پیشنهادات سهگانه روحانی به کمیته خلع سلاح سازمان ملل ارایه شد
۲۷ مهر ۱۳۹۲
155 بازدید
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با اشاره به پیشنهادات سه گانه دکتر روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در زمینه خلع سلاح هسته یی که در شهریورماه گذشته به نمایندگی از ۱۲۰ کشور عضو جنبش عدم تعهد در اولین نشست عالی رتبه مجمع عمومی در خصوص خلع سلاح هسته یی ارائه شد، تاکید کرد، این پیشنهادها می تواند نقشه راه مناسبی برای تحقق جهانی عاری از سلاح هسته یی باشد.
محمد خزاعی به نمایندگی از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در نشست سالانه کمیته خلع سلاح و امنیت بین المللی مجمع عمومی، با اشاره به این که «اولین نشست عالی رتبه مجمع عمومی در خصوص خلع سلاح هسته یی به ابتکار عدم تعهد برگزار گردید»، از این اقدام موفقیت آمیز به عنوان اقدامی ارزنده در حمایت از خلع سلاح هسته یی یاد کرد و افزود: شرکت گسترده سران و مقام های عالی رتبه کشورها در این نشست ثابت کرد که خلع سلاح هسته یی کماکان اولین اولویت جهان در زمینه خلع سلاح و امنیت بین المللی است.
وی بر ضرورت استفاده از فضای مثبت ایجاد شده پس از برگزاری نشست عالی رتبه مذکور تاکید و اعلام کرد: به همین منظور جنبش عدم تعهد پیشنهادات سه گانه مطرح شده توسط دکتر روحانی در آن نشست را در قالب پیش نویس یک قطعنامه تنظیم و برای تصویب به کمیته خلع سلاح ارائه کرده است.
وی خواستار حمایت همه کشورها از تصویب پیش نویس این قطعنامه شد و افزود: تصویب این پیشنهادات می تواند به تقویت تلاش های بین المللی در جهت تحقق جهان عاری از سلاح های هسته یی منجر شود.
سه پیشنهاد مندرج در پیش نویس مذکور شامل؛ آغاز فوری مذاکرات جهت انعقاد یک کنوانسیون بین المللی جامع بمنظور منع کسب، تولید، توسعه، انباشت و استفاده از سلاح های هسته یی و فراهم آوردن زمینه نابودی کامل آن ها، برگزاری یک کنفرانس عالی رتبه بین المللی در سال ۲۰۱۸ میلادی در زمینه خلع سلاح هسته یی و نامگذاری روز ۲۶ سپتامبر هر سال به عنوان روز بین المللی امحای کامل سلاح های هسته یی است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل با ابراز نگرانی عمیق از عدم پای بندی کشورهای دارای سلاح هسته یی به تعهدات خود جهت نابودی زرادخانه تسلیحات هسته یی خویش، خواستار اقدام عملی آن ها در در عمل به مسوولیت های شان شد و گفت که نه در اختیار داشتن دائمی سلاح های هسته یی قابل قبول است و نه عمل به تعهدات حقوقی در زمینه خلع سلاح هسته بی می تواند بیش از این به تأخیر افتد.
وی همچنین با تقبیح برخی راهبردهای نظامی، از جمله سیاست دفاعی ناتو گفت: این گونه راهبردها که استفاده یا تهدید به استفاده از سلاح های هسته یی را توجیه می کنند، غیرقابل قبول بوده و باید ملغی گردند.
وی همچنین از کشورهای دارنده سلاح های اتمی خواست به اقدامات خود در زمینه نوسازی سلاح های هسته یی خود یا استقرار آن ها در سرزمین دیگر کشورها پایان دهند.
نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل ادامه حمایت کامل عدم تعهد را از ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح هسته یی اعلام داشت و در همین راستا خواستار انصراف رژیم اسرائیل از داشتن سلاح هسته یی، پیوستن فوری و بدون قید و شرط آن به پیمان عدم اشاعه هسته یی و قرار دادن تأسیات هسته یی خویش تحت پادمان های جامع آژانس بین المللی انرژی اتمی شد.
همچنین وی با ابراز نگرانی عمیق از تشکیل نشدن کنفرانس ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح های کشتار جمعی، خواستار برگزاری فوری آن شد.
نشست سالانه کمیته اول مجمع عمومی که وظیفه آن بررسی تحولات بین المللی در زمینه خلع سلاح و امنیت بین المللی است دو هفته پیش با شرکت هیات هایی از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل در نیویورک آغاز شده و به مدت ۳ هفته دیگر نیز ادامه خواهد داشت.
بحث درباره سلاح های هسته یی مهم ترین موضوع مباحث نشست این هفته کمیته اول است.
قرار است هیات جمهوری اسلامی ایران نیز به طور جداگانه پیش نویس قطعنامه ای را به نشست سال جاری کمیته اول مجمع عمومی ارائه دهد. این پیش نویس بر لزوم پای بندی به تعهدات پذیرفته شده توسط کشورهای دارای سلاح اتمی در قالب کنفرانس های بازنگری پیمان عدم اشاعه هسته یی مبنی بر نابودی سلاح های هسته یی خویش تاکید دارد.
منبع: بورس نیوز
مطالب زیر را از دست ندهید
طلا برای شکستن سطح مقاومتی 1300 دلاری باید تا برگزاری نشست ژوئن فدرال رزرو صبر کند
به گزارش راتين بورس به نقل از سایت طلا به نقل...
پیشبینی موج دوباره افزایش قیمت فلز زرد
طی یک سال گذشته قیمت طلا ۲۱ درصد افزایش یافته...
افزایش نرخ دلار بانکی
بانك مركزی نرخ بانكی 39 ارز را برای امروز (چهارشنبه)...
اونس به مرز 1300 دلار نزدیک شد
فلز زرد هفته گذشته عمدتا تحتتاثیر دادههای آمریکایی بود، دادههایی...
رشد ۱۴.۳میلیارد دلاری ذخایر ارزی ایران در سال 2015
صندوق بینالمللی پول از رشد ۱۴.۳میلیارد دلاری ذخایر ارزی ایران...
آمریکا و کانادا مشتریان جدید نفت ایران
مذاکرات ایران با شرکت های نفتی آمریکایی و کانادایی به...
دیدگاهتان را بنویسید