نگاهی به بازار سهام روز 5 بهمن ماه
بازار این روزها روند کسل کننده و منفی را سپری می کند. در واقع بنظر می رسد بازار فعلا نسبت به اخبار منتشره واکنشی ندارد و منتظر خبرهایی برای تصمیم گیری قطعی است. روند ریزش بازار که مدت هاست ادامه داشته، سرمایه گذاران را برای خرید مردد کرده است در حالیکه خیلی از همین سرمایه گذاران معتقدند، قیمت های فعلی کمتر از ارزش ذاتی است اما نگرانی برای ریزش بیشتر و طمع خرید در قیمت های پایین تر سبب شده تاطرف تقاضا ضعیف باشد.
یکی از نکات مهم این روزها نزدیکی به پایان سال مالی و نیاز شرکت های سرمایه گذاری به تامین نقدینگی است که مانع رشد قیمت ها می شود.
عوامل داخلی و خارجی بر تصمیم گیری سرمایه گذاران موثر است و خبری از جنس توافق هسته ای می تواند شرایط بازار را تغییر دهد بنحوی که سهام گیر کسی نیاید اما فعلا بازار به خبرهای قطعی واکنش نشان می دهد نه شایعات و بررسی ها و گمانه زنی ها.
ظریف معتقد است ممکن است توافق زود تر از موعد حاصل شود. خرازی در خصوص پیش بینی اش از روند مذاکرات گفته است: غرب پاره ای ندارد جز اینکه با جمهوری اسلامی توافق کند و بنده فکر می کنم به توافق خواهند رسید.
هیات های مذاکره کننده گفتگوهای خود را از سر گرفته اند و عراقچی اعلام کرده که بصورت جزیی وارد مباحث شدیم و دو طرف در مذاکره جدی هستند.
قرار است نرخ خوراک پتروشیمی ها تغییر کند و کاهش یابد. خبری که می تواند گروه را متاثر کند. پتروشیمی ها یکی از بهترین گزارش های مالی را روانه بازار کرده اند و از این منظر شرایط بهتری نسبت به سایر گروه ها دارند. ضمن اینکه رشد احتمالی دلار هم می تواند بر درامد این شرکت ها موثر باشد. شفن، فارس با تعدیل مثبت همراه شده اند و جم هم گزارش چندان بدی نداده است.
قایم مقام شرکت ملی پتروشیمی از گشایش اعتبار برای چهار طرح پتروشیمی خبر داده است.
در بین شیمیایی ها، شپمچا طی 9 ماه زیان شناسایی کرده است. شدوص هم 70 درصد از پیش بینی هایش را طی 9 ماه براورده کرده است.
در گروه سنگ آهن هم شایعاتی زا کاهش نرخ بهره مالکانه شنیده می شود که می تواند روند این گروه را که اصلاح قابل ملاحظه ای داشته اند را تغییر دهد. در این گروه ومعادن مورد توجه حقوقی ها قرار گرفته است. معادن 14 بهمن ماه مجمع فوق العاده برای تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه دارد.
قیمت نفت در محدوده 54 دلار است و این هنوز یکی از چالش های بازار سهام است.
امروز بازار احتمالا کم رمق خواهد بود و ممکن است ایران خودرو، در قیمت های فعلی مورد توجه قرار گیرد. یا شاید بازار منتظر ریزش بیشتر خودرو برای نوسان گیری باشد.
در بین قطعه سازان، تمحرکه پیش بینی 69 ریال زیان برای هر سهم سال مالی 93 کرده و طی 9 ماه 67 درصد آن را پوشش داده است.
در گروه لیزینگ، ولساپا پیش بینی سود خود را 100 درصد افزایش داد و مبلغ 276 ریال سود برای هر سهم اعلام کرده است که طی 9 ماه 76 درصد آن را پوشش داده است.
در گروه لاستیک و پلاستیک،پسهند با کاهش سود همراه شده است. شرکت مشکل فروش دارد.
در گروه روی، کروی هم پیش بینی سودش را از 355 ریال به 308 ریال کاهش داد
دیدگاهتان را بنویسید