چشم انداز بازار سه شنبه
سه شنبه 16 دی ماه 1393
با نام و یاد خدا
امروز بازار را در حالی اغاز می کنیم که واقعاً ماندن در بازار سخت شده است . خیلی از خبرها و نوشته ها و تحلیل ها می گوید بازار دیگر عمقی برای ریزش ندارد . کارد به استخوان رسیده است . ولی وقتی جلو می رویم میبینیم خبرهای ناامید کننده سیاسی و اقتصادی بازار را به این حال و روز انداخته است . بازار در شرایط فعلی قدرت رقابت خود را از دست داده است . اعتماد به نفس خود را باخته و به طور کلی یک بازنده تمام عیار است .
به نظر امروز هم بازار مثبت نباشد و جو منفی باشد مگر حقوقی ها دست به کار شوند .
فشار وضعیت سیاسی در بازار زیاد شده است و نماد ها مگر با گزارش های خاص و مثبت حرکت کنند در غیر این صورت جو به همین شکل است .
امروز سقوط قیمت نفت به زیر ۵۰ دلار را هم داشتیم . به نظر حتی مرگ پادشاه نیز در این قیمت ها موثر نخواهد بود .
واقعاً بازار صبر بالایی برای تحمل می خواهد …
امروز هم به نظر یک روز با شاخص منفی را خواهیم داشت .
در حاشیه بازار
در خبرهای سیاسی دیروز خبری منتشر شده که برخی ان را بی ارتباط با تحولات و سخنان دیروز نمی دانند . امروز بیان شد . اگر روزی زمینههای لازم فراهم شود محاکمه سران فتنه صورت میگیرد و مردم مطلع میشوند.
گویا امروز نیز قرار است کنگره آمریکا در مورد افزایش تحریم علیه ایران رای گیری کند . همین یک مورد را کم داریم که با تصویب یک تحریم میخ تابوت بازار محکم تر به صدا دراید .
رئیسجمهور فرانسه روز دوشنبه گفت کشورش در مذاکرات هستهای با ایران موضعی «قاطع» دارد و هنوز مشخص نیست که بتوان با تهران به توافق جامع رسید
فرانسه در این موضوع کوتاه نخواهد آمد و کاملا قاطع خواهد بود. اگر ایران به روشنی نشان ندهد که تسلیحات هستهای را رد میکند، از سوی فرانسه موافقتی صورت نخواهد گرفت
قشقاوی هم گفته است که ظریف فردا در صحن علنی مجلس حضور مییابد. وزیر امور خارجه کشورمان فردا برای پاسخگویی به سؤالات کریمی قدوسی در صحن علنی مجلس حضور مییابد. به نظر فشار طرفین کمی جدی تر شده است .
در حالی که برخی خبرها از وخامت حال پادشاه عربستان خبر میدهند رئیس دستگاه اطلاعاتی این کشور برای مشورت با مقامات آمریکایی وارد واشنگتن شد. یک رسانه مصری از جانشین پادشاه عربستان و کناره گیری ملک عبدالله از قدرت طی ساعات آینده خبر داد.به گزارش مهر، شبکه النهار مصر از کناره گیری ملک عبدالله طی ساعات آینده خبر داد و بیان کرد: سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان و مقرن بن عبدالعزیز ولیعهد خواهد شد.این در حالی مطرح می شود که وضع جسمانی ملک عبدالله در هاله ای از ابهام قرار دارد و وی بیهوش بر روی تخت افتاده است و خالد التویجری رئیس دربار پادشاهی عربستان نمی تواند کاری انجام دهد و احکامی به نام وی صادر کند.
شاهزاده سعودی فاش کرد اختلاف اصلی در خاندان آل سعود حاکم در عربستان بر سر انتخاب ولیعهد جدید است.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه خبری «المصری الیوم»، شاهزاده خالد بن طلال برادر ولید بن طلال فاش کرد موافقت سه چهارم اعضای هیئت بیعت عربستان با تعیین مقرن بن عبدالعزیز به عنوان جانشین ولیعهد بر اساس خواست عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه این کشور بود.
خالد بن طلال در صفحه شخصی خود در پایگاه اجتماعی توییتر نوشت: موافقت سه چهارم اعضای هیئت بیعت با تعیین مقرن بن عبدالعزیز به عنوان جانشین ولیعهد و ولیعهد آینده عربستان بر اساس خواست پادشاه و سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد کنونی این کشور بود و این تصمیم بدون تشکیل جلسه هیئت بیعت اتخاذ شد.
