چشم انداز بازار دوشنبه
دوشنبه 24 آذرماه 1393
با نام و یاد خدا
امروز بازار را در حالی اغاز می کنیم که خیلی وقت حرف زدن نداریم . امروز باید عمل کنیم . امروز باید به عینه لمس شود که قرار است از بازار حمایت شود وگرنه اگر امروز هم بازار بریزد و همه در خواب و جلسه باشند روند ریزشی تا دو هزار واحد دیگر تشدید می شود . در ورد بازار امروز فرصت نیست که توضیح داده شود . قرار شده از بازار حمایت شود . یا درست است و کارگر می افتد و از این وضعیت کمی فاصله می گیریم و یا نمی شود و ریزش ادامه دارد و اکثر سهم ها ۱۰ تا ۱۵% دیگر کم می شوند . امروز حقوقی ها و چند حقوقی خوشنام قرار است دست به کار شوند بانک ها همینطور . گویا رئیس جمهور نیز در بانک مرکزی جلسه دارد .
در مورد بازار امروز به نظر نیم ساعت اول لحظات بسیار سخت و منفی را داریم ولی هر چه هست در نیمه دوم و به خصوص از ساعت ۱۰:۳۰ به ان طرف است که باید هر طور شده بازار نجات یابد . به نظر امروز لمس قیمت های زیر ۷۰ هزار سخت باشد ولی هر اتفاقی ممکن است .
واقعاً امروز روز بسیار حساسی است که همه دست به دعا برداشته اند تا برای بقای بازار دعا کنند .
در حاشیه بازار
در خبرهای سیاسی امروز روز مذاکرات هم هست . سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی، مجید تختروانچی معاون اروپا و آمریکا، حمید بعیدینژاد مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه، داوود محمدنیا مشاور وزیر خارجه، محمد امیری مدیر کل امور پادمانهای سازمان انرژی اتمی و پژمان رحیمیان مدیر کل حوزه ریاست سازمان انرژی اتمی، اعضای تیم مذاکره کننده هستهای ایران را تشکیل میدهند.
قرار است تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان ساعت ۱۳ -دوشنبه – به وقت محلی با هیأت مذاکره کننده آمریکایی به ریاست وندی شرمن معاون سیاسی وزیر خارجه بر سر یک میز به گفتوگو بنشینند.
هیأت مذاکره کننده هستهای ایران سهشنبه نیز رایزنی دوجانبهای با هیأت مذاکره کننده فرانسوی خواهد داشت.
قرار است دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در سطح معاونان روز چهارشنبه ۲۶ آذر ماه در شهر ژنو برگزار شود.پس از آنکه وزرای خارجه ایران و شش کشور (آمریکا، فرانسه، روسیه، چین، انگلستان و آلمان) به همراه کاترین اشتون مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سوم آذر ماه سال گذشته ۱۳۹۲ بر سر برنامه هستهای ایران به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» دست یافتند و این توافقنامه سیام دی ماه همان سال وارد مرحله اجرا شد، گفتوگوها برای رسیدن به راهحل جامع هستهای از بهمن ماه در شهر وین آغاز و هیأتهای مذاکره کننده ایران و شش کشور ۱۰ دور در این زمینه به مذاکره پرداختند و شهر وین میزبان هشت دور مذاکره بود و یک دور در نیویورک و یک دور نیز در مسقط برگزار شد.
