وضعیت بازار سکه و دلار در آستانه آغاز تعطیلات
۲۵ مرداد ۱۳۹۱
200 بازدید
قیمت دلار که امروز قبل از ظهر 2120 تومان بود، به مرور تا بعد از ظهر تا 2107 تومان هم افت کرد و میل به 2100 تومانی شدن را نیز از خود نشان داد.
دلار تا غروب امروز نسبت به روز سه شنبه تقریبا بین 25 تا 30 تومان افت ثبت کرده است. همچنین قیمت سکه تا غروب امروز به 777 هزار تومان رسید که حداقل 10 هزارتومان را طی روز گذشته از ارزش خود را از دست داده است.
همان طور که روز گذشته اشاره شد، بازار خود را برای 3 روز تعطیلی در این هفته و حداقل 5 روز تعطیلی در هفته آینده آماده کرده است. دراین شرایط انتظاری برای افزایش قیمت و نوسان گیری از بازار وجود ندارد و دلار کمتری به خانه ها می رود.
در این شرایط بازار مجالی برای سفته بازی پیدا نمی کند و بانک مرکزی و دولت نیز در آستانه برگزاری اجلاس غیر متعهد ها در تهران تمرکز کاملی برای ثابت نگاه داشتن قیمت ارز به کار خواهند گرفت.
از این رو تا بعد از اجلاس تهران انگیزه ای برای افزایش قیمت ارز وجود ندارد. در مسیر نوسان قیمت ارز همچنان راه اندازی بورس آتی ارز مساله اصلی است که همانطور که دیروز اشاره کردم امکان راه افتادن آن تا بعداز 11 شهریور بعید است. در این بازار که ظاهرا عرضه و تقاضا بین اشخاص حقوقی صادر کننده و وارد کننده است و کمتر شخص حقیقی انگیزه ورود به آن را خواهد داشت، گواهی سپرده ارزی مهمترین مانع است.
بر این اساس دستور العمل های اجرایی فعالیت در بازار مذکور هنوز مشخص نیست و برخی کارشناسان زمان فعلی مناسب راه اندازی این بازار را نمی دانند. معاون ارزی سابق بانک مرکزی هم در واکنش به برخی اظهار نظرهای مطرح شده از سوی دولتی ها گفته است که تنها بانک مرکزی اختیار دارد در مورد سیاست های ارزی تصمیم بگیرد.
سید کمال سید علی در گفت و گو با ایسنا، در مورد مرجع تصمیم گیرنده درباره ارزعنوان کرد: اختیار تصمیم گیری درباره ارز با بانک مرکزی است و هیچ جایی به غیر از بانک مرکزی این اختیار را ندارد.
وی ادامه داد: وقتی به مقررات بانک مرکزی مراجعه شود، میبینیم که وظایف مختلفی برای بانک مرکزی در نظر گرفته شده که یکی از آن ها حفظ ارزش داخلی و خارجی پول ملی کشور است. در این مورد وظایف دیگری از جمله مسائل مربوط به حجم پول، تنظیم کننده نظام پولی و نگهداری ذخایر کشور نیز بر عهده بانک مرکزی است.
وی با اشاره مجدد به این که نگهداری ذخایر یکی از وظایف مهم بانک مرکزی محسوب میشود، افزود: اگر نرخ ارز را طوری تعیین کنند که ذخایر کشور ضعیف شود، آن وقت آن ذخایر از بین رفته است. بنابراین طبیعی است که نگهداری ذخایر و نگهداری حجم اعتبارات و نظارت بر بانک ها بر عهده بانک مرکزی باشد.
سید علی با تصریح این که هیچ کس به غیر از بانک مرکزی نمیتواند در مورد ارز تصمیم گیری کند، افزود: در واقع بقیه میتوانند به بانک مرکزی توصیه کنند، حتی روزی هم که در قانون اشاره کردند، نظام ارزی کشور نظام شناور مدیریت شده است در واقع به منزله آن بود که دست بانک مرکزی را باز بگذارند تا بتواند نرخ را تعیین کند.
به اعتقاد نگارنده در بازار البته برخی همچنان نسبت به کارایی بورس ارز نظر مثبتی دارند و ادعا می کنند که این بازار موجب ایجاد تعادل در قیمت ارز و از میان برداشتن دلالان و سفته بازان بازارارز می شود.
همچنین گفته شده این بازار البته برای کاهش قیمت ارز تشکیل نشده و با مدیریت صحیح می تواند بازار را به سمت تک نرخی شدن پیش ببرد و ادعایی که البته باید منتظر ماند و دید که چه تاثیری بر قیمت ها می گذارد و نقدینگی در بازار را به کدام سمت سوق می دهد.
مطالب زیر را از دست ندهید
آموزه های وارن بافت (59-58-57)
قسمت 57 اگرمیخواهی موهایت را کوتاه کنی با آرایشگر نگو...
آموزه های وارن بافت-محیط کار (۵6-۵5-۵4)
قسمت 54 "اگر بدون استثنا با هر ضربه بتوانى توپ...
آموزه های وارن بافت-محیط کار (53-52-51)
قسمت 51 "مديرى كه كسب و كار را واقعا خوب...
آموزه های وارن بافت-محیط کار (50-49-48)
قسمت 48 "آيا واقعا مى توان راه رفتن روى خشكى...
آموزه های وارن بافت – محیط کار (47-46)
قسمت چهل و ششم "چه دشوار است آموختن ترفتدهاى كهنه...
آموزه های وارن بافت – سواد (42-43-44-45)
قسمت چهل و دوم اگر برای سرمایه گذاری جبر و...
دیدگاهتان را بنویسید