مدیر نظارت بر نهادهای مال بورس عنوان کرد: 20 صندوق بازارگردانی در انتظار فعالیت در بورس
فعالیت سه صندوق بازارگردانی در بورس
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: صندوق های مذکور عملیات بازارگردانی سهام شرکت های اصلی و زیرمجموعه های آنها را به عهده گرفته اند و در حال فعالیت هستند. علاوه بر آن، از 28 خرداد ماه امسال تاکنون موافقت اصولی تأسیس 20 صندوق سرمایه گذاری بازارگردانی صادر شده که برخی از آنها فعالیت بازارگردانی روی سهام مجموعه های مورد نظر خود را همزمان با طی کردن مراحل قانونی تأسیس صندوق، آغاز کرده اند.
ایوب باقرتبار افزود: وجود بازار گردان در بورس یکی از اصلی ترین نیازهای این بازار است که به دلیل شرایط حاکم بر کلیت بازار سرمایه مقرر گردید تا این امر از طریق برخی صندوق های سرمایه گذاری انجام پذیرد تا بدین ترتیب سهامداران عمده و نهادهای مالی بتوانند به عنوان مؤسس و مدیر صندوق فعالیت کنند و قابلیت نقدشوندگی سهام حفظ گردد.
برهمین اساس، در پی تمایل برخی از شرکت ها و نهادهای مالی مطرح بورسی جهت فعالیت در این زمینه صندوق سرمایه گذاری بازارگردانی تأسیس شد تا حمایت نظامند و مناسب از سهام شرکت های مورد نظر آنها صورت گیرد.
کاهش هزینه معاملات مزیت اصلی صندوق بازارگردانی
وی به مزایای راه اندازی صندوق های سرمایه گذاری بازارگردان اشاره کرد و ابراز داشت: این صندوق ها می توانند به طور مستقیم و آنلاین به معاملات سهام در بورس بپردازند که این امر موجب کاهش قابل توجه هزینه معاملات آنها می شود و مهمترین مزیت صندوق ها به شمار می رود.
تداوم تقاضا برای تأسیس صندوق سرمایه گذاری جدید
این مقام مسئول در خصوص تأسیس صندوق های سرمایه گذاری مشترک جدید نیز گفت: اگرچه قیمت سهام اکثر شرکت های بورسی طی ماه های اخیر با افت همراه بوده و سهامداران متحمل زیان های قابل توجه شدند، اما می توان گفت همچنان تقاضا برای تأسیس صندوق های سرمایه گذاری مشترک وجود دارد به گونه ای که در حال حاضر بیش از 20 شرکت کارگزاری متقاضی تأسیس این صندوق ها هستند.
بازدهی منفی صندوق ها کمتر از زیان تحمیلی بر سهامداران
مدیر نظارت نهادهای مالی سازمان بورس در خصوص عملکرد نامناسب صندوق های سرمایه گذاری مشترک طی ماه های اخیر اظهار داشت: بازدهی نامناسب این صندوق ها متأثر از حاکمیت روند نزولی بر بازار سرمایه بوده، حال آنکه با مقایسه بازدهی صندوق های سرمایه گذاری مشترک با میزان افت قیمت سهام شرکت های بورسی طی ماه های اخیر می توان گفت میزان زیان تحمیلی بر سهامداران مجموعه های بورسی بیش از بازدهی منفی محقق شده توسط این صندوق ها بوده است.
باقرتبار به عدم کاهش قابل توجه تعداد سرمایه گذاری ها و دارایی های تحت مدیریت صندوق های سرمایه گذاری مشترک طی یکسال اخیر اشاره کرد و گفت: تعداد سرمایه گذاری ها در صندوق طی مدت مذکور کماکان حدود 100 هزار سرمایه گذار می باشد و ارزش دارایی های تحت مدیریت آنها با کاهش اندکی چهار هزار میلیارد تومان محاسبه می شود.
برهمین اساس می توان گفت سرمایه گذاری غیر مستقیم در بورس از طریق این صندوق ها همچنان تداوم دارد و ممکن است تنها نحوه سرمایه گذاری آنها از سهام به درآمد ثابت تغییر یافته باشد.
وی در خاتمه به صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله اشاره کرد و گفت: این صندوق ها طی سال گذشته شروع به فعالیت کردند و بازارگردان به عنوان رکن ضامن نقدشوندگی در صندوق های ETF تعیین شده و شرکت های تأمین سرمایه نقش بازارگردان را در آنها ایفا کردند. به گونه ای که از زمان آغاز فعالیت تاکنون با توجه به شرایط کلی بازار سهام با استقبال مناسبی مواجه شدند.
دیدگاهتان را بنویسید