این شاهزاده سعودی با هشدار درباره جدی بودن اختلافات در مورد معرفی مقرن بن عبدالعزیز به عنوان ولیعهد آینده عربستان افزود: اگر پادشاه آینده بدون تشکیل جلسه هیئت بیعت یکی از نوادگان عبدالعزیز را به عنوان ولیعهد یا جانشین ولیعهد تعیین کند، فتنه بزرگی رخ خواهد داد و دودستگی ریشه ای به وجود خواهد آمد.
روزنامه المصری الیوم همچنین به احتمال کناره گیری عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان از قدرت برای تضمین انتقال آرام قدرت در این کشور اشاره کرد.
در خبرهای اقتصادی جهانگیری عملاً گفته با این قیمت نفت سال بعد بودجه عمرانی تعطیل است . حدود ۸۰ درصد بودجه کشور صرف هزینه های جاری می شود و اگر این روند همین طور ادامه یابد تا چند سال آینده بودجه ای برای بخش عمرانی باقی نخواهد ماند. معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: درست است که بنگاه های اقتصادی کشور نیازمند اصلاحات ساختاری هستند، اما اگر این اصلاحات هم انجام شود، اگر محیط اقتصادی برای فعالیت آنها مناسب نباشد، باز هم بنگاههای اقتصادی نمی توانند به خوبی فعالیت کنند.
در حوزه گمرک مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه میزان ترانزیت نفتی از بندر شهید رجایی بندرعباس در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۱۰ درصد افزایش یافته است.
نیلی گفت: بازار سرمایه آنچنان که باید و شاید پویا نیست و این موضوع باعث میشود تا بانکها رکن اصلی تأمین مالی کشور به شمار بیایند در همین شرایط بانکها برای بازپرداخت تسهیلات خود بیشتر تمایل دارند به بنگاههای بزرگ خدمات ارائه دهند.
نیلی با تأکید براینکه باید موضوعات مذکور اصلاح شود تا بتوانیم در مسیر کاهش تورم به نتایج مناسبی دست پیدا کنیم افزود: یکی از پیشنهادات در این کنفرانس تقویت بازار سرمایه است حتی در بسته خروج از رکود نیز مواردی مطرح شده است .
و اما نفت …
درپی انتشار اخباری که از افزایش تولید بالای نفت در عراق و روسیه حکایت دارد ،بهای نفت آمریکا دوشنبه در بازار بین المللی نیویورک به سیر نزولی خود ادامه داد و به پایین ترین سطوح خود از شش سال پیش رسید.
در داخل همه از نفت قطع امید کردند . وزیر کشور با بیان اینکه نفت دیگر تمام شده است، گفت: اگر امروز اجازه تولید ۴ میلیون و صادرات ۲ میلیون بشکه نفت را به ما بدهند، باز هم نمیتوانیم کشور را با رشد ۸ درصدی اداره کنیم و مجبوریم از عدد عرضی را افزایش دهیم و یک خلق پول کاذب داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، بهای نفت روز دوشنبه در بازار نیویورک برای اولین بار در پنج سال و نیم گذشته، به زیر پنجاه دلار در هر بشکه رسید.
هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در ماه فوریه روز دوشنبه ساعت شانزده و سی دقیقه به وقت گرینویچ در بازار نیویورک به چهل و نه دلار و نود و پنج سنت رسید.
از اول ماه مه سال دو هزار و نه این اولین بار بود که بهای هر بشکه نفت به زیر پنجاه دلار رسید هر چند لحظاتی بعد قیمت هر بشکه نفت در بازار نیویورک دوباره به پنجاه دلار و بیست سنت افزایش یافت.
واقعاً لحظاتی سخت را داریم .
در دلار به نظر بازهم باید شاهد رشد قیمت دلار باشیم که برخی معتقدند زیر ۳۵۰۰ نمی اید و کم کم به بالای ۳۶۰۰ می رسد .
در بازارهای حهانی نسبت Eur/USD به کمترین مقدار خود از ۲۰۰۶ رسید. تقویت دلار در برابر سایر ارزها قیمت کالاها را پاییئن کشید . قیمت طلا خوش شانس است و به ۱۲۰۰ دلار رسیده است . نفت در سطح ۵۰ دلار دل دل می کند . سقوط قیمت مس و روی را داشتیم و در کل وضع خوب نیست .
رفتار بازار
راحت باید صحبت کرد . بازار دچار یک چند گانگی مفرط شده است . اول قبل از بیان این باید گفت بسیاری از بازار دل زده شده و فروش را در دستور کار گذاشتند این پایان صبر نشان می دهد کار به جای باریکی رسیده است .
تحولات سیاسی خوب نیست . شکی در این نیست و چشم انداز هم خیلی روشن نیست . این هم عاملی برای منفی شدن بازار است .
ولی از ان سو گزارش ها می رسند که شاید بد نباشند . حقوقی هم می خواهد وارد بازار شود . ولی مهم تر از ان ار اس ای بازار به ۱۷ رسیده است !!! عدد ۱۷ یعنی اوج فروش هیجانی .
به نظر فروش سهم در این نقاط هم کار منطقی نیست .
این چند گانگی در بازار همه را گیج کرده است . واقعاً قدرت تصمیم گیری بسیار سخت و دشوار است . ولی به نظر وزنه عدم فروش جدی تر باشد .
فباهنر
بالاخره باهنر هم استین بالازد و خبری از ان منتشر شد . این شرکت برای مقطع پیش رو افزایش سرمایه ۱۰۰% از محل اورده و مطالبات را مطرح کرده است و قصد اجرایی کردن ان را دارد .
جالب است سود خالص براوردی شرکت که البته خیلی دقیق نیست با سرمایه فعلی برای سال ۹۴ نزدیک به ۴۰۰ ریال است . برای سال ۹۵ این عدد ۵۱۸ ریال خواهد شد . به نظر باهنر با این خبر کمی رشد مقطعی را در کوتاه مدت داشته باشد .
به نظر در قیمت های ۱۹۰۰ و همین محدوده هم برای نوسان مقطعی و هم نگهداری بد نیست ولی ریسک را باید به جان خرید .
تکمبا
گزارش ۹ ماهه تکمبا منتشر شده و به نظر گزارش بسیار خوبی است . در حالی که در ۶ ماهه کل تولید شرکت ۹۱۸ دستگاه بوده در ۳ ماهه اخیر ۱۰۰۰ دستکاه تولید کرده است . روند فروش نیز مناسب بوده از ظنر تعدادی ۶۰% دوره ۶ ماهه در این ۳ ماه فروش داشته است .
به نظر اگر تکمبا که در تولید کمباین ۱۰۵۵ و برنج رشد خوبی داشته و به ترتیب ۳۵۰ و ۴۸۰ دستگاه تولید کرده است . یک چرخش نیز از تولید کمباین سبک به سمت برنج داشته است .
در مجموع به نظر گزارش عاملی برای رشد قیمت سهم پس از بازگشایی خواهد بود .
تعدیل تکمبا می تواند مثبت و نزدیک به سود ۱۰۰ ریالی باشد .
گروه دارو
به نظر فضا برای دارویی ها بد نباشد . حداقل انها درگیر افت ۳۰ تا۴۰% قیمت فروش محصولات و رکود فروش و این مسائل نیستند . به نظر این گروه در سهم هایی که پی به ای خوبی هم دارند می توانند در مقطع پیش رو یک نوسان بدهند .
امروز روی ۳ سهم دیگر زوم می کنیم . طبق معمول تیپیکو ولی این بار با یک خبر جدید که شایعه شده افزایش سرمایه ۱۲۰% در شرکت در حال وقوع است وبه زودی اخبار ان منتشر می شود .
نکته بعد روی دالبر است که به نظر در این قیمت ها با دید مجمع بد نیست هر سال سود خود را پوشش داده و شرایط بدی ندارد .
در کنار ان دسبحا است که او نیز شرایط خوبی دارد .
در مجموع اکثر شرکت های داریی اعم از دفارا ، دکیمی ، دیران و … شرایطشان بد نیست .
گروه دارو برای حرکت یک محرک می خواهد که انتشار گزارش یک دارویی عامل اثر گذاری خواهد شد .
فارس
به نظر فارس با این اطلاعیه امده ابرو را درست کند چشم را هم کور کرده است . اعلام کرده است که کاهش بهای نفت چون نرخ خوراک را کم کرده در کاهش فروش و کاهش سود موثر نیست . استدلال این است که مثلاً بند امام نرخ محصولات در اذر نسبت به ۶ ماهه اول ۳۴% کم شده نرخ خوراک ۴۲% ، در پارس محصولات ۲۹% خوراک ۳۴% در برزویه و بوعلی تقریباً جو کاهشی یکی است و اختلاف ۱ % است و ولی ایا پرسیده است که رقم ریالی فروش بسیار بزرگتر از بهای تمام شده است و این خبر خوبی نیست ؟؟!