در ششمین دور مذاکرات جامع هستهای که تیر ماه و در پایان شش ماه گام اول توافقنامه ژنو برگزار شد پس از آنکه طرفین به این نتیجه رسیدند که به دلیل اختلافات عمده بر سر غنی سازی و شیوه رفع تحریمها حصول توافق امکانپذیر نیست این مذاکرات را برای چهار ماه دیگر تمدید کردند و سوم آذر ماه سال جاری زمان پایان این ضرب الاجل چهار ماهه بود.هیأتهای مذاکره کننده ایران و شش کشور در دهمین دور مذاکرات که از ۲۷ آبان ماه سالجاری در شهر وین آغاز شد رایزنیهای گستردهای را انجام دادند ولی به علت کم بودن زمان و اختلافات موجود، توافقی حاصل نشد و طرفین با صدور بیانیهای در وین توافق کردند که توافقنامه ژنو را برای هفت ماه و هفت روز دیگر (تا ۹ تیرماه سال ۱۳۹۴) تمدید و طی چهار ماه آینده در راستای حصول توافق کلی به رایزنی و گفتوگو بپردازند. اما دیروز صالحی نیز صحبت های جالبی را بیان می کرد . صالحی تأکید کرد: ما اکنون قریب به ۲۰ هزار سانتریفیوژ نصب شده داریم که قریب به ۹ هزار و اندی از آنها کار میکند و حدوداً ۹ هزار تا از آنها فعلاً درحال نصب است ولی کار نمیکند. تا زمانیکه مذاکرات ادامه دارد، ما قصد راه اندازی آن ۹ هزار دستگاه بعدی را نداریم. این تفاهمی است که با هم انجام دادهایم، هرچند نانوشته اما ما مقید به این هستیم. این حتی از دولت گذشته هم اینطور بوده است، فقط برای اینکه ما حسن نیت خودمان را نشان دهیم که بدنبال حل موضوع هستیم نه بدنبال تحریک مسأله یا پیچیدهتر کردن آن. بنابراین ما با همین ۹ هزار دستگاه فعلاً کار میکنیم، تا ببینم که سرانجام این مذاکرات چه خواهد بود.
صالحی تأکید کرد: راه دیگری جز تعامل و تفاهم باقی نمانده است و هر دو طرف باید به توافق برسند. از این رو من به حصول توافق خوشبین هستم، چون اگر اتفاق دیگری بیفتد به نفع هیچ کس نیست.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: جمهوری اسلامی ایران در این مدت حکمت سیاسی و عقلانیت خود را نشان داده است، بر خلاف تصویری که آنها از ما در جهان ارائه کردهاند که لجاجت میکنیم، و اهل مذاکره نیستیم.
وی با بیان اینکه تا آنجا که جا داشته از خود انعطاف نشان دادهایم، اظهار داشت: افکار عمومی جهان نسبت به اقدامات ما روشن شده و اگر قرار باشد که خدای نکرده به تفاهم نرسیم همه میدانند مقصر کیست و حداقل استفاده و بهرهای که از این مذاکرات بردیم این است که با افکار عمومی جهان اتمام حجت کردیم، که ما تمام مسیرهای ممکن را برای رسیدن به تفاهم طی کردیم اما طرف مقابل اهل تفاهم نبوده است.رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: بنابراین من فکر میکنم که برای طرف مقابل هم راهی جز تفاهم باقی نمانده البته ما هم همانطور که آقای رئیس جمهور گفتند به دنبال تفاهم برد – برد هستیم یعنی اینطور نیست که بخواهیم همه امتیازات را بگیریم و آنها هم برای افکار عمومی خودشان حرفی برای گفتن نداشته باشند.
صالحی خاطرنشان کرد: بنده با اطلاعاتی که دارم فکر میکنم در مجموع امکان رسیدن به تفاهم بسیار بالا است.
صالحی با اشاره به حضور نمایندگانی از سازمان انرژی اتمی در گروه مذاکره کننده، اظهار داشت: بحث آب سنگین، فردو، غنی سازی و تحریمها مطرح شده که به صورت کلی عرض میکنم در این موارد خیلی به هم نزدیک شدهایم، و در بعضی موضوعات پرونده بسته شده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نیلز آنن عضو پارلمان آلمان عصر یکشنبه پس از دیدار با علی اکبر ولایتی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران درباره مذاکرات هسته ای گفت: تا ابد نمی توان مذاکرات را ادامه داد بلکه باید این مذاکرات تمام شود و به توافق برسیم.
وی افزود: در سال آینده کنفرانس بررسی ان. پی. تی برگزار می شود؛همچنین تغییرات در کنگره آمریکا ایجاد شده و امیدوار هستیم در این شرایط به توافق برسیم.این عضو پارلمان آلمان خاطرنشان کرد: امیدواریم با رسیدن به توافق هسته ای همکاری های مشترک را گسترش دهیم و آلمان دارای روابط دیرینه ای با ایران بوده است و خوشحال خواهیم شد تا با رسیدن به توافق هسته ای این روابط به سطح قبل بازگردد.
سخنگوی حزب سوسیال دموکرات آلمان افزود: ما امیدواری عمیق خود را درباره رسیدن به توافق هسته ای ایران اعلام می کنیم.آنن خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم همه چیز آماده است و می توانیم به توافقی بسیار خوب برسیم چرا که دستیابی به توافق، منافع هر دو کشور را در بر خواهد داشت.این عضو پارلمان آلمان با بیان اینکه داشتن خاورمیانه باثبات و پر از امنیت می تواند مفید و مثمر ثمر باشد، گفت: دولت آلمان در حال درگیری و جنگ با گروه هایی همچون داعش است و از کسانی که در حال صلح در منطقه هستند حمایت می کند.
در سایر خبرها مجمع عمومی بانک مرکزی صبح فردا دوشنبه با حضور رئیس جمهور در ساختمان این بانک در بلوار میرداماد برگزار می شود. دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری فردا دوشنبه برای شرکت در مجمع عمومی بانک مرکزی میهمان ولی الله سیف در میرداماد خواهد بود.اعضای هیات مدیره بانکهای دولتی و خصوصی نیز به مجمع عمومی بانک مرکزی دعوت شده اند تا در این جلسه، مباحث و مشکلات خود را رودرروی رئیس جمهوری مطرح کنند. براساس قانون، مجمع بانک مرکزی باید با نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی یا به پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی و به دعوت وزیر اقتصاد تشکیل شود؛ در بند (ج) قانون پولی و بانکی کشور برای مجمع عمومی بانک مرکزی وظایف مهمی نظیر رسیدگی و تصویب ترازنامه بانک مرکزی، رسیدگی و اتخاذ تصمیم نهایی نسبت به گزارشهای هیأت نظار، رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره پیشنهاد تقسیم سود ویژه و انتخاب اعضای هیأت نظار به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی پیشبینی شده است.قانون، ریاست مجمع را بر عهده رئیسجمهور گذاشته و همچنین تعیین کرده که وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و دو وزیر به انتخاب هیأت دولت در این مجمع عضویت داشته باشند.
در حوزه بودجه گویا مجلس گارد را برای بودجه بسته است . شنیده می شود مخالفت های جدی را دارد . برخی نیز از کسری پنهان ۵۰ هزار میلیارد تومانی در بودجه صحبت می کنند . طبق قانون برنامه پنجم توسعه، سهم صندوق توسعه ملی از ۲۰ درصد شروع شده و هر ساله ۳ درصد به آن اضافه خواهد شد. در نتیجه در ۱۳۹۴ باید این سهم حداقل ۳۲ درصد در نظر گرفته شود، اما در تبصره «۲» لایحه بودجه ۱۳۹۴ این سهم ۲۰ درصد منظور شده است. این اقدام نه تنها برخلاف ماده (۸۴) قانون برنامه پنجم توسعه بوده بلکه با بند «۱۸» سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر افزایش سالیانه سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت و گاز تا قطع وابستگی بودجه به نفت مغایر است.حساب ذخیره ارزی که به منظور تعادلبخشی بودجه عمومی کشور در مواجهه با کاهش درآمدهای نفتی تشکیل شد در عمل فاقد منابع است. در سال ۱۳۹۴ که دولت با نوسان احتمالی منابع نفتی مواجه خواهد شد وجود سازوکارهای مناسب برای جبران کاهش درآمدهای نفتی یکی دیگر از محورهای مهم تصمیمگیری مجلس است.
