چشم انداز بازار یکشنبه
یکشنبه 21 دی ماه 1393
با نام و یاد خدا
امروز بازار را در حالی اغاز می کنیم که خیلی امید به جلسه دیروز داشتند ولی در جلسه دیروز خبری که بخواهد تحول افرینی کند وجود نداشت به نظر افت در بازار ممکن است با شدت و شیب کمتر رخ دهد و این شاید تلخ ولی در دسترس تر باشد .
خبرهای سیاسی خنثی است و شاید تا اخر هفته باید صبر کرد ولی در مجموع فشار روی بازار جدی است . در این شرایط باید به این موضوع نگاه کنیم که چه سهم هایی قابلیت برگشت دارند و یا حداقل ریزش ان کم است . شک نکنید در بازار همانطور که دیروز هم گفتیم باید سراغ سهم هایی رفت که سود محور هستند و سود سال بعد انها کاهش سنگینی ندارد قطعاً این گروه کمتر می ریزد و البته پی به ای هم مهم است .
ولی در مجموع امید انچنانی نمی توان به بهبود بازار داشت . حقیقت امر از روزهای گذشته برخی اهداف بدی را از قیمت ها بیان می کنند که ما هم از گفتن ان ترس داریم ولی تجربه این چند وقت اخیر نشان داده هر اتفاقی ممکن است رخ دهد .
به نظر امروز شاخص به زیر ۶۶ هزار هم میرسد .
در حاشیه بازار
در حاشیه بازار و خبرهای سیاسی دیدار رهبری با رئیس جمهور ونزوئلا مهم بود . رهبر انقلاب همچنین کاهش عجیب قیمت نفت در یک مدت کوتاه را حرکتی سیاسی و غیر اقتصادی خواندند و افزودند: دشمنان مشترک ما از نفت بعنوان یک حربه سیاسی استفاده میکنند و قطعاً در این کاهش شدید قیمت نفت نقش دارند. ایشان با تأیید توافقات صورت گرفته میان رؤسای جمهور ایران و ونزوئلا برای مقابله هماهنگ با کاهش قیمت نفت خاطرنشان کردند: البته همکاریهای دو کشور منحصر به مسائل نفتی نیست و باید سطح مبادلات و سرمایهگذاریهای میان دو کشور را که اکنون کمتر از حد انتظار است، افزایش داد.
اما در خبرهای سیاسی هسته ای صحبت های صالحی جالب بود که صحبت های بسیار شفافی داشته تا از نگرانی ها کم کند . او گفته ایران و ۵+١ برای آذر توافق نهایی کردند اما آنها عقب کشیدند و در عمان درخواست جدید آوردند و دوباره در وین سر مرضوعات به توافق رسیدیم .برای راکتور آب سنگین طرح جدید دادیم اصل غنی سازی ۵ درصد پذیرفته شده و گفتگو بر سر تعداد سانتریفیوژ و مقدار ذخیره سوخت هست درباره انتقال سوخت به روسیه باید سوخت تعریف شود و سوخت تعریف جامع دارد . ما توقف اعتماد سازی هشت ساله را پیشنهاد دادیم و بعد از آن با تعریف گام اول از سوی آنها می خواهیم در مدت زمان بندی به تولید ٣٠ هزار تن سوخت برسیم اما مدت توقف اعتماد سازی را ١۵ سال می گویند و در حال مذاکره هستیم . بحث لغو تحریم ها از دیگر محورهای گفتگوست.
در سوی دیگر گفته می شود بحث وتو تحریم ها از دیگر مفاد صحبت های ظریف و کری در روز چهارشنبه است . به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، مجلس نمایندگان آمریکا با ۲۶۶ رای موافق در برابر ۱۵۳ رای مخالف طرح خط لوله انتقال نفت تگزاس و کانادا را تصویب کرد. در حالی که اوباما درباره رد لایحه چیزی نگفته است، جاش ارنست سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید در هفته گذشته اعلام کرد: اگر این لایحه از تصویب بگذرد رئیس جمهوری آن را امضاء نخواهد کرد.اگرچه اکنون جمهوریخواهان دارای اکثریت در هر دو مجلس کنگره برای تصویب طرحها و یا جلوگیری از تصویب لوایح دولت هستند اما مجموع نمایندگان این حزب برای لغو وتوی رئیسجمهور کافی نیست. همانگونه که گفته شد از ۱۰۰ کرسی سنا، ۵۴ کرسی در اختیار جمهوریخواهان، ۴۴ کرسی متعلق به دموکراتها و ۲ کرسی نیز مستقل هستند. در مجلس نمایندگان نیز ۲۴۶ جمهوریخواه در برابر ۱۸۸ دموکرات قرار دارند که البته رأیگیری طرح لوله کیاستون نشان میدهد که تعدادی از دموکراتها نیز در این امر با جمهوریخواهان همصدا شدهاند، اما با این حال هنوز با ۲۹۰ رأی لازم برای عبور از وتوی رئیسجمهور فاصله دارند. البته عبور از حق وتو نیازمند دوسوم آرای هر دو مجلس است و در سنا نیز باید دستکم ۶۷ سناتور پس از وتو به این طرح رأی دهند تا اقدام رئیسجمهور بیاثر و طرح مصوبشان تبدیل به قانون شوداین مشابه همان چیزی است که قرار است تا اخر هفته برای تحریم ایران رخ دهد . رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امیدوارم مذاکرات با ۱+۵ بهنتیجه برسد، در عین حال «آمادگی اقتصادی» میتواند سناریوی دیگری باشد تا اگر برخی قدرتها قصد زورگویی داشتند، ایران بتواند خودش را اداره کند.
