدیریت است، بطوریکه اگر جو روانی در بازار سرمایه حاکم باشد، قیمت سهام منطبق با واقعیت ها حرکت نمی کند و در نتیجه در این شرایط، نتیجه نهایی مذاکرات تأثیری مقطعی بر بازار سرمایه خواهد گذاشت که در صورت عدم حصول توافق، احتمال دارد بحرانی همانند دی ماه سال گذشته در بازار سرمایه تکرار شود.
بالازاده بیان کرد: جنبه دیگری که وضعیت بازار سرمایه را می توان از منظر آن بررسی کرد، جنبه واقع بینانه است بطور کلی می توان اظهار کرد که بازدهی هیچ بازاری همانند بازار سرمایه نیست. در نتیجه پیش بینی می شود که بازدهی بازار سرمایه از هم اکنون تا پایان سال فارغ از نتیجه مذاکرات، حدود 20 درصد باشد. اگرچه این قضیه منوط به کنترل جنبه روانی ایجاد شده در بورس است. چراکه در صورت عدم مدیریت جنبه روانی همیشه بی ثباتی در بازار سرمایه حاکم خواهد بود و در نتیجه ارایه تحلیل پیرامون از بازار بی ثبات، بی معنا می گردد.
مشاور ارشد شرکت دانایان پارس اظهار کرد: همچنین با توجه به کاهش نرخ تورم، می توان انتظار کاهش نرخ سود سپرده های بانکی را داشت. این قضیه از 2 جهت تأثیر مثبتی بر وضعیت بورس کشور می گذارد. در وهله نخست، اینکه در صورت کاهش نرخ بانکی بخش عظیمی نقدینگی وارد بازار سرمایه می گردد. در وهله دیگر نیز می توان انتظار داشت با کاهش نرخ بهره سپرده های بانکی، نرخ تسهیلات نیز کاهش یابد که این قضیه تأثیر مثبتی بر افزایش سود عملیاتی شرکت های بورسی خواهد گذاشت. افزون بر این، انگیزه و جذابیت سرمایه گذاری بیشتر می شود.
وی در خاتمه افزود: به اعتقاد بنده سه صنعت پتروشیمی، خودرو و سیمانی تا پایان سال می توانند بازدهی مطلوبی را نصیب سهامداران کنند. صنعت پتروشیمی به دلیل صادرات محور بودن، دارا بودن طرح های توسعه و پتانسیل بالا جهت رشد سود می تواند با چشم انداز مطلوبی همراه گردد. علاوه بر این، صنعت خودرو به دلیل ورود سرمایه گذاران خارجی با افق روشنی همراه است. افزون بر این، چنانچه این صنعت، محصولات خود را با کیفیت بالایی تولید کند، قابلیت صادرات را نیز دارا می باشد. صنعت سیمان نیز به دلیل اجرای پروژه های عمرانی توسط دولت و صادرات محور بودن این صنعت می تواند بازدهی مناسبی را به همراه داشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید