گزارش بازار شنبه
بازار سهام امروز اگرچه شروع مثبتی داشت و بیشتر اخبار منتشره پیرامون مذاکرات هسته ای، بیانگر خوشبینی به روند مذاکرات بود اما بازار امروز رفتار عجیبی داشت. بازار از نیمه معاملات کمی پر عرضه شد و بیشتر نمادهای گروه های انبوه سازی، بیمه، فلزی، پتروشیمی و…. مورد عرضه قرار گرفتند.
رفتار بازار این روزها کمی غیر قابل پیش بینی شده است و دلیل آنهم ورود نقدینگی به بازار سرمایه است که همه محاسبات را بر هم زده است. همین نقدینگی روز چهارشنبه سبب شد تا بازار در پایان وقت معاملات جمع شود و امروز هراس سرمایه گذاران سبب شد تا بازاری پر عرضه داشته باشیم. آنچه اهمیت دارد این است که در شرایط فعلی رفتار منطقی داشته باشیم و از هیجانات بازار دور بمانیم.
شاخص کل امروز تحت تاثیر معاملات سهام همراه، شپدیس و غدیر با 15 واحد رشد، در سطح 65787 جابجا شد. امروز شاخص در مقابل عرضه ها ایستادگی نسبتا خوبی داشت و انتظار می رود بازار بعد از یک اصلاح موقت بار دیگر به مدار رشد تدریجی خود بازگردد.
در بازارهای جهانی روز جمعه شاهد رشد قیمت نفت بودیم. خبری که می تواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد و البته مهم تر از بهای نفت، نتیجه مذاکرات است. دلار امروز اندکی کاهش یافت و به 3426 تومان رسید.
بررسی نمودار قیمتی دلار نشان می دهد این دارایی با تشکیل یک الگوی سرو شانه با احتمال کاهش قابل توجهی همراه است که می تواند با انتشار خبرهایی از مذاکرات همراه شود.
تا این لحظه خبرهای خاصی منتشر نشده است ظریف در المان است و قرار است در حاشیه برگزاری مراسم،با همتایان خود دیدار و مذاکره داشته باشد. وزرای خارجه ایران و روسیه امروز در حاشیه نشست امنیتی مونیخ دیدار و گفتگو کردند.
کنفرانس امنیتی مونیخ از روز گذشته (۱۷ بهمن) آغاز شده و تا یکشنبه (۱۹ بهمن) ادامه خواهد داشت.
امروز همچنین در داخل کشور،نخستین نشست مطبوعاتی رییس سازمان بورس برگزار شد. سخنگوی سازمان بورس در خصوص پالایشگاه ها و زمان بازگشایی نماد آنها گفت یکی از دغدغه های اصلی فعالان بازار، توقف نماد پالایشگاه هاست که با تعیین تکلیف موضوع کیفی سازی و رفع ابهامات پیرامون این موضوع، امیدواریم با توافقاتی که پالایشگاهها با وزارت نفت در خصوص ارائه قیمت ها انجام داده اند، به زودی شاهد بازگشایی این نمادها در بازار باشیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر توصیه به سهامداران گفت: هر سرمایه گذار باید قبل از ورود به بورس، استراتژی خود را برای سرمایه گذاری انتخاب کرده و همان استراتژی را دنبال کند، لذا به سرمایه گذاران توصیه می کنم با دقت استراتژی های خود را انتخاب و در همان مسیر گام بردارند و از خرید و فروش های هیجانی پرهیز کنند و با استفاده از ابزارهای علمی به صورت کاملا حرفه ای وارد بازار شوند.
امروز بازار سهام در بیشتر صنایع روز پر عرضه ای را تجربه کرد.
در گروه خدمات فنی مهندسی، مپنا مورد عرضه حقوقی ها و حقیقی ها قرار گرفت و در قیمت 704 تومان آرام گرفت.
در گروه رایانه، مداران مورد توجه بود. این سهم توسط حقیقی ها خریداری شد. معاملات بیش از 4 میلیونی در سهم ثبت شد. شایعاتی از تعدیل عایدی سهم شنیده می شود. مداران پیش بینی سود هر سهم سال مالی 93را 217 ریال اعلام کرده و طی 9 ماه 209 ریال محقق کرده است که معادل 96 درصد پیش بینی سود سالانه است. بنابراین طبیعی است که سرمایه گذاران از این سهم انتظار رشد سود و تعدیل عایدی داشته باشند.