لاریجانی در ادامه سخنانش بخشی از بدهیهای دولت را بهدلیل عمل نکردن در چارچوب بودجه دانست و گفت: مثلاً در وزارت نیرو ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی وجود دارد در حالی که پیمانکار بخش خصوصی تحمل ندارد و نمیتواند بپذیرد که مقدار زیادی از سرمایه او درگیر باشد و زمان بازپرداخت آن نیز معلوم نباشد.
در سایر خبرها مجتهد کاربر فعال عربستانی در توئیتر که تا کنون همه اخبار منتشر شده از وی تأیید شده و به نظر میرسد اخبار خود را از دربار آل سعود دریافت میکند اعلام کرد که وضعیت جسمی پادشاه عربستان طی سه روز آینده مشخص خواهد شد
در خبرهای اقتصادی با اشاره به افزایش مصرف گاز با ورود موج جدید سرما به کشور گفت: روز گذشته مصرف گاز در بخش خانگی به ۴۳۱ میلیون مترمکعب رسید. بوجارزاده با اشاره به اینکه خوشبختانه افت فشار و یا قطع گاز در هیچ نقطه از کشور وجود ندارد، تصریح کرد: هماکنون صادرات گاز بر اساس قراردادی که با ترکیه داریم در حال انجام است و واردات گاز از ترکمنستان نیز به خوبی صورت میگیر د .
همچنین اکبر کمیجانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه بانک مرکزی مجاز به بهرهبرداری از داراییهای بلوکه شده است اظهار کرد: این منابع در زمان مورد نیاز از جمله برای ورود کالاهای اساسی و ضروری، مواد غذایی و دارویی و همچنین برای واردات گروههای دهگانهای که از طریق نرخ ارز مبادلهای وارد می شوند مورد استفاده قرار گرفته و مثل سایر ذخایر ارزی بانک مرکزی هزینه میشود.وی در مورد اینکه تاکنون چه میزان از ۷٫۴ میلیارد دلار داراییهای بلوکه شده ایران که طبق توافق ژنو آزاد شد، هزینه شده است بیان کرد: نمی توانیم علامتگذاری کنیم که کدام پول مصرف شده، چون در کنار آن سایر درآمدهای ارزی وجود داشته و بانک مرکزی از مجموع آن استفاده می کند؛ بنابراین از منابع واریز شده به حساب بانک مرکزی به حدی که نیاز اقتصاد و تولید برطرف شود بهرهبرداری خواهد شد.به گزارش ایسنا، طبق توافقات هستهای بین ایران و گروه ۱+۵ در مرحله اول آزادسازی دارایی های ناشی از فروش نفت ایران که به دلیل تحریمها بلوکه شده بود، حدود ۴٫۲ میلیارد دلار و طی هشت قسط به حساب بانک مرکزی واریز شد. همچنین با تمدید مذاکرات توافق شد که ۲٫۸ میلیارد دلار دیگر در شش مرحله در اختیار کشورمان قرار گیرد که وعده ها محقق شد و در پایان مرحله دوم در مجموع حدود هفت میلیارد دلار از منابع ارزی به کشورمان بازگشت. اما با تمدید مجدد مذاکرات هسته ای باز هم قرار شد تا در حد ۴٫۹ میلیارد دلار دیگر از سرمایههای ایران در بانکهای خارجی در قالب اقساط ۴۹۰ میلیون دلاری آزاد و منتقل شود.این درحالی است که اخیرا اولین قسط ۴۹۰ میلیون دلاری از دور سوم به حساب بانک مرکزی واریز شد و مجموع دریافتی را به هفت میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار رساند. براین اساس با آزاد شدن و دریافت تمامی اقساط باقی مانده حدود ۱۱٫۹ میلیارد دلار از دلارهای نفتی بلوکه شده ایران آزاد و در دسترس قرار خواهد گرفت.
در خبرهای اقتصادی جهانی کمیسیون اتحادیه اروپا از آمادگی خود برای بخشش بخشی از بدهی های یونان خبر داد.به گزارش کانال اول تلویزیون دولتی آلمان، «آ.اِر.دِ» به نظر می رسد کمیسیون اتحادیه اروپا بتدریج آماده می شود تا یونان را از بازپرداخت بخشی از بدهی هایش معاف کند. روزنامه «وِلت» Welt آلمان به استناد گزارشهای انتشار یافته ای از محافل عالیرتبه اروپایی در این باره نوشت: اگر چنین اقدامی در دستور کار قرار نگیرد، یونان نمی تواند از فشار کسری بودجه رها شود. البته در برابر این عقیده، برداشتهای مخالفی نیز وجود دارد که معتقد است باید در همین سال جدید مساله بدهی های یونان حل و فصل شود. این گروه بر این باورند که نظم و انضباط مالی زمانی بر یونان حاکم می شود که دست کم تکلیف نیمی از بدهی های دولتی این کشور حل شود.
و اما در حوزه دلار دیروز دلار تا ۳۵۰۰ افت کرد و به نظر محدوده ۳۵۰۰ انقدر قوی شده که بعید است ریزش را داشته باشد به نظر خیلی راحت با این شرایط قیمت دلار تا ۳۷۰۰ نیز تا اخر سال می تواند رشد کند . چرا که بسیاری معتقدند با این شرایط رشد دلار تنها چاره کار است .
باید منتظر بود و دید که بازار چه وضعیتی دارد .
رتاپ
سهم شفاف سازی کرده است ولی یک شفاف سازی دیگر به نظر باید روی خود شفاف سازی بگذارد . قبلاً قرار بوده هزینه ای به شرکت تحمیل شود گویا در این شفاف سازی می گوید هزینه را که خواستند تحمیل کنند قبلش باید هماهنگ کنند . به نظر خبر خاص دیگری نیست . ولی قیمت سهم رو به افت و افول است . کسی هم جلو دار او نیست .
برای بلند مدت شرکت هایی مانند رتاپ و رانفور ارزشمند می شوند چرا که نه از افت نفت و نه از مسائل دیگر اسیب جدی نمی بینند .
خبرهایی برای بازار
به نظر در جلسه دیروز هم برداشت این بود که بحث کیفی سازی به نوعی حل و فصل شده . طبق برخی خبرها کیفی سازی برای سال های ۹۳ و ۹۴ به تعویق افتاده است و برای سال ۹۵ نیز ممکن است ملغی شود . البته این که برخی فکر کنند کاهشی ندارند خیر این طور نیست اکثر انها ۲۵ تا۳۰% کم می شوند .
در این شرایط به زودی خبر نرخ خوراک نیز می رسد که گفته می شود ۸ سنت خواهد بود و نرخ سود همان ۱۳۵۰ است . یعنی در واقع اگر نسبت ۶۰% خوراک ۴۰% سوخت را در نظر بگیریم برای اکثر انها به طور متوسط زیر ۷ سنت تمام می شود . البته در حالتی که نرخ خوراک ۱۰ سنت باشد نرخ جمعی زیر ۸ سنت خواهد بود .
این خبربدی نیست .
در مورد بهره مالکانه رایزنی های سنگینی ادامه دارد که دولت از این عدد ۳۰% تنها ۵۰% را دریافت کند که باید دید مورد قبول واقع می شود یا خیر .
تحولات جالبی در انتظار خبرها و ۳ صنعت مورد نظر است .
خشرق
امیدواری ها به تعدیل خشرق بیش از اندازه بود . سهم روی همان سود ۱۰۸ ریالی تاکید کرده و البته ۹۶ ریال در ۹ ماهه محقق کرده است ولی بیشتر تکیه روی غیر عملیاتی بوده است . خشرق در ۳ ماهه اول ۳۸۱ میلیارد ریال ، در ۳ ماهه دوم ۵۹۴ میلیارد ریال و در ۳ ماهه سوم ۶۳۰ میلیارد ریال فروش داشته ولی روند بهای تمام شده همگام بوده و این تغییری را در سود رقم نزده است .
این نشان می دهد خیلی به روند سود سازی های خاص در خشرق نمی توان دل بست . به نظر تا ۱۴۰۰ ریال شاید راحت سهم افت کند به خصوص حالا که می دانیم اوج سود شرکت در نهایت ۱۵۰ تا ۱۸۰ ریال است .
ستران
ستران سهمی بود که امید و چشم چراغ گروه بود . با این تعدیل کار سخت می شود . جو منفی نیز به کل گروه سرایت خواهد کرد . ستران مشکل فروش را در این شرکت و شرایط رکود به وضوح نشان می دهد . انحراف نامساعد مبلغ فروش عمدتاً ناشی از کاهش مقدار ۷۵۱۰۰۰ تن و تغییر درفروش انواع محصولات و همچنین تخفیفات داده شده به دلیل شرایط رکود بازار نسبت به بودجه مصوب سال ۹۳ می باشد . همچنین افزایش درآمدهای غیرعملیاتی عمدتاً مربوط به درآمد سرمایه گذاری شرکت برق و انرژی پیوند گستر پارس به مبلغ ۱۰۵٫۵۷۳ میلیون ریال در سال ۹۳ بوده که در بودجه مصوب مبلغ ۴۰٫۰۰۰ میلیون ریال پیش بینی گردیده بود .
تعدیل بودجه سال ۱۳۹۳ براساس هزینه های واقعی ۹ ماهه و برآورد دوره سه ماهه چهارم محاسبه گردیده است.کاهش مبلغ بهای تمام شده عمدتاً ناشی از عدم خرید ۱۷۰۰۰۰ تن کلینکر به دلیل رکود بازار در مقایسه با بودجه سال ۹۳ می باشد .
در مجموع سود از ۹۹۰ به ۷۳۸ ریال کاهش یافته و پوشش سود عملیاتی همچنان ضعیف است .
نکته بعد کاهشدر سود تلفیقی است . شرکت در تاریخ های قبلی سود خود را مبلغ ۱۱۵۱ ریال و مطابق اطلاعیه اخیر مبلغ ۵۵۸ ریال اعلام نموده. به نظر قیمت های ۳۰۰۰ ریال انتظار ستران را می کشد .
ثمسکن
واقعاً نمی دانیم قیمت به کجا می رود ولی در محدوده ۱۵۰۰ ریال کف تاریخی سهم است . سهم به مجمع می رود و ارزش بازار او نیز واقعاً این محدوده نیست . به هر حال سهمی است که حداقل در شرایط فعلی بازار با توجه به مختصات سود سازی ها می تواند مورد توجه باشد .
این سه شرکت
در بازار باید به دنبال سهم هایی رفت که از نظر بنیادی حرفی برای گفتن داشته باشند و سود سال بعد خیلی کاهشی نباشد . به نظر فولاد و فولاژ گزینه هایی هستند که هم افت سنگینی داشتند و هم می توان به سود سال بعد انها تکیه بیشتری کرد . به نظر منفی های فولاژ و قیمت های ۱۹۰۰ ریالی فولاد بد نیست .
در گروه فلزات امار تولید فایرا نیز جالب بود . از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال، ۲۶۲ هزار و ۹۴۴ تن شمش آلومینیوم تولید شد که نشان دهنده افزایش بیش از ۲ هزار تنی تولید، از برنامه پیش بینی شده است. در این میان، آلومینیوم ایران (ایرالکو) ۱۳۵ هزار و ۴۱۳ تن تولید داشته است که به نظر بودجه را خوب پوشش می دهد این سهم نیز از نظر سود سال بعد قابلیت های بدی ندارد ولی هر سال ترسناک بوده و ترس امسال سهامداران هم از همین بابت است .
خارزم
خارزم امسال ۴۰۰ ریال سودرا دارد . شرکت سرمایه گذاری با پی به ای ۳ نوبر است . به نظر در منفی های امروز سهم را بخرید و در صندوق بیاندازید شاید روزی قسمت شد خارزم را ۱۸۰۰ هم بفروشید . دید کوتاه مدت نداشته باشید .
شرکتهای روغن موتور
گفته می شود شرکت های روغن موتوری بودجه های امسال را محقق می کنند یعنی شسپا ، شرانل ، بهران و … ولی مشکل در سود سال بعد انهاست که کاهش دارند . به نظر اگر خرید کردید بگذارید یک پله پس از اعلام سود سال ۹۴ بخرید و اگر هم نخردید کمی صبر کنید .
گفته می شود برخی از انها تعدیل دارند شپاس شاید تعدیل منفی بدهد . منتهی شرانل پوشش خوبی م یدهد ولی از تعدیل خبری نیست و سود سال بعد را کمی کاهشی اعلام می کند .
دیدگاهتان را بنویسید