چشم انداز بازار شنبه
شنبه 6 دی ماه 1393
با نام و یاد خدا
امروز بازار را در حالی اغاز می کنیم که تعطیلات تمام شد . چند رویداد مهم را داریم که امروز در اولین روز رسمی و مراسم تودیع معارفه رئیس جدید و قدیم است . در بازار امروز احتمالاً برای اولین بار فشار فروش جدی از سوی فروشندگان سنجیده می شود . نفت همچنان نزولی و روند دلار نیز بین ۳۵۰۰ و ۳۶۰۰ است .
واضح و روشن می گوییم جو نسبی گروه ها خوب نیست . گروهی که بخواهد بازار را تکان دهد در بازار وجود ندارد و چشم امید فقط و فقط به یک چیز است و ان هم قدرت پول و حمایت . اگر این مضووع در بازار صورت گیرد مسیر بازار تغییر می کند در غیر این صورت نمی توان خیلی به بازار امیدوار بود .
نمی خواهیم انقدر رک و بی پرده صحبت کنیم ولی اگر بازار را برای ۲ هفته پیش رو با هر اهرمی چه مالی و چه خبری به سمت بالا هل ندهد خود به خود فشار فروش ان را به سمت پاییئن سوق خواهد داد . این احتمالاً سرنوشت بازار است .
به نظر امروز نیز شاخص منفی شود و کمی فشار فروش در پتروشیمی ها نیز بیشتر باشد .
دلار گران شاید گروه فلزات را کمی تحربک کند ولی نه خیلی .
به نظر امروز پرچم منفی شاخص بیشتر به چشم اید ان هم با صف فروش فارس .
در حاشیه بازار
در حوزه سیاست خارجی نامه ظریف مهم شده است . نامه هستهای ظریف به وزرای امور خارجه دنیاظریف در نامهای به همتایان خود با تأکید بر اینکه رفع تمام تحریمها جزء اساسی هر توافقی است، نوشت: تعلق خاطر شدید به تحریمها در مسیر حصول به یک توافق جامع درازمدت ایجاد مانع کرده است.
ظریف در نامهای به همتایان خود با تأکید بر اینکه رفع تمام تحریمها جزء اساسی هر توافقی است، نوشت: تعلق خاطر شدید به تحریمها در مسیر حصول به یک توافق جامع درازمدت ایجاد مانع کرده است.
ولایتی نیز اظهار نظر کرده است . در رابطه با نامهای که وزیر امور خارجه کشورمان به همتایان خارجی خود نوشته است، گفت: دکتر ظریف اطلاع داده بودند که این کار را انجام دادهاند، ولی در رابطه با جزییات آن صحبتی نکردهاند، ولی هر دوی ما و همچنین کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند در چارچوب دیدگاههایی که مقام معظم رهبری تعیین کردند حرکت کرده و یا سخن میگویند و در حقیقت این دیدگاهها به هم خیلی نزدیک است.وی ادامه داد: غربیها و مشخصا آمریکاییها به صورت غیرعادلانه یا صریحتر بگویم زورگویانه میخواهند ایران قدرتمند نباشد حتی اگر این قدرت صلح آمیز باشد آنها آن را نمیپذیرند.
مونه تغییر مواضع غرب را در مذاکرات وین شاهد بودیم. آنها تا صبح یکشنبه بهگونهای اعلام موضع کرده بودند که گویی همه چیز به سمت نتیجه قطعی میرود، ولی به طور ناگهانی مواضع آنها تغییر کرد و این نشان میدهد که حتی مذاکره کنندگان آنها که وزیر خارجه آمریکا هم از جمله آنها بود از خود اختیاری ندارند؛ بنابراین بهتر است آمریکاییها و اعضای ۱+۵ کسانی را برای مذاکره بفرستند که اراده داشته باشند و مانند ما چارچوبهایشان مشخص باشد.
امام جمعه موقت تهران هم گفت نامه وزیر خارجه کشورمان به وزرای خارجه دنیا نشان داد ما از حقوقمان کوتاه نمیآییم و هر اشکالی در مذاکرات هستهای پیش بیاید، مسئولیتش با ۱+۵ است.
