نگاهی به بازار سهام روز 16 دی ماه
بازار سهام امروز در حالی فعالیت خود را آغاز می کند که با از دست دادن کانال 68 هزار واحد نیز فاصله 232 واحدی دارد. با وجود آنکه قیمت ها به سطوح جذابی رسیده است و بیشتر نمادها زیر ارزش ذاتی قرار دارد اما هنوز انگیزه سرمایه گذاری در بازار قوی نشده است و سرمایه گذاران خسته که تاکنون به امید بهبود بازار، سهامداری کرده اند با از دست دادن سطوح حمایتی ، میل به فروش شان بیشتر می شود.
قیمت نفت هم در بازارهای جهانی بازهم کاهش یافته است. دلار هم در برابر سایر ارزها تقویت شد. رشد ارزش دلار به معنای کاهش ارزش کالاها می باشد و این موضوع سبب می شود تا بازارهای سهام که تا قبل از این با انتظارات تورمی پر بازده بودند، اکنون کم رمق باشند.
در حوزه خبرهای سیاسی ، کنگره امریکا وضع تحریم های بیشتر علیه ایران را بررسی می کند. این در حالی است که مذاکرات همچنان در مراحل انجام است و بسیاری معتقدند که تا تابستان احتمالا توافق حاصل می شود.
با وجود همه شعارهای دولت مبنی بر حمایت از بازار سرمایه در حال حاضر بازار با روند کاهشی همراه شده است. گزارش های 9 ماهه نیز بنظر معجزه ای نخواهند کرد. اگر شرکتی گزارش متعادل و مطابق بودجه ارایه کند، گزارش خوبی داده است.
مهمترین موضوع عدم تمایل سرمایه گذاران نبود انتظارات تورمی در بازار و ابهام های اقتصادی است. کاشه بهای نفت نیز سرنوشت درامدی کشور را کمی مبهم کرده است.
امروز در گرو پتروشیمی فارس طی اطلاعیه شفاف سازی اعلام کرد که میزان کاهش نرخ محصولات کمتر از کاهش نرخ خوراک شرکت های زیر مجموعه بوده است. اعلام کاهش قیمت خوراک پتروشیمی پارس طی اذرماه با احتساب افزایش درصد تخفیف از 45 درصد به 55 درصد می باشد. در آذرماه 34 درصد قیمت محصولات شرکت کاهش یافت است درحالیکه قیمت خوراک شرکت 34 درصد کاهش یافته است.
اعلام کاهش قیمت خوراک شرکت های زیر مجموعه فارس خبر خوبی برای بازار نیست. هرچند که شرکت اعلام کرده که کاهش نرخ محصولات تاثیری بر پیش بینی سود شرکت ندارد.
شخارک هم طی گزارشی اعلام کرده است که در فروش متانول و پروپان خوب عمل کرده است.
در گروه فلزی،فملی طی 9 ماه 258 ریال سود محقق کرده است. فباهنر نیز برنامه افزایش سرمایه 100 درصدی دارد.
فاسمین هم که در قیمت های بسیار پایینی قرار دارد.
در گروه خودرو، بنظر می رسد عرضه افزایش یابد. در این گروه با وجود رشد تولید محصولات و فروش آن ها و احتمال تعدیل عایدی خودرو بازهم بدلیل شرایط فعلی بازار مورد عرضه قرار می گیرند. نوسان در این گروه نسبت به سایر گروه ها بیشتر است.
خفنر پیش بینی سود سال مالی 93 را از 167 ریال به 212 ریال افزایش داده و 9 ماهه 75 درصد آن را محقق کرده است. این شرکت پیش بینی سود هر سهم سال مالی 94 را مبلغ238 ریال اعلام کرده است.
ورنا در گزارش 12 ماهه اعلام کرده که 13 ریال سود محقق کرده است.
یکی از شرکت های زیر مجموعه سایپا بنام کارگزار سیستم 6 ماهه 74 ریال سود محقق کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
در گروه سنگ آهنی، هرچند افت قیمت جهانی سنگ آهن و رکود ساخت و ساز در کشور سبب کم اقبالی این گروه شده است اما کچاد گزارش نسبتا خوبی داده و توانسته 75 درصد پیش بینی سود سالانه را محقق کند.
این شرکت افت زیادی داشته و در این قیمت ها بنظر می رسد ارزنده باشد.
در گروه ساختمانی، خبرهای افزایش وام مسکن مهر و برنامه های دولت برای افزایش سقف تسهیلات مسکن سبب رونق گروه نشده است. در این گروه وساخت 25 دی ماه به مجمع می رود. این شرکت 515 ریال سود محقق کرده است.
در گروه حمل و نقلی ها، حفارس مجمع فوق العاده برای تعدیل نیرو دارد . صنعت حمل و نقل می تواند چشم انداز مثبتی در خودرو های سنگین و ریلی داشته باشد البته تولید اتوبوس 6 ماهه امسال صفر بوده است.
در گروه سیمان، کاهش صادرات در کنار کاهش ساخت و ساز سبب رکود در این گروه شده است. سنیر پیش بینی سود هر سهم سال مالی 93 را 1918 ریال اعلام کرده و 9 ماهه 78 درصد آن را پوشش داده است.
در سایر نمادهای بازار، تکمبا هم گزارش داد و تولید و فروش شرکت مناسب بوده و بنظر می رسد شرکت پتانسیل بیشتری هم داشته باشد. در خبرها امده است خط تولید کمباین سازی در تونس راه اندازی می شود.
دیدگاهتان را بنویسید