و اما در نرخ سود هر چه رشته بودند پنبه شده است . بیش از هفت ماه از تفاهم بانکها برای کاهش سود سپرده بانکی گذشت؛ اما با وجود تغییر نرخها در تابلوها و پشت شیشهها باز هم می توان به راحتی بانک یا موسسهای را برای سپرده گذاری پیدا کرد که حتی به اندازه سود یکساله به مشتری خود یکماهه و گاهی روز شمار سود می دهد.علی رغم اینکه در ماههای ابتدایی این تغییر، رییس کل و معاونانش در بانک مرکزی معتقد بودند که بیش از ۹۰ درصد بانکها سودهای جدید یعنی روزشمار ۱۰ درصد و یکساله ۲۲ درصد را اجرا می کنند و اندکی تخلفات طبیعی است، اما در همان دوره نیز مراجعه به شعب بانکها بیانگر موارد دیگری بود.روی تابلوی های داخلی بانکها و یا اطلاعیه هایی که روی شیشه دربهای ورودیشان نصب شد دیگر اثری از تبلیغات سودهای روز شمار بالای ۲۰ درصد و یکساله بیش از ۲۷ و حتی ۳۰ درصد وجود نداشت و اغلب در حال حاضر هم وجود ندارد و اعلام شده که برای حسابهای سوددار، روز شمار ۱۰ درصد، سه ماهه ۱۴ درصد، شش ماهه ۱۶ درصد ، ۹ ماهه ۱۸ درصد و یکساله ۲۲درصد سود پرداخت می شود که این ارقام ظاهرا با دستورالعمل بانک مرکزی مغایرتی ندارد..این روزها شاهدیم که برخی بانکها حتی روی شیشه های ورودی خود اطلاعیه سود ویژه زدهاند که مراجعه و پرسش از آنها نشان میدهد که سود روزشمارشان همان ۱۰ درصد است، اما برای سپرده قبل از یک سال سودهای ۲۲ درصد می پردازند. این دیگر نور علی نور است که فشار روی بازار را بیشتر می کند .
در این هفته دو جلسه مهم دیگر نیز برگزار می شود . در کنار این موارد جلسه شورای اقتصاد روز دوشنبه هفته جاری به ریاست اسحاق جهانگیری تشکیل می شود و علاوه بر بررسی درخواستهای وزارت نفت، به گزارش کاربرگهای تکمیل شده ۴ وزارتخانه برای برنامه های عملیاتی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی پرداخته خواهد شد.معاون اول رئیس جمهور عصر سه شنبه جلسه ای با مدیران عامل بانکهای دولتی، خصوصی و موسسات مالی و اعتباری خواهد داشت و با آنان در خصوص تامین اعتبار و سرمایه درگردش مورد نیاز واحدهای تولیدی و همچنین سیاستهای پولی و بانکی دولت گفتگو خواهد کرد.
و اما در حوزه دلار به نظر رشد قیمت دلار اجتناب ناپذیر می شود دیروز حتی دلار در ساعات اخر خود ۳۵۰۰ را نیز لمس کرده بود ولی عموماً نرخ ها در منطقه ۳۴۶۰ و ۳۴۵۰ دنبال می شد .
در بازارهای جهانی کار با کاهش مجدد ولی اندک نفت اغاز شد . طلا ثابت است . به نظر قیمت مس و روی نیز کمی کاهش را در ابتدای وقت تجربه کند .
گروه خودرو
انصافاً وقتی سود خودرو زیر ۴۰۰ ریال نیست قیمت های ۲۴۰۰ و ۲۴۵۰ ریال برای او منطقی می شود . ورنا همینطور . وساپا زیر ۱۱۰۰ کجا می خواهد برود . خساپا به همین شکل که او نیز احتمال توقف نماد دارد .
گزارش های ۹ ماهه این بار خوب است . ولی بازار برعکس رفتار می کند .
هدف از نوشتن این مطلب فقط همین بود که بگوییم فروش در این قیمت ها منطقی نیست و این قیمت ها بیشتر فرصت خرید است تا فروش .
فاسمین و باما
در گروه روی به نظر میرسد شرایط برای رشد دو شرکت فاسمین و باما فراهم تر باشد . قیمت های منفی هر دو سهم امروز جذاب است . واقعاً با این نرخ رشد دلار و اهرم این شرکت ها شرایط باما می تواند متفاوت باشد . این دو سهم را به شدت زیر نظر داشته باشید چرا که می تواند شرایط خوبی را برای بازار رقم بزنند و بازدهی های خوبی را ثبت کنند . گفته می شود فاسمین مشکل خاک دارد ولی باما می تواند مسیر خوبی را داشته باشد .
گروه پتروشیمی
قیمت برخی محصولات پتروشیمی شروع به کاهش کرده از پروپان و وبوتان بگیرید تا متانول که گفته می شود احتمال افت تا ۲۸۵ و۲۹۰ دلار هست . در مورد اوره بعید است به این راحتی قیمت کم شود . البته دقت کنید قیمت خوراک این شرکت ها نظیر نفتا و اتان و این موارد نیز در حال افت است . کلاف پیجیده ای است از یک سو افت محصولات از سوی دیگر رشد دلار ، حل شدن نرخ خوراک ، به نظر پتروشیمی ها روی کاغذ ضرر نمی کنند ولی باید گزارش ها از راه برسد . انتشار گزارش های ۹ ماهه پتروشیمی ها شاید کار را کمی بهتر کند .