در پایان بحث های سیاسی بحث های اقتصادی و سیاسی نیز مهم است . اگرچه رئیسجمهور به گواه آمارها بار دیگر اعلام کرده اقتصاد ایران از رکود خارج شده و در ابتدای جاده رونق اقتصادی قرار گرفته اما کسبه بازار و کاسبان جزء میگویند که هنوز منتظر رونق کسب و کار هستند.به گزارش خبرنگار مهر، حسن روحانی، رئیس جمهور بار دیگر به گواه آمارهای تازه انتشار یافته بانک مرکزی اعلام کرد که اقتصاد ایران از رکود خارج شده، تورم از سوی دولت کنترل شده و قطار اقتصاد ایران در ابتدای جاده رونق اقتصادی قرار گرفته است. او بر این نکته تاکید کرد که اکنون تورم ۱۷ درصد شده و آمارهای رشد اقتصادی نشانگر این است که اقتصاد ایران از رکود خارج شده است.رئیس جمهور همچنین به این نکته اشاره کرده که در سالهای گذشته، رشد اقتصادی کشور منفی بوده و نه تنها حرکتی رو به جلو صورت نگرفته، بلکه در مواردی نیز عقبرفت صورت گرفته، در حالی که طبق اعلام رسمی بانک مرکزی، میزان رشد اقتصادی کشور در شش ماه نخست سال جاری نسبت به شش ماهه سال قبل، حدود ۴ درصد بوده است در حالی که ما دو سال گذشته را با رشد منفی سپری کردیم.
در خبرهای اقتصادی مهم ترین خبر این است که معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری و سخنگوی دولت از کاهش نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به آذرماه به ۱۶٫۸ درصد خبر داد.به گزارش ایرنا، محمدباقر نوبخت درخصوص نرخ تورم، افزود: این نرخ در آبان ماه سال جاری معادل ۱۷٫۸ درصد بوده است.بر این اساس، نرخ تورم در آذرماه ۹۳ نسبت به آبان ماه سال جاری یک درصد کاهش داشته است . به نظر با وجود این کاهش نرخ خبری از نرخ سود بانکی نیست .
کار بودجه کم کم عملیاتی می شود . به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، براساس دستور کار کمیسیونهای مجلس در هفته جاری، روز یکشنبه همه کمیسیونهای مجلس موظف به انتخاب ۳ نفر از اعضای خود جهت عضویت در کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۴ خواهند بود. و این یعنی اغاز کار مجلس در بودجه .
در همین راستا کم کم زمزمه های هدفمندی نیز جدی تر می شود . محمدرضا پورابراهیمی، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم اعلام کرده است: با توجه به پیشنهاد دولت مبنی بر ثابت بودن درآمد ناشی از حامل های انرژی در صورت موافقت مجلس، افزایش قیمتی در نرخ بنزین نخواهیم داشت. به عبارت دیگر هم اکنون قیمت یک بشکه بنزین سوپر با اکتان بالا در بازار اروپا حدود ۷۵ دلار و در بازار سنگاپور حدود ۷۴ دلار است (هر بشکه معادل ۱۵۹ لیتر است) که با احتساب قیمت فعلی دلار آزاد، بهای بنزین تمام شده حدود ۱۵۰۰ تومان به ازای هر لیتر خواهد شد.
خبرهای اقتصادی بانک مرکزی هم مهم بود . معاون اقتصادی بانک مرکزی پیش بینی کرد نرخ رشد مثبت اقتصاد در سه ماهه سوم امسال نیز ادامه یابد. پیمان قربانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: با توجه به رشد سرمایه گذاری ۱۵٫۸ درصد در ۶ ماهه اول امسال نسب به مدت مشابه سال ۹۲ انتظار می رود رشد اقتصاد در ۳ ماهه سوم امسال نیز استمرار داشته باشد.وی رشد اقتصاد در نیمه اول امسال را ۴ درصد اعلام کرد و گفت: بخش نفت با رشد ۹٫۲ درصدی بیشترین و بخش خدمات با ۲٫۵ درصد ،کمترین رشد را در نیمه اول امسال به خود اختصاص داده اند. قربانی رشد اقتصاد در فصل دوم امسال (تابستان) را ۳٫۷ درصد ذکر کرد و گفت: بانک مرکزی پس از نهایی کردن نرخ رشد فصل اول امسال رشد ۴٫۶ درصدی را به ۴٫۴ درصد تعدیل کرد. معاون اقتصادی بانک مرکزی درباره آهسته تر شدن رشد اقتصاد در فصل تابستان ۹۳ نسبت به فصل بهار گفت: در فصل بهار سال گذشته اقتصاد با ۴٫۱ – درصد در اوج رکود بود اما در تابستان همان سال این رقم به منفی ۰٫۹ درصد رسید بنا بر این چون فصل بهار امسال با سال قبل و تابستان امسال هم با تابستان سال ۹۲ مقایسه می شود رشد اقتصاد در تابستان ۹۳ نسبت به بهار امسال کمتر بود. وی با اشاره به رشد ۴٫۵ درصدی واردات در نیمه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: رشد واردات نگران کننده نیست چرا که عمدتاً ماشین آلات و تجهیزات وارد کشور شده که به رشد اقتصاد کمک می کند.
