پتانسیل های گروه فلزی برای اعلام تعدیل مثبت سود برآوردی
معاونت مالی و اقتصادی “فملی” در این خصوص عنوان کرد: شرکت های مذکور در حالی شاهد روند مثبت قیمت جهانی فلزات اساسی هستند که مقدار تولید برآوردی و نیز هزینه های مالی آنها تغییر چندانی نمی یابد که این امر خود موجب اثرپذیری مستقیم سودآوری “فملی” و شرکت های هم گروه آن از رشد قیمت های جهانی فلزات اساسی می شود. به گونه ای که می توان گفت تداوم این روند می تواند آثار مثبتی بر وضعیت سودآوری آنها در پی داشته باشد.
محمدجواد شیخ در خصوص تداوم روند صعودی قیمت های جهانی فلزات پایه اظهار داشت: به طور طبیعی با نزدیک شدن به پایان سال میلادی و اقدام کارخانجات تولیدی اروپایی جهت خرید مواد اولیه مورد نیاز تولید برای سال مالی آینده، شاهد افزایش تقاضا برای این نوع از محصولات به ویژه از سوی اتحادیه اروپا هستیم که در پی آن قیمت های جهانی فلزات رنگین نیز افزایش می یابد. اما پس از ورود به سال میلادی جدید و ایجاد وقفه کوتاه مدت در روند تولید و فروش این نوع از محصولات به دلیل برخورد به تعطیلات رسمی مربوط به سال نو در کشورهای اروپایی و پس از آن در کشورهای چین و هند، شاهد روند کاهشی قیمت های جهانی خواهیم بود که این دوره مصادف با اواخر دی ماه و اوایل بهمن ماه سال جاری خواهد بود. پس از عبور از این دوره بار دیگر روند قیمت های جهانی فلزات اساسی به روال عادی خود باز خواهد گشت. به گونه ای که به نظر می رسد قیمت فلز مس در محدوده هفت هزار دلار باقی بماند.
وی در خصوص آثار مثبت ناشی از صعود قیمت جهانی فلز مس بر وضعیت سودآوری “فملی” تصریح کرد: این روند افزایشی به طور قطع بر درآمدهای فروش محصولات و در پی آن سودآوری شرکت اثرمثبتی در پی خواهد داشت که البته چگونگی آن به عواملی همچون تداوم این روند و نیز مقدار محصولات تولیدی که در زمان حاکمیت روند صعودی قیمت ها به فروش می رسند، بستگی دارد.
این مقام مسئول در خصوص فروش صادراتی 26 درصدی محصولات ابراز داشت: برنامه فروش خارجی محصولات طی سال جاری به دلیل مسائل و مشکلات به وجود آمده در خصوص اعمال تحریم های جدید، اندکی با تأخیر محقق شده است. همچنین محصولات به برخی کشورهای اروپایی، هند و چین صادر می شود و درآمدهای حاصل از آن با نرخ ارز آزاد در صورت ها و حساب های مالی شرکت تسعیر می شود.
معاونت مالی و اقتصادی “فملی” در خاتمه پیرامون طرح های توسعه ای شرکت بیان کرد: پروژه های توسعه تغلیظ سونگون و توسعه ذوب سرچشمه از جمله طرح هایی هستند که زمان اجرای آنها نسبت به سایر پروژه ها نزدیک تر است، به گونه ای که پروژه های مذکور حداکثر طی شش ماهه دوم سال آینده به بهره برداری خواهند رسید و در پی آن حدود 300 هزار تن به ظرفیت تولید محصول اصلی یعنی کنسانتره مس افزوده خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید