چشم انداز بازار چهارشنبه
چهارشنبه 10 دی ماه 1393
با نام و یاد خدا
امروز بازار را در حالی اغاز می کنیم که افت دلار ، خبرهای رسیده چه از حوزه صنایع در جهت کمک به بازار و چه حوزه جلسات دولتی ،خبرهای سیاسی ، خبرهای بازارهای جهانی و … نشان می دهد که امروز حداقل افت در انتظار بازار نیست مگر رویداد خاصی رخ دهد و شرایط خاص تر شود . به نظر میرسد امروز فضا مثبت است و شرایط بد نباشد و بتوان کمی به بازار اعتماد کرد هر چند برخی مطمئن هستند که شاخص در محدوده ۶۸ هزار هم قرار می گیرد ولی به نظر امروز این رویداد رخ ندهد .
امروز حس مثبت خودرویی ها و تا حدودی گروه های دیگر شاید کمی بیشتر باشد .
در بازار امروز به نظر اکثر شرکت ها نیمچه رنگ سبزی را بر تن داشته باشند . شرکت های مرتبط با بازرهای جهانی نظیر مس و روی نیز تقویت روحیه شدند .
در مجموع بازار بدی را امروز نداریم و جو اخر هفته اگر خیلی موثر نباشد موج های مثبت را نیز می توان لمس کرد .
در حاشیه بازار
اما دیروز واقعاً صحبت های اوباما به نوعی اعلان جنگ به روسیه بود و از ان طرف روسیه هم ایران را قربانی می کند و این را به طور اشکار اعلام کرد .
رئیس جمهور آمریکا برای نخستین بار اعتراف کرد کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی با برنامه ریزی سیاسی و با هدف فشار بر کشورهای رقیب اجرایی شده است. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با بیان اینکه بخشی از استراتژی آمریکا علیه روسیه دست گذاشتن روی قیمت نفت بوده به نوعی به برنامه پشت پرده سقوط قیمت نفت در ماههای اخیر اعتراف کرد. اوباما در گفتوگو با رادیو ملی آمریکا گفت: بخشی از منطق ما در رویارویی با روسیه این بود که تنها چیزی که اقتصاد آنها را متعادل نگه میدارد قیمت نفت است. وی افزود: فشار مدام تحریمها اقتصاد روسیه را آنقدر آسیب پذیر میکند که وقتی قیمت نفت دچار نوسان شود، روسها در اداره اقتصاد خود با مشکلات زیادی روبرو خواهند شد. ارزش روبل روسیه در سال جاری ۴۰ درصد کاهش یافته که عمدتا ناشی از سقوط ۵۰ درصدی قیمت نفت در شش ماه اخیر است. رئیس جمهور آمریکا افزود: تحریمهای استراتژیک و سخت علیه مسکو به شکلی موثر تجاوزگری ولادیمیر پوتین در اوکراین را به چالش کشید. اوباما خاطرنشان کرد: پوتین فکر میکرد از همه ما سبقت گرفته و در راستای افزایش قدرت روسیه یک استراتژی مقتدرانه ترسیم کرده است. من آن زمان گفتم ما خواهان جنگ با روسیه نیستیم ولی میتوانیم با همکاری شرکای اروپایی خود تحریمهای مداومی روی این کشور اعمال کنیم. وی افزود: امروز احساس میکنم دستکم بیرون روسیه مردم فکر میکنند آنچه پوتین انجام داد هوشمندانه نبوده است.
اما در خبرهای هسته ای و سیاسی روایت دخالت عربستان نیز جالب بود . یک منبع در تهران به «ایران هسته ای» گفت افت یکباره قیمت نفت یکی از خروجی های جلسه ۳ ساعته سعود الفیصل و جان کری در وین بوده است. ایران هسته ای – یک منبع در تهران به «ایران هسته ای» گفت افت یکباره قیمت نفت یکی از خروجی های جلسه ۳ ساعته سعود الفیصل و جان کری در وین بوده است.رسانه های غربی روز یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۳ (۲۳ نوامبر ۲۰۱۴) خبر دادند که همزمان با روز ششم مذاکرات وین سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان در فرودگاه این شهر، به مدت نیم ساعت با جان کری وزیر خارجه امریکا ملاقات کرده است.درباره جزئیات آنچه در این ملاقات رخ داده اطلاعات بسیار اندکی منتشر شده است.به طور عمومی، تلقی منابع غربی این بوده است که فیصل در این دیدار نسبت به حصول آنچه عربستان و امریکا یک توافق بد می خوانند به کری هشدار داده و متقابلا کری نیز به او اطمینان داده است که امریکا از خطوط قرمز توافق شده با عربستان و اسراییل در مذاکره با ایران کوتاه نخواهد آمد.این در حالی است که برخی منابع در تهران روایتی متفاوت از محتوای این دیدار دارند.
یک منبع در این باره به «ایران هسته ای» گفت: «هدف فیصل از این دیدار این بوده است که به امریکا بگوید راهی جدید برای راضی کردن ایران به پذیرش توافق مطلوب غرب پیدا کرده که ارزش امتحان کردن دارد و آن راه این است که در زمانی حدود یک سال ایران در حالی که گرفتار تحریم هاست و قدرت فروش کامل نفت خود را ندارد، با بیش از ۵۰ درصد افت قیمت نفت هم مواجه شود».
این منبع ادامه داد: «ما اطلاعاتی داریم که فیصل کری را متقاعد کرده اگر به این گزینه شانس امتحان شدن بدهد، می تواند ۷ ماه بعد یک توافق بسیار خوب با ایران بکند».به گفته وی، پس از فیصل، بنیامین نتانیاهو هم در یک تماس تلفنی از کری خواسته است پیشنهاد عربستان را جدی بگیرد و از به تاخیر افتادن توافق به مدت چند ماه نهراسد.کارشناسان دیگری که «ایران هسته ای» با آنها مشورت کرده می گویند این باور عمومی و بسیار فراگیر وجود دارد که یکی از هدف های اصلی این اقدام عربستان وادار کردن ایران به پذیرش توافق مدنظر امریکاست نه منتفی کردن توافق؛ و به همین دلیل است که سعودی طی یک تقسیم کار با امریکا و اسراییل، اقدام به افزایش عرضه نفت خود در حالی کرده که قیمت در حال سقوط است.منبعی که «ایران هسته ای» با آن گفت وگو کرده در بخش دیگری از سخنانش گفت: «محاسبه امریکایی ها این است که عاملی که ایران را پای میز مذاکره آورد، منجر به پذیرش توافق ژنو شد و ایران را پای کار این توافق نگه داشت، فشار تحریم هاست. امریکایی ها تصور می کنند اگر ایران حس کند تحریم با کاهش قیمت نفت در حال ترکیب است، توافقی را که در آن لغو تحریم ها محدود و ظرفیت غنی سازی سمبلیک خواهد بود می پذیرد. به عبارت دیگر، امریکا تصور می کند تحریم بود که فرآیند امتیازدهی ایران را استارت زد و تنها تحریم است که می تواند به آن پایان بدهد».
دیروز ظریف هم صحبت های جالبی کرده بود که اغاز دوره جدیده مذاکرات،درسطوحه معاونینه وزرایه خارجه،۲۵دیماه یکی از انها بود . البته او بیان کرده بود که لغو کلی تحریمها را یکجا میخواهیم
و اما اخرین خبر این بود که آمریکا نام ۶ فرد و ۳ شرکت ایرانی را به فهرست تحریم های خود اضافه کرد. باید دید واکنش ایران چه خواهد بود .