در سایر خبرها “توقف فاینانس چین” خبری بود که برای اولین بار در اوایل تابستان ماه امسال توسط خبرگزاری تسنیممنتشر شد و به همین منظور بانک مرکزی اقدامات خود را برای رفع این مشکل آغاز کرد. رئیس کل بانک مرکزی یک ماه بعد از اعلام توقف فاینانس چین سفری به این کشور داشت و در دیدار با مسئولان چینی در صدد رفع این مانع بر آمد .طی چند ماه اخیر اخبار ضد و نقیضی از فاینانس چین منشر شده که در نهایت اخیراً اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق مشترک ایران و چین در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به اینکه مشکل فاینانس چین برطرف شده اما روال انجام آن با کندی همراه است، اظهار داشته بود: براساس توافق جدید چین قرار است دو برابر طلب ایران از این کشور که ۱۸ میلیارد یورو معادل ۲۲ میلیارد دلار است را برای فاینانس پروژههای ایرانی اختصاص دهد.طرح های صنعتی کشور از جمله طرح های فولادی بخشی از مهمترین پروژه هایی بودند که طی این مدت معطل گشایش اعتبار فاینانس چین بوده اند تا اینکه مهدی کرباسیان مدیرعامل ایمیدرو به تسنیم گفت: تاکنون ۶ طرح از طرح های استانی فولاد شاهد باز شدن ال سی شده اند و طرح هفتم نیز در ۱۵ روز آینده گشایش اعتبار خواهد شد.معاون وزیر صنعت معدن و تجارت یادآور شد: متاسفانه با مشکلاتی که در شش ماه گذشته از سوی طرف چینی به وجود آمده بود گشایش اعتبار این طرح ها به تعویق افتاده بود اما اخیرا پس از مذاکرات انجام شده دو طرف، دوباره ال سی طرح های استانی فولاد فعال شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، یحیی آل اسحاق روز جمعه، پنجم دیماه، گفت: «حدود صد میلیارد دلار ارز منجمد شده در کشورهایی مثل چین، هند و ژاپن داریم که نمیتوانیم از آنها سریع استفاده کنیم.»وی اضافه کرد: «ولی این ارزها برای دولت است که میتواند مورد استفاده قرار بگیرد؛ البته باید شرایط این کار فراهم شود.»در پی آغاز تحریمهای غرب علیه برنامه هستهای ایران، پول فروش نفت ایران در برخی از کشورها مانند چین، هند، ژاپن و کره جنوبی بلوکه شد و ایران هنوز اجازه استفاده از بخش اعظم این پول را ندارد.
و اما تحولات نفتی که خبرهای ان مهم شده است …
به گزارش راشاتودی در عربستان سعودی دولت این کشور برای فائق آمدن بر کسری بودجه سال آینده این کشور که ناشی از کاهش شدید قیمت نفت است، دستمزد و مستمری کارکنان دولتی خود را کاهش داده است
این گزارش از سرمایه گذاری، ارائه مشوق های مالیاتی صادرات، جذب سرمایه گذاری خارجی، گسترش ارتباطات صنعتی، افزایش تربیت دانش آموختگان مورد نیاز برای بخش خصوصی، واردات فناوری، تسهیل دسترسی به فاینانس ها برای بخش خصوصی، و سرمایه گذاری در بخش های با سوددهی بالا را از جمله راهکارهای خروج دولت های حاشیه خلیج فارس از وابستگی به نفت عنوان کرده است. در همین رابطه در عربستان در فرمان سلطنتی، هزینههای دولت در سال مالی آینده ٨۶٠ میلیارد ریال سعودی (٢٣٠ میلیارد دلار) پیش بینی شده است که نسبت به سال گذشته افزایشی حدود ٠.۶ درصد دارد. این کمترین میزان افزایش بودجه عمومی دولت عربستان طی یک دهه گذشته است.به این ترتیب، دولت عربستان سعودی با کسری بودجه حدود ١۴۵ میلیارد ریال سعودی (۴٠ میلیارد دلار) در سال آینده مواجه خواهد بود و در فرمان پادشاه عربستان سعودی به وزارت دارایی این کشور اجازه داده شده است تا “با برداشت از ذخایر دولتی یا استقراض” این کسری بودجه را تامین کند. عربستان بودجه ۲۰۱۵ را با نفت ۸۰ دلاری بست.
