پیش بینی هفته منتهی به 23 تیر91
چهارشنبه گذشته بازار انگیزه خوبی برای رشد داشت اما جو آخر هفته و داستان هایی که عرضه های اولیه ایجاد کرد در این موضوع موثر بود .با این که در بازارهفته گذشته جو عرضه ها بالا بود اما امید به کنترل این عرضه ها روز به روز بیشتر می شود و چهارشنبه نیز این امیدواری در بازار به چشم می خورد .
البته بازار هفته گذشته نیز بسیار پر خبر ظاهر شده بود . خبر توافق بورس با صندوق توسعه ملی ، بازگشایی مناسب مس و کچاد ، ادامه حمایت ها از شبندر، عرضه بسیار مناسب پالایشگاه شیراز ، سفر رئیس جمهور به اصفهان و فولاد مبارکه ، مجمع امروز شرکت های مهم از جمله خارک و حمایت نسبی از زیر مجموعه های غدیر مهم ترین اتفاقات آن بود . اما سوال اساسی اینجاست که آیا با این قبیل حمایت ها بازار به روند صعودی بازمی گردد یا ادامه روند همان روند منفی است؟
در روزهای پایانی هفته گذشته در بازارهای مالی اروپا و آمریکا تحولات شایان ذکر و تاثیر گذاری به وقوع پیوست . ابتدا در رابطه با اروپا ، روز پنج شنبه بانک مرکزی اروپا در اقدامی دور از انتظار نرخ بهره بانکی را با کاهش 25 درصدی از محدوده 1 درصد به محدوده 0.75 درصد با کاهش همراه گرداند ، در پی این تصمیم ارزش یورو بار دیگر در مسیر نزولی قرار گرفت و تحت تاثیر این کاهش ارزش اکثر بازارهای مالی کشورهای اروپا به ویژه کشورهای عضو منطقه پولی یورو در معاملات روز پنج شنبه با کاهش نسبتا شدید ارزش سهام مواجه گردیدند. اما کاهش ارزش یورو علاوه بر بازارهای مالی اروپا بر دیگر کشورهای جهان از جمله آمریکا و آسیا نیز بی تاثیر نبود و موجب شد قیمت جهانی نفت نیز افت نسبی را در معاملات روز پنج شنبه تجربه نماید .
اما این امار تنها خبر منفی این روز نبود ، بانک مرکزی کشور چین نیز در اقدامی مشابه اعلام نمود برنامه کاهش نسبی نرخ بهره را در دستور کار خود قرار خواهد داد . اما پس از انتشار امار نه چندان مناسب اقتصادی اسیا و اروپا اکثر سرمایه گذاران در انتظار انتشار امار بیکاری و همچنین اشتغال غیر کشاورزی ایالات متحده در روز جمعه بودند . با انتشار این مارها که (17.30 روز جمعه) به وقوع پیوست شاهد عدم تغییر نرخ بیکاری این شرکت در مقایسه با ماه گذشته بودیم که پیش بینی های صورت گرفته نیز حکایت از همین عدم تغییر بود (لازم به ذکر است نرخ بیکاری ماه جاری امریکا 8.2 درصد اعلام گردید) اما شاخص دیگر که از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار می باشد یعنی اشتغال غیر کشاورزی امریکا چندان امیدوار کننده ظاهر نشد . پیش بینی های ماه جاری ایالات متحده حکایت از آن داشت که در این ماه این کشور بتواند 97 هزار شغل جدید ایجاد نماید اما امارها نشان از ایجاد تنها 80 هزار شغل جدید در ماه جاری داشت . پس از انتشار این امار بازارهای مالی جهانی به ویژه بازار فلزات اساسی که هفته گذشته را تحت تاثیر پیش بینی های صورت گرفته در رابطه با رشد شاخص اشتغال غیر کشاورزی با رشد نسبی سپری نموده بودند در واکنشی متفاوت افت حدود 2 درصدی را تجربه نمودند . البته با توجه به تعطیلی این بازارها تا ساعاتی دیگر به نظر می رسد در هفته اینده میلادی نیز همچنان تاثیر این امار نه چندان مطلوب منتشر شده را بر بازار فلزات اساسی شاهد باشیم
برای روز شنبه اگر اتفاق خاصی رخ ندهد بازار می تواند شرایط بهتری را نسبت به امروز داشته باشد چرا که این استراحت چهارشنبه تجدید قوایی برای بازار روز شنبه بود .بسیاری بر این عقیده اند که این الگو برای رشد در بازار نیز بهتر است و حتی اگر شنبه در دقایق اولیه بازهم فشار عرضه کنترل شود شرایط برای روز های آتی بهتر خواهد بود .
اما برای روز های پیش رو ان چیزی که مهم است بحث اخبار خواهد بود . تاکید می شود هر گونه خبر خاص از جمله اخبار سیاسی و یا اخبار اقتصادی می تواند از شدت ضعف و یا مثبت شدن بازار بکاهد یا اضافه کند . استدلال برخی برای فروش سهام در این مقاطع نیز همین است که از ریسک تعطیلات جلوگیری کنند .
از منظر تحلیل گران تکنیکی، روند اصلاح شاخص تداوم خواهد داشت و این دوره می تواند زمان بر باشد.با وجودی که بسیاری از قیمت ها در محدوده های بسیار جذابی هستند،اما همچنان سهام شاخص و تاثیر گذار بر فضای کلی بازار همچنان جا برای اصلاح بیشتر را دارند.با این تفاسیر نمی توان امیدوار بود با حمایت های دولتی صرف، بازاری محکم و مثبت داشته باشیم.
همچنین دوشنبه هفته جاری قرار است 150 میلیون سهم معادل 10درصد از سهام بیمه ملت با نماد معاملاتی ” ملت “ در بازار دوم معاملات،عرضه اولیه شود.این شرکت متعلق به شرکت های سرمایه گذاری صدر تامین، سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی ، گروه بهمن و رایان سایپا بوده و طبق تصمیمات مجمع فوق العاده 19 بهمن سال گذشته ، سرمایه اسمی آن از 120 به 150 میلیارد تومان از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران افزایش یافته است. با این تفاسیر سود غیر عملیاتی و افزایش ارزش دارایی های شرکت های بالا می تواند اقبال بازار را به همراه داشته باشد.به خصوص در مورد وصندوق و ولساپا که با افت های اخیر در قیمت های جذابی قرار گرفته اند.
اما در هفته پیش رو به نظر می رسد از میان چهار عامل از جمله شکل گیری حمایت های دستوری از بازار سهام ، رشد نسبتا مناسب قیمت های جهانی از جمله فلزات اساسی و قیمت نفت ، تعویق در اجرای فاز دوم هدفمندی یازانه ها به زمانی دیگر و البته انتشار گزارشات سه ماهه مناسب که تاثیر محسوسی بر معاملات هفته گذشته از خود بروز دادند همچنان شاهد تداوم حمایت های دستوری بر روی نمادهای مطرح و شاخص ساز بازار باشیم اما همانطور که در پاراگراف بازارهای جهانی نیز ذکر شد به نظر می رسد نوسانات قیمت های جهانی در این هفته در زمره اخبار منفی قرار بگیرند . همچنین می توان انتظار داشت عامل سوم یعنی تعویق در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها به دست فراموشی سپرده شود و بر بازار روزهای پیش رو چندان تاثیر گذار نباشد اما به نظر می رسد عامل چهارم همانند هفته گذشته همچنان در هفته جاری نیز قدرت نمایی نموده و تا حدود زیادی جهت کلی بازار را شکل دهد .
در هر حال با توجه به مطالب ذکر شده در صورتی در هفته پیش رو نیز شاهد برقراری ثبات نسبی در شرایط سیاسی حاکم بر کشور باشیم به نظر می رسد بازار سرمایه در پیش رو نیز همچنان به روند صعودی خود ادامه دهد البته این روند برای معاملات روزهای ابتدایی هفته به خصوص روز شنبه ملموس تر ارزیابی می گردد .
یکی از صنایعی که در قیمت های فعلی می تواند بسیار کم ریسک باشد، صنعت ساختمان است.در این صنعت شرکت های سرمایه گذاری مسکن و زیر مجموعه هایش شرایط مطلوبی دارند.این شرکت ها دارایی هایی دارند با قیمت تمام شده سال قبل و امکان فروش بالاتر از بودجه.با این تفاسیر ثمسکن و ثتران دو گزینه ارزنده بازار هستند که به تبعیت از فضای کلی ، در قیمت های جذابی معامله می شوند
همچنین ایران هنوز بر غنی سازی در سطح 20% اصرار دارد و در صورت عقب ننشستن غرب روند صعودی دلار و طلا ادامه خواهد داشت که خود به نوعی باعث خروج سرمایه ها از بازار میگردد.
دیدگاهتان را بنویسید