فرض کنید فروش یک شرکت ۱۰۰ و بهای تمام شده ۶۰ است . وقتی فروش مثلاً ۳۴% کم می شود ۳۴ واحد از درامد کم می شود ولی وقتی هزینه هم ۴۲% کم می شود فقط ۲۵ واحد کم شده یعنی هنوز ۹ واحد منفی است .
به نظر استدلال خوبی نبست ولی خبر رسیده می خواهند سهم را هر طور شده با حمایت فراوان جمع کنند . چند بارهم گفتیم فارس در این قیمت ها فروش ندارد .
گروه سیمان
به نظر این گروه از کاهش قیمت نفت و کاهش بودجه عمرانی لطمه می بیند صادرات سیمان و سنگ آهن کم شده بود و این هم الارم خوبی نیست .
البته گزارش زیر مجموعه ها بد نیست . سنیر همان سود ۱۹۱۸ ریالی را که اعلام کرده بود اعلام نموده و توانسته ۷۸% ان را پوشش دهد . به نظر سود سنیر همین است و سود سال ۹۴ نیز ممکن است در همین محدوده کمی کمتر باشد .
به نظر هنزو سنیر جا دارد تا کم شود .
در این گروه سیدکو و ستران را باید بررسی کرد ولی خرید مرددیم با این شرایط پیشنهاد دهیم .
فملی
گزارش فملی نکات مثبت و منفی زیاد دارد . نکته مثبت این است که پوشش بد نبوده در سود عملیاتی نیز پوشش بد نبوده است . ۲۵۸ ریال تحقق سود در حالی که تقریباً ۷۰ ریال سود محقق شده است . با این شرایط به نظر ۳۴ و ۳۵ تومان سود منطقی باشد .
نکته بسیار جالب این است که فملی در ۳ ماهه اول ۶۹۴ میلیارد تومان ، در ۳ ماهه دوم که اوج رفتار سهم بود ۱۶۶۰ و در ۳ ماهه سوم ۱۱۸۸ میلیارد تومان فروش داشته است .
روند تولید انباره شدن کاتد را نشان می دهد .
کار برای فملی سخت است . ولی به نظر قیمت های ۱۹۰۰ ریال و ۱۸۰۰ ریال بد نیست .
ولی اگر توافقی صورت گیرد سود ۵۰۰ ریالی راحت قابل پذیرش است و یکی از سهم های رشدی جالب خواهد شد .
گروه روی
واقعاً فاسمین در این قیمت ها می خواهد چه بگوید پی به ای تحلیل سهم ۳ و پی به ای واقعی شاید کمی کمتر از ۵ باشد .
البته مشکلات صنعت موجود است که جمیلی به ان اشاره کرده است . او اظهار داشته اخذ ۳۰ درصد عوارض یا همان بهره مالکانه به بخش معدن یعنی اضافه کردن به رکود کشور که قاعدتا تیم اقتصادی دولت نیز با این موضوع موافق نیست، گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید شمش روی در کشور ۴۵۰ هزار تن، شمش سرب حدود ۴۲۰ هزار تن و ظرفیت تولید کنسانتره، سرب و روی بیش از دو میلیون تن است. این درحالی است که در بخش کنسانتره و شمش حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد از ظرفیت ما در حال کار است. جمیلی با بیان اینکه مصرف داخلی شمش روی در کشور ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن و مصرف شمش سرب ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن است، اظهار کرد: بقیه روی و سرب تولید شده می تواند صادر شود اما یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد این است که ظرفیت معدن انگوران در چند سال گذشته کمی پایین آمده و به همین دلیل ما به فکر واردات خاک از کشورهای همسایه افتاده ایم.وی با بیان اینکه برنامه واردات ماهانه ۱۰ هزار تن خاک را برای ابتدای کار دیدهایم، گفت: در چند ماه اخیر مشکلاتی بین گمرک ایران و ترکیه به وجود آمد که واردات خاک کمی با مشکل همراه شد.
به نظر باید در گروه روی هم صبور بود . البته چاره ای هم جز این نیست .
برای نوسان بافق و برای نگهداری فاسمین گزینه های بهتری اند .
دیدگاهتان را بنویسید