به نقل از العربیه، صادرات نفت ایران به کشورهای آسیایی در پی آغاز فصل سرما در این کشورها در ماه نوامبر سال جاری به بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش یافت. بر همین اساس صادرات نفت ایران بین ماه های ژانویه تا نوامبر سال جاری، ۱۹٫۵ درصد نسبت به سال گذشته آن رشد داشته است و بیشترین میزان واردات نفت ایران طی این مدت توسط هند صورت گرفته است. طبق توافق اولیه ، ایران می تواند، میزان صادرات نفت خود را در حدود یک میلیون بشکه در روز در قیاس با ۲/۲ میلیون بشکه تا پیش از اجرای تحریمها در سال ۲۰۱۲ حفظ کند.
در بازارهای جهانی در حوزه سایر کالا ها قیمت سنگ آهن کاهش یافته است . قیمت سنگآهن با عیار ۶۲ درصد در بندر کینگدائوی چین با ۶/۱ درصد کاهش به هر تن ۶۶.۸۵ دلار رسیده که این رقم پایینترین میزان از ابتدای ژوئن سال ۲۰۰۹ تاکنون به شمار میرود. قیمت سنگآهن در سال جاری میلادی تاکنون ۵۰ درصد کاهش یافته و تحلیلگران بانکهای یوبیاس و گلدمن ساکس دیدگاههایی در زمینه تغییرات قیمتها در سال ۲۰۱۵ ارائه کردهاند که در ادامه ضمن بررسی وضعیت بازار سنگآهن به آنها اشاره میشود.
قیمت بنزین در منطقه خلیج فارس تا چهل سنت پایین آمده است که با ارز ۲۶۵۰میشه ۱۰۶۰تومان لیتری .دیگه دولت نمی تواند مدعی اصلاح قیمت حاملهای انرژی بشود و از یارانه ندیده اش حرف بزند.
متانول۲۶۵-۲۵۵ دلارهرتن سی اف آر چین ، پروپان خلیج فارس ۴۰۵ دلارهرتن فوب، پروپان امریکا ۲۸۸ دلارهرتن فوب ، نفتا ۴۵۲ دلارهرتن فوب خلیج فارس که افت قیمت پروپان و متانول باور کردنی نیست .
در دلار نرخ به ۳۵۶۰ و ۳۵۵۰ رسیده است هر چند روز پنج شنبه دلار در ۳۶۰۰ هم قرار داشت . به نظر کف دلار در ۳۵۰۰ هم بسته شده و بعید است با این سطح کاهش در درامد های ملی شاهد رشد دلار نباشیم .
در حوزه بازارهای جهانی امار اقتصادی امریکا نیز مثبت بود ولی اکثر بازارها برای کریسمس تعطیل شده اند . اما قیمت نفت در محدوده ۵۵ دلار و نفت برنت در ۶۰ دلار قرار داشت . مس در ۶۳۶۱ و روی در ۲۱۵۹ دلار بود . نکته بسیار مهم رشد قیمت اوره به ۳۳۷ دلار است که باعث شده توجه به این گروه در بازار باردیگر افزایش یابد .
گروه پتروشیمی
امروز یک نگاه کلی و اجمالی به گروه خواهیم داشت .
در اوره سازها : قیمت اوره کم نشده است و حتی امروز به ۳۳۷ دلار هم رسیده و با تحولات ذغال سنگ برخی می گویند بعید است شاهد افت انچنانی اوره باشیم .
در شیراز این سهم دقیقاً مطابق بودجه تولید کرده و انحراف خاصی نداشته و البته نماد نیز متوقف است .
در خراسان کمی ممکن است امار گزارش ۹ ماهه توی ذوق بزند چرا که روند تولید دچار افت شده است .
طبق برخی خبرها کرمانشاه نزدیک به ۱۲۵ هزار تن اوره در ۳ ماه ه اخیر تولید کرده که نیمی از ان را احتمالاً صادر کرده است . گزارش ۹ ماهه او نیز قطعاً خوب خواهد بود و با پوشش مناسب است .
در شازند روند تولید مناسب پیش می رود به طوری که شنیده می شود در ۹ ماهه سال موفق شده ۱۱۵۰۰۰۰ تن را تولید داشته باشد و در اکثر محصولات نیز پیش بینی های خود را محقق کند . به نظر امار خوبی برای شازند است و می تواند با انتشار گزارش ۹ ماهه و البته لحاظ کردن قیمت نفتا و افت ان پوشش خوبی به سود بدهد . پس شازند را در نظر داشته باشید .
در جم نیز روند تولید بسیار مناسب بوده حتی به اندازه ۸۰% ۶ ماهه اول این شرکت در ۳ ماهه تولید داشته و یکی از شرکت هایی که می تواند مورد بررسی بیشتر باشد جم است که هم فروش هم صادرات و هم تولید رشد خوبی را در ۳ ماهه اخیر داشته است .
در خارک ۷۸% بودجه تولید متانول ، ۷۵% صادرات از نظر مقداری و در مجموع نزدیک به ۸۰% بودجه تولید پوشش داده شده است و امار بدی نبوده ولی اقت قیمت متانول چشم گیر بوده . طبق اخرین خبرها متانول به ۲۴۰ دلار هم رسیده است و بعید است خارک و زاگرس حتی اگر پوشش خوب بدهند حاضر به تعدیل باشند . طبق برخی خبرهای واصله خارک ۱۳۴ هزار تن صادرات در ۳ ماهه اخیر داشته است .
در مورد باقی شرکت ها فردا صحبت خواهیم کرد ولی تا اینجا قطعاً امار شازند و جم بسیار خوب بوده ولی بحث قیمتی را هم باید لحاظ کرد . فردا در مورد مارون زاگرس و فن اوران وب رخی دیگر بحث می کنیم
دقت کنید روند امار تولید و فروش در پتروشیمی ها خوب است بحث اصلی قیمت فروش است .
گروه دارو
با این که شاهد رشد نرخ دلار هستیم ولی افزایش نرخ دارویی ها نیز وجود دارد . به نظر با توجه به پی به ای ، شرایط فعلی بازار و نفت و اثرات ان گروه دارو بد نیست و میتواند یکی از گروه هایی باشد که مورد توجه قرار گیرد .
بهتر است تا ۲۵ و ۳۰% پرتفوی را در گروه دارو داشته باشید که شرکت های همیشگی نظیر دیران ، داسوه ، دفارا ، تیپیکو و دسبحا و همچنین دکیمی می توانند مورد توجه باشند .
چکاوه
روزی چند سهم خاص و کوتاه مدتی و نوسانی را معرفی می کنیم تا بازار شرایط نوسانی را نیز داشته باشد . در مورد این سهم گویا با هماهنگی سهامدار عمده و بورس بحث ۱۰۰۰درصد افزایش سرمایه به تایید حسابرس رسیده حالا همه چیز در دست بررسی است . هر چند سهامدار عمده خیلی روی این سهم حساب باز نمی کند ولی برای نوسان بد نیست . شایعاتی هم از تعدیل مطرح است . این سهم را نیز زیر نظر داشته باشید .
توریل
در مورد این سهم چند بار صحبت کردیم . سهم با روند منفی صف فروش شد و به نظر شرایط جالبی ندارد و حالا قرار است حق تقدم سهم باز شود . بنا به دلایلی ممکن است حق تقدم ارزشمند شود . دقت کنید در صورتی که بتوان بازی روی حق تقدم دید می توان در مورد ان صحبت کرد . به نظر قیمت های ۱۴۰۰ و ۱۳۰۰ ریال در حق توریل برای نوسان بد نیست و بهتر است ان را به دقت زیر نظر داشته باشید .
