گروه خودرو پر جنب و جوش
نگاهی به بازار یکشنبه 9 شهریور ماه 1393
جو هرچند امروز هم چندان حال و هوای خوبی نداشت،اما از دیروز بهتر بود.شاخص کل هم پس از نزول 163 واحدی،در 72 هزار و 778 واحد ارام گرفت.
ایران خودرو با بیش از 14 واحد تاثیر مثبت بر شاخص،بیشترین تاثیر را داشت.صنایع پتروشیمی خلیج فارس و بانک صادرات هم منفی کننده های بازار بودند و به ترتیب 29 و 25 واحد شاخص را به پایین هل دادند.
صنایع با مزیت نسبی پیشرواند
دکتر مهدی نجفی با اشاره به اینکه صنایع پیشروی بازار را از چند بعد می توان بررسی کرد توضیح داد:”در حال حاضر از بعد مزیت نسبی، کشور ما در دوصنعت پتروشیمی و معدنی می تواند پیشرو باشد.البته در صنعت پتروشیمی به دلیل نرخ خوراک،ریسک سرمایه گذاری افزایش یافته است.اما از انجا که منابع بین المللی هم صنعت پتروشیمی ایران را به دلیل منابع نفت و گاز جزو صنایع پربازده اقتصاد ایران در ده سال اینده اعلام کرده اند، می توان به اینده سهام شرکتهای این صنعت امیدوار بود.
در خصوص معدنی ها نیز با برطرف شدن مشکل صادرات ملی مس،می توان به بازگشتش به رونق ،امیدوار بود.
این تحلیل گر بازار سرمایه با اشاره به هدف دولت در خصوص افزایش نرخ تولید ناخالص داخلی کشور ، ادامه داد:” با توجه به اینکه دولت درصدد است تا نرخ منفی سالهای گذشته تولید ناخالص داخلی را مثبت کند،می توان اینده سهام صنایع خودرو سازی نیز امیدوار بود.در گزارش های اخیر نیز ، شرکت های این صنعت به رشد خود اذعان داشته اند.در واقع هرچند که این صنایع از دیدگاه رقابتی توجیه رشد ندارند اما،با توجه به هدف دولت در خصوص رشد تولید ناخالص داخلی،در زمره شرکتهای رو به رشد قرار می گیرند.
این استاد دانشکاه تهران در پایان خاطر نشان کرد:” بسیاری از صنایع در حال حاضر زیر پرچم سیاست انقباضی قرار گرفته اند. بنابر این به نظر می رسد که سرمایه گذاران تا رسیدن دولت به هدف مطلوبش در اجرای این سیاست،به تحلیل و بررسی سهام بپردازند.سپس با رسیدن به ثبات نسبی در سیاست های اقتصادی اقدام به خرید سهام مطلوبشان کنند.
گروه خودرو:
گروه خودرو امروز هم پرجنب و جوش بود.برخلاف دیروز که سرخی عجیبی تمام شرکت های این گروه را فرا گرفته بود،امروز از ابتدای معاملات حمایت خوبی از سهام خودرویی شد.البته فشار فروش در برخی نمادها با گذشت زمان بیشتر شد و منفی شدند اما خودرو همچنان سبز ماند و با تبادل بیش از 14 میلیون سهم به ارزش 3.5 میلیارد تومان به کارش پایان داد.
سایپا هم پس از تبادل 5.8 میلیون سهم معاملاتش را پایان داد.هرچند که داد و ستد دراین نماد بیشتر سبز بود،اخرین معاملاتش در قیمت منفی رقم خورد.البته در پایان این سهم مثبت بسته شد.
خگستر هم مثبت بود. بیش از 4.2 میلیون سهمش روی 4 درصد مثبت انجام شد و کام سهامدارانش را شیرین کرد.
خبهمن،ورنا،خپارس،خزامیا،خاور،ختراک،خزر و خاهن هم مثبت بسته شدند.
گروه بانکی
مصوبه شورای پول و اعتبار و تغییر اساسنامه شان حال و هوای بانکی ها را تغییر داد.هرچند که نرخ سود جذاب بانکی،سپرده های زیادی را به سویشان جلب کرده اما،دلواپسیه سهامدارانشان سبب شده تا سهام این صنعت مورد بی مهری قرار بگیرد.به جز بانک تجارت،سایر همگروهی های این صنعت منفی بودند.
گروه پتروشیمی:
گروه پتروشیمی هم چندان روز خوشی را سپری نکرد و سهامدارانش در حالی روز را به پایان رساندند که دل خوشی از معاملاتشان نداشتند.
بیش از 10 میلیون سهم تاپیکو مورد داد و ستد سرمایه گذاران قرار گرفت.هرچند نماد این شرکت مثبت بسته شد،اما اخرین معاملاتش در قیمت منفی انجام شد.
فارس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بر جای گذاشت.البته حجم معاملات اندکش،سبب شد تا چندان تغییر محسوسی در قیمت نداشته باشد.
پارسان هم روز خوشی نداشت.هرچند حجم معاملاتش اندک بود،اما همین تعداد هم در قیمت ممنفی انجام شد.تنها 516 هزار سهم این شرکت مورد تبلدل قرار گرفت.
صنایع پتروشیمی خلیج فارس 29 واحد شاخص را به پایین هل داد.البته این کاهش در حالی بود که تنها 696 هزار سهم این شرکت مبادله شد.با وجود اینکه مبادلات سهام این شرکت در 4درصد منفی بود، تنها چندریال کاهش قیمت داشت.
گروه فلزات اساسی
فولاد و فملی هم منفی بودند.این دو همگروهی چند صباحی است که روی سرخشان را به سرمایه گذاران نشان می دهند و در مسیر نزول قرار دارند.
در این گروه،فاسمین ،ارفع،فایرا و فنوال مثبت بودند.
دیدگاهتان را بنویسید