در این گروه فعلاً اوره ای ها در صدر هستند چون هم ازادسازی را دارند و هم افت قیمت نداشتند . برای خرید متانول کمی باید صبر کرد ولی رشد نرخ دلار را نیز باید در نظر داشت .
هنوز بازار به این گروه اعتماد نکرده است .
این سه نماد
امروز در مورد ۳ نماد ولبهمن ، خبهمن و خعتبار صحبت می کنیم .اول خبهمن که اگر در قیمت های ۱۷۰۰ و ۱۶۵۰ ریال در روزهای اتی قرار گرفت در خرید تردید نکنید و شک نکنید یکی از سهم های خوب بازار را می خرید که این قیمت ها برایش معنی ندارد .
در سوی دیگر ولبهمن را می بینیم . سهم همانطور که تند و تیز رشد کرده بود حالا در مسیر کاهش است . سهم با قیمت ۱۶۵۰ ریال در بازار عرضه شد ولی به نظر ۱۸۰۰ ریال واقعاً کف قیمتی ولبهمن است و اگر به این نقاط یا نزدیکی ان رسید بد نیست برای نوسان کمی داشته باشیم . امروز سهم در ۵% منفی برای نوسان خوب است .
سهم دیگر خعتبار است که اگر خبهمن رشد کند نمی توان شاهد رشد خعتبار نبود . به هر حال این ۳ سهم را برای نوسان زیر نظر داشته باشید .
حمایت بازار
واقعاً بازار در نقطه حساسی است . نقطه ای که حمایت شاید بیش از ۵۰ سهم بازار باشد . نقطه ای که دیگر فروش معنی ندارد . روند مشخص نیست . ولی بازهم برخی فروشنده اند . به نظر امروز بازار در این نقاط کار سختی را دارد . واقعاً می گوییم این را که بازار اسیر منفی ها شده و همه جو زده می فروشند . امروز هر کسی یک پله خرید کند چه در اصلاح بهای تمام شده و چه در نوسان گیری و میان مدت بعید است ضرر کند . نمی دانیم در این قیمت ها توصیه به خرید کنیم یا نه ولی هر چه هست جو طوری است که فروش معنا ندارد .
بترانس
سهمی که از همان ابتدا بازی اش را توضیح دادیم و همراه شدیم . حالا هم ۳ روز است ک هشدار می دهیم مراقب بازی سهم باشید که ممکن است به نقاط انتهایی خود رسیده باشد . حقیقی ها بهتر است در مورد فروش و شناسایی سود بیشتر فکر کنند . به نظر با انتشار خرید های دیروز که گویا بانک ملی سر بوده است کار کمی دشوار می شود . چارتیست ها نیز قیمت های بالای ۷۰۰۰ را نقاط انتهایی اصلاح می دانند .
بازی دلار
با این شرایط دولت دست به چند کار می زند که حذف دهک ها ، افزایش قیمت حامل های انرژی، مالبات و از همه مهم تر رشد دلار از مهم ترین انهاست تا کسری بودجه سنگین خود را برای سال بعد جبران کند . دلار نرم و اهسته تا شب عید شاید در ۳۶۰۰ تثبیت شود . برای سال بعد دلار ۴۰۰۰ تومانی را اگر داشتیم نباید تعجب کرد . دولت ناچار به این کار می شود .
حال اثرات ان برای بازار چیست ؟ به نظر بازار ما و صنایع مختلف و بزرگ ان از رشد نرخ دلار سود می برند در سال ۹۰ و ۹۱ نیز این اتفاق رخ داد و استارت بازار پس از یک رشد ارزی رخ داد . حالا شاید مقیاس ان در مقطع فعلی کوچکتر باشد .
به نظر سهم های دلاری و صادرات محور را زیر نظر داشته باشید . این موردی است که شاید بتواند در تحلیل های ۴ الی ۵ ماه اتی بیشتر به ما کمک کند .
دیدگاهتان را بنویسید