باما
این روزها پیدا کردن سهمی کم ریسک و البته در یک گروه خوب شرایط خاصی دارد به نظر با توجه به رشد دلار و عدم ریزش بازارهای جهانی و همچنین عدم مشکل تامین خاک باما در زمره سهم های خوب بازار قرار می گیرد . ما همچنان معتقدیم حداقل هدف سهم قبل از مجمع ۱۲۵۰۰و ۱۳۰۰۰ ریال است و این موضوع به زودی بر کل سهم اثر گذاشته و رشد قیمت را رقم می زند .
به نظر باما فاسمین فایرا و مس را باید با این تحولات بیشتر زیر نظر داشت .
فایرا
قیمت الومینیوم در بورس کالا رشد کرده است و به ۱۰ هزار تومان نزدیک شده است . قیمت های صادراتی نیز با این نرخ ارز قابل توجه است . به نظر ممکن است بازهم شاهد تعدیل در فایرا باشیم .
ببنید محاسبات بعضاً سود ۲۴۰۰ و ۲۵۰۰ ریال را هم در فایرا تائید می کند ولی ریسک سهم کمی بالاست . اگر اهل ریسک کردن هستید به نظر فایرا در قیمت های ۷۰۰۰ و ۷۲۰۰ ریال برای خرید بد نیست ولی اگر اهل ریسک نیستید و علاقه من به حضور در سهم هستید گفتیم که وتوصا شاید کم ریسک تر باشد .
گروه سیمان
گزارش سیمان هگمتان چندان جالب توجه نبوده است و با کاهش سود در سال ۹۴ مواجه شده ولی بهتر است نگاه دقیق تری را به سهم داشته باشیم . سود سال ۹۳ سهگمت ۱۲۶۰ ریال بود که با کاهش به ۱۰۲۶ ریال رسید .شرکت اعلام کرده است . دلایل عمده مغایرت عبارتند از: ۱- کاهش مبلغ فروش به میزان ۱۸۲،۴۱۶میلیون ریال به دلیل کاهش مقدار فروش سیمان و کلینکر ۲- کاهش هزینه های اداری و تشکیلاتی به میزان ۴۸،۷۶۰ میلیون ریال ناشی از کاهش هزینه حمل و بارگیری کلینکر ۳- کاهش بهای تمام شده به میزان ۳۱۸۳۴ میلیون ریال به دلیل کاهش مقدار پاکت مصرفی ناشی از کاهش فروش سیمان پاکتی ۴- کاهش درآمد حاصل از سرمایه گذاری ها به میزان ۱،۳۲۸ میلیون ریال ناشی از کاهش سود سپرده های بانکی ۵- افزایش سایر درآمدهای متفرقه به میزان ۳،۸۱۸ میلیون ریال ناشی از کاهش نرخ ارز و درنتیجه تسعیر تسهیلات ارزی (نرخ ارزدر پیش بینی قبلی ۳۵،۳۲۴ و در پایان مهرماه ۳۳،۹۷۴ ریال به ازاء هریورو بوده است) و همچنین افزایش درآمد حاصل از فروش اقلام ضایعاتی و دارایی های ثابت است
این اولین ترکش در گروه سیمان است و به نظر جو کل گروه را منفی می کند .
برای سال ۹۴ نیز بازهم سود کم شده و به ۸۲۰ ریال رسیده است . در هزینه ها نیز تازه خبری از رشد نیست و البته دلار را ۳۱۰۰ گرفته است . شرکت برای سال مالی منتهی به ۳۰/۱۰/۹۴ پیش بینی نموده، مقدار ۲۰۴،۹۵۰،۰۰۰ کیلو وات برق با نرخ هر کیلو وات ۵۶۰ ریال، مقدار ۱۶۰،۰۵۱،۰۰۰ مترمکعب گاز با نرخ هر متر مکعب ۱،۲۷۱ ریال و مقدار ۳۵ میلیون لیتر مازوت با نرخ هر لیتر ۱،۴۲۳ ریال مصرف نماید.
شرکت در محدوده ۴۹۰۰ ریال متوقف شده بود . به نظر سهم تا ۴۴۰۰ و ۴۵۰۰ ریال کم شود و بعید است شاهد افت جدی در این سهم باشیم ولی این خبرها نگاه به گروه سیمان را ممکن است منفی تر کند .