در حوزه های بورسی خبر مهم نشسست دیروز بود که خوشبختانه وزیر نفت هم در ان حضور داست .نشستی با حضور معاونان وزارتخانه های ذیربط و با محوریت معاون هماهنگی معاون اول رئیس جمهور، در محل سازمان بورس تشکیل شود که تصمیمات این نشست نیز، حسب موضوع اطلاع رسانی خواهد شد. – سخنگوی سازمان بورس افزود: موضوعی که در جلسه امروز، اتفاق نظر در مورد آن وجود داشت، این موضوع بود که بهبود شرایط بازار به عنوان هدف اصلی تشکیل جلسه، مستلزم همراهی و هماهنگی حداکثری میان دستگاه ها و نهادهای مختلف بوده و ضروری است تصمیمات دستگاه ها و وزارتخانه های مربوطه، بصورت هماهنگ و با مدنظر داشتن آثار این تصمیمات بر بازار سرمایه و صنایع مختلف اتخاذ شود، از این رو مقرر گردید کمیته ثبات مالی با هدف ایجاد هم افزایی در تصمیمگیری مرتبط با بازار سرمایه و با حضور مسئولان دستگاههای ذیربط تشکیل شود.فطانت با قدردانی صمیمانه از اهتمام معاون اول رئیس جمهور برای بهبود وضعیت بازار سرمایه و نیز تشکر از همراهی و اراده جدی وزرای اقتصادی دولت، به ویژه وزرای نفت و صنعت برای رسیدگی به دغدغه های فعالان بازار سرمایه و رویکرد مثبت ایشان در جلسه صبح امروز، ابراز امیدواری کرد با حمایت دولت و دستگاه های ذیربط، راهکارهای عملیاتی برای حل مسائل و دغدغه موجود در بازار اتخاذ شود.
در حوزه اقتصادی صحبت های نیلی جالب بود . وی با اشاره به پیچیدگیهای شرایط اقتصادی کنونی گفت: بانک مرکزی به دنبال کنترل رشد پایه پولی است که مسئله اضافه برداشت بانکها و اینکه از سمت بانکها چگونه پایه پولی کنترل شود در حال حاضر از سوی قائم مقام بانک مرکزی پیگیری میشود.
وی با تاکید بر اینکه نیاز داریم در این کنفرانس ایدهها را به راهکار تبدیل کنیم، گفت: ۱۴۷ مصوبه خروج از رکود در دست دولت بوده و ۳۰ ماده آن به مجلس رفته است.وی خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان تا پایان سال جاری عبور خواهد کرد.
در خبرهای بانکی بانک مرکزی یک الارم تند و تیز را داد . همچنین تمامی موسسات متقاضی اخذ مجوز فعالیت از این بانک شامل آرمان، نور، ثامن، تعاونیهای اعتبار میزان و افضلتوس و همچنین بانک در شرف تاسیس مهر اقتصاد که تاکنون موفق به اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی نشدهاند، مکلف به رعایت نرخهای سود علیالحساب به انواع حسابهای سپرده سرمایهگذاری مدت دار در چارچوب مورد توافق نظام بانکی کشور هستند. علاوه بر آن این نهادها موظفند از افتتاح هرگونه حساب سپرده جدید (اعم از قرضالحسنه یا سرمایهگذاری) برای مشتریان خودداری کرده و تا پایان فرآیند ساماندهی نیز انجام هرگونه تبلیغات در رسانههای عمومی توسط موسسات صدرالذکر ممنوع است
و اما در خبرهای صنایع خبر کاهش نرخ خوراک گازی یکی از مهم ترین خبرهاست در سوی دیگر. حسینی صدر خاطرنشان کرد:همچنین قرار شد شرکتهای پتروشیمی که خوراک آنها مایع است از پرداخت ۵ درصد عوارض که از فراورده های نفتی مثل محصولات پالایشگاهی برای توسعه خطوط دریافت می شود،معاف شوند.وی ادامه داد: همچنین در این جلسه کلیات پیشنهادی در کمیسیون صنایع و معادن تصویب شد که بر اساس آن و در صورت تصویب نهایی ارائه تسهیلات به سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی بر اساس اولویت ها ارائه می شود.به گفته حسینی صدر ارائه تسهیلاتی همچون خوراک،وام ارزی،زیرساخت و زمین به طرحهایی اختصاص می یابد که نیاز کشور باشد .
بر این اساس طرحهایی که از تکنولوژی جدید برخوردارند و یا طرحهایی که به طور همزمان در بخش پایین دستی هم سرمایه گذاری می شوند از اولویت برخوردار خواهند بود و طرح هایی که محصولاتی همچون اوره آمونیاک وپتروپلین pp تولید می کنند در اولویتهای بعد قرار می گیرند.
همچنین یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار معدن۲۴ با بیان این مطلب گفت: کاهش قیمت های جهانی سنگ آهن باعث رکود شدیدی در بخش معادن سنگ آهن کشور نیز شده و از همین رو در سال ۹۴ حقوق دولتی این معادن تغییر نخواهد کرد.وی در ادامه افزود: حقوق دولتی معادن مس و کرومیت کشور نیز تغییر چندانی نسبت به سال گذشته نخواهد داشت.وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال جمع آوری اطلاعات از تمامی استان ها جهت تدوین حقوق دولتی برای معادن کشور در سال آینده است.در پایان سال جاری جدول حقوق دولتی به سازمان های صنعت، معدن و تجارت سایر استان ها ابلاغ خواهد شد.افزایش حقوق دولتی معادن از جمله معادن سنگ آهن برای سال ۹۲ و سال جاری مشکل نقدینگی معدنکاران کشور را افزایش داد.چندی پیش سایت معدن۲۴ به نقل از مهندس جعفری طهرانی، مدیر امور بین الملل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران خبر از کاهش حقوق دولتی سنگ آهنی ها توسط دولت استرالیا داده بود.این اقدام ممکن است مشوق مسولان کشور برای کمک به بخش سنگ آهن باشد.
امروز خبر خوب برای بازار قیمت ارز است که از ۳۵۶۰ به ۳۵۲۰ و حتی کمتر رسیده است و این خبرخوبی برای کل بازار است . به نظر حوزه ارز را نمی توان خیلی بی ربط به قیمت نفت دید . ولی دقت کنید سقوط به زیر ۳۴۰۰ امری بسیار بعید است .
در حوزه بازارهای جهانی هم نفت همین که کم نشده و در سطوح ۵۷ دلرا مانده خوب است نفت وست هم در ۵۳ دلار قرار دارد ولی گفته می شود امروز خبری منتظر می شود از ذخایر نفت امریکا که ممکن است سقوط را به همراه بیاورد .
در بازارهای جهانی الومینیوم رشد کرده و به ۱۸۲۰ رسیده است و مس در ۶۳۸۱ دلار است . روی نیز ۲۱۶۳ دلار است .
البته مهم ترین رویداد رشد قیمت طلا و برگست به ۱۲۰۰ دلار در هر اونس است .
گروه دارو
دارویی سبحان و سهم های دیگر و خوشبختانه بازار واکنش خوبی به انها نشان داد . قدیمی های بازار می دانند که گزارش های ۹ ماهه معمولاً در دارویی ها با تعدیل همراه است . اسوه یکی از انها بود که با تعدیل سود خود از ۱۹۸۰ ریال به ۲۱۷۰ ریال استارت خبرهای خوب را در این سهم زد در سال بعد گفته می شود اسوه با سود ۲۷۰۰ ریالی اغاز می کند و طرح و توسعه ان بسیار موثر است .
در این گروه به نظر یکی یکی تعدیل ها با پوشش مناسب از راه میرسد در گروه دارو به نظر دفارا دکیمی ، دتماد، کارخانجات داروپخش و برخی دیگر نیز با این تعدیل همراه باشند . شنیده می شود سبحان دارو به طور کلی زیر مجموعه های سبحان هم تعدیل می دهند .
در نماد دیران هم شایعات و خبرها از تعدیل حکایت دارد .
برای پول های بزرگ همچنان تیپیکو سهم بهتری است . والبر را هم می توان زیر نظر داشت ولی گروه دارویی سبحان بهتر از اوست .
ختور و خمحرکه
طبق برخی شنیده ها تعدیل مثبت احتمالی در دو شرکت ختور و خمحرکه جدی شده و بعید نیست که این دو نماد با احتمال تعدیل و توقف نماد مواجه شوند . شرایط برای هر دو از نظر بنیادی جالب توجه و مناسب است . هر دو سهم را زیر نظر داشته باشید . البته خمهر را هم باید به ان اضافه کرد که سهم خوبی است
گروه فولاد
در این گروه در مورد فخوز و فخاس مشخص تر صحبت می شود . در کنار این دو فولا د در ۱۳ دی ماه یک معامله بلوک ۳% روی ۳۳۰۰ ریالی دارد . جالب است که اختلاف ۵۰% بین قیمت تابلو وبلوک است . دیروز هم گفتیم گزارش شرکت بد نیست . شاید تعدیل مثبت به سختی بدهد یا ندهد اصلاض ولی تعدیل منفی ندارد .
فعلاً گروه فولاد حرف خاصی در بازار ندارد ولی می تواند در ماه های اتی و قبل از مجمع مورد توجه بازار قرار گیرد . شاید اگر دید ۲ ساله دارید برای سهمی که طی ۲ سال ۱۰۰۰ ریال پرداخت سود دارد و حداقل ۵۰۰ ریال سود بازدهی نرمال ۵۰% در سال را بدهد ولی صبوری می خواهد .
مارون
دید را نسبت به این سهم کمی بلند مدتی تر کنید . امسال هم مارون تقسیم سود بالایی دارد تعدیل خوبی هم میزند . حتی تحقق ۹۰۰ تومان سود هم بعید نیست . برای افراد ریسک گریز که می خواهند در پتروشیمی حضور داشته باشند به نظر مارون در قیمت های ۵% منفی امروز یکی از جذاب های گروه پتروشیمی خواهد بود .
شیراز
اولین گزارش ۹ ماهه و البته کمی تعدیل منفی از شیراز بیرون امده است . این شرکت ۶۵۰ ریال سود با سرمایه جدید محقق کرده است و به نظر پوشش نیز نرمال بوده منتهی کمی افت سود داشته است . گفته بودیم پتروشیمی ها تحقق های خوبی دارند ولی تعدیل نمی دهند .
به نظر بازار به شیراز لطف کند در ۴۰۰۰ ریال باز می شود وگرنه افت نیز محتمل است . در این سهم البته سود سال بعد خوبی خواهیم داشت . ولی در مجموع قیمت های منطقی محدوده ۳۶۰۰ و ۳۷۰۰ ریال است . این گروه امید زیادی به نرخ خوراک و کاهش ان دارند که اگر برای سال ۹۴ قطعی شود و ۸ سنت باشد کمک زیادی به سهم می کند .
بترانس
بازیگران جدید وارد بازی بترانس شده اند . یکی از انها مربوط به شرکت ارم نوش و دیگری یکی از فعالان حوزه صنعت برق است . بانک ملی به فروش سهم روی اورده است که این کمی خاص و عجیب است . دیروز هم گفتیم بازی سهم کمی خطرناک شده و بهتر است برای حقیقی ها حداقل کمی فروشنده باشند . توصیه به خرید و حضور در سهم نداریم .
غپینو
به نظر اگر بازار کمی در سهم های کوچک قرار گیرد بازی روی سهم هایی مثل غذایی ها و برخی دیگر اغاز می شود .
غپینو یکی ازاین دست سهم ها بوده منتهی ریسک ان تبدیل افزایش سرمایه به سهم بوده که به نظر فشار فروش را روی سهم زیاد می کند . این سهم را با دید نوسانی برای نوسان گیری محدود زیر نظر داشته باشید .
فخوز و فخاس
گزارش فخاس بد نبود ولی بی برو برگردد می گوییم سراغ سهم نروید . فخاس باید ۲ الی ۳ گره را بخورد تا بتوان سمتش رفت . در این میان فخوز اما قابل بررسی است . در ۳ ماهه اخیر در مقایسه با سال قبل متوسط نرخ فروش فخوز نیز تغییر نکرده ولی برای ۳ ماهه اخر زیر ۱۴۱۰ است.
سهم صف فروش نباید باشد . فروش شرکت در ۹ ماهه جمعاً ۳۴۴۷۴ میلیارد ریال است که پوشش ۶۰% فروش است . به نظر فروش باید کم شود ولی تعدیل منفی بعید است و یا حداقل محدود است چرا که هزینه هم کم می شود . البته نکته مثبت فخوز این است که فروش ۳ ماهه سوم ۱۰۹ میلیارد تومان رشد کرده است و همچنین فروش ۷۸۵۶۵۰ تن که از دو مقطع ۳ ماهه اول و دوم بهتر استدر واقع فروش ۳ ماهه سوم ۱۰% بیشتر از ۳ ماهه دوم است .
به مانند فولاد به نظر این سهم نیز در این قیمت ها خیلی توجیه فروش ندارد ولی برای خرید هم باید صبر ۲ ساله تا بهبود داشته باشید .
دیدگاهتان را بنویسید