خساپا
به زودی امار ایران خودرو نیز به مانند خساپا روی سایت قرار می گیرد . به نظر مثل همیشه روند خودرو از خساپا بهتر است ولی دقت کنید نکات مهمی از جمله تولید سراتو در خساپا دیده می شود . به خصوص این که روند تولید و فروش نیز در خساپا جالب شده است و رشد خوبی داشته . شرکت در ۶ ماهه اول تعداد ۱۷۳هزار دستگاه تولید کرده
ولی در گزارش نه ماهه این امار را به ۲۶۵ هزار دستگاه رساند.و ۲۶۵ هزار دستگاه هم به فروش رفته.
امار بدی نیست و رشد خوبی را طی این مدت داشته است . نکته مهم دیگر تولید و فروش بیش از ۵۰۰ دستگاه سراتو در گزارش دید است.در گزارش قبلی تنها ۲۹ دستگاه سراتو تولید شده بود.برخی می گویند خساپا سود ۹ ریالی را به ۳۵ ریال سود می رساند و به نظر این موضوع جدی باشد که بخشی از ان هم البته غیر عملیانی است .
در خودرو نیز جو مثبت است و به نظر امروز منفی های خودرو و خساپا و همچنین ورنا و وساپا طرفداران خاص خود را دارد .
امروز سعی کنید هر سهمی که می خرید در مثبت ها خرید نکنید .
اگر خگستر نیز باردیگر به سمت صف فروش رفت نباید تعجب کرد .
فارس
در این که قیمت محصولات این شرکت کاهش چشم گیری یافته شک نکنید . این کاهش در بهترین حالت به طور میانگین۳۰% بوده است و در برخی کالاها نظیر پروپان کاهش جدی تر هم شده است . البته فارس با رشد نرخ دلار کمی جبران کرده است ولی تعدیل شرکت به حاشیه رفته است .
مدیران شرکت بیشتر مصاحبه می کنند و اهل جمع کردن صف فروش این سهم نیستند . مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس از صادرات سالانه ٨ تا ٩ میلیارد دلار محصول پتروشیمی توسط شرکتهای زیرمجموعه این هلدینگ خبر داد.عادل نژادسلیم در گفتگو با خبرنگار شانا، اظهار داشت: پارسال براساس اعلام نشریه های بین المللی شرکت هلدینگ خلیج فارس با ٨,٢ میلیارد دلار صادرات به عنوان دومین شرکت بزرگ تولید کننده محصولات پتروشیمی بعد از شرکت سابیک عربستان در منطقه خاورمیانه شناخته شد.وی با اشاره به این که پارسال، شرکت هلدینگ خلیج فارس با ۶٨ درصد ظرفیت اسمی خود تولید کرده است، گفت: خوشبختانه امسال در هشت ماه نخست این میزان نسبت به پارسال بیش از٨ درصد افزایش داشته و به حدود ٧٧ درصد رسیده است.مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس با یادآوری این که هم اکنون طلب این شرکت بابت هزینه فروش محصول به شرکت بازرگانی پتروشیمی دریافت شده است، گفت: بخشی از این طلب به صورت نقدی و بخشی دیگر در قالب سهام شرکت سرمایه گذاری پترول دریافت شده است، از این رو تعداد زیر مجموعه های این شرکت هم اکنون افزایش قابل توجهی یافته است.به گزارش شانا، شرکتهای پتروشیمی بندر امام، گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان، شهید تندگویان، پارس، مبین، نوری (برزویه)، فجر، بوعلی سینا، اروند، خوزستان، بازرگانی پتروشیمی، ان پی سی اینترنشنال، شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد، شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی، شرکت عملیات غیرصنعتی و خدماتی صنایع پتروشیمی و شرکت ره آوران فنون پتروشیمی شرکتهای زیر مجموعه هلدینگ خلیج فارس هستنددر اختیار داشتن ١١ درصداز ارزش بازار سرمایه بورس، سرمایه گذاری در بیش از ٨٠ شرکت فعال در صنایع پتروشیمی به صورت مستقیم و غیرمستقیم، تنوع فعالیت در شرکتهای زیرمجموعه و قابلیت نهفته در عرضه سهام شرکتهای زیر مجموعه در بازار بورس و فرابورس مزیت رقابتی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از منظر بورس به شمار می آید.
به نظر ممکن است برای اولین بار شاهد کاهش قیمت فارس حتی به قیمت های زیر ۱۰۰۰ تومان باشیم .
دیدگاهتان را بنویسید