افرا دیگر سهم مثبت گروه بود. این سهم برای سال مالی 93 مبلغ 152 ریال سود برای هر سهم پیش بینی کرده است که با فرض راه اندازی طرح توسعه دیتاسنتر در مهرماه می باشد. این شرکت 9 ماهه هم 116 ریال سود برای هر سهم محقق کرده است.
در گروه انبوه سازی تقریبا همه نمادهای گروه که در ابتدای وقت بازار با رشد تقاضا سبز شده بودند، مورد عرضه قرارگرفتند و منفی شدند. این گروه یکی از خوش نوسان ترین گروه های بازار است. دلیل بنیادی خاصی برای رشد آن ها نبود و دلیل ریزش آن ها نیز شناسایی سود نوسان گیران است نه تغییر شرایط بنیادی شرکت ها.
در گروه بیمه نیز عرضه ها شدت گرفت. در این گروه نسبتا معاملات پر حجمی را در دانا و البرز شاهد بودیم ولی سایر بیمه ها کم معامله بودند.
در گروه بیمه پیشنهاد شده معاف از مالیات بر ارزش افزوده شوند.
همراه تنها نماد ناجی شاخص بود. این سهم امروز در مرز 3000 تومان معامله شد. خریداران سهم بیشتر حقوقی ها بودند. همراه سهمی است که ریسک کاهش قیمت کمی دارد و بدلیل پرداخت سود نقدی خوب و پرداخت بموقع مورد توجه صندوق ها قرار دارد.
مجمع شرکت اردیبهشت است.
در گروه حمل و نقل، بیشتر نمادها نوسانات منفی داشتند. حتاید پیش بینی سودش را از 776 ریال به 779 ریال افزایش داد. حکشتی همچنان مورد عرضه است. این گروه ارتباط مستقیم با نتیجه مذاکرات دارد.
در گروه بانک، تعدیل ونوین هم منفی بود. شرایط بانک ها چندان خوب نیست این گروه با خوشبینی به مذاکرات هسته ای می توانند کمی شرایطشان بهتر شود. وگردش سهمی که بشدت نوسان گیری و سفته بازی بر روی آن زیاد است.
سمگا هم امروز حداکثر رشد قیمت را داشت.
در گروه سرمایه گذاری ها، عرضه در میانه بازار، بیشتر نمادها را منفی کرد. واتی با وجود شرایط بنیادی مناسب امروز منفی شد. وتوصا سهمی بود که از رشد سود فایرا متاثر می شود و توانست در مقابل عرضه ها مقاومت کند.
وبیمه هم مورد توجه سفته بازان است. وبوعلی،وئملت هم توانستند مثبت بمانند.
سهامی که با تعدیل منفی، رشد کردند
در سایر گروه های کوچک بازار، افست با نسبت قیمت بر درامد 5.5 مورد توجه قرار گرفت. چکارن پیش بینی سودش را کاهش داد و از 653 ریال به 569 ریال کاهش داد اما بازهم حداکثر رشد قیمت را داشت. نسبت قیمت بر درامد سهم 6.2 است و 10 ماهه 65 درصد از پیش بینی ها را پوشش داده است. سهم چندان شرایط خوبی به لحاظ مالی ندارد اما با حجم معاملات کم مورد توجه قرار گرفت.
در گروه سنگ آهنی ها شاهد نوسانات منفی در کگل و کچاد بودیم. هر دو سهم از نظر تکنیکالی نزول را نشان می دهند.
کماسه با 32 هزار سهم با رشد حداکثری قیمت همراه شد. این سهم هم پیش بینی سودش را از 835 ریال به 750 ریال کاهش داده و طی 9 ماه 71 درصد از پیش بینی سودش را محقق کرده است و بنظر نمی رسد با نسبت قیمت بر درامد 7.5 مستحق رشد باشد.
حفاری بعد از تعدیل منفی با صف فروش همراه شد و هنوز هم متعادل نشده است.
در گروه لاستیک و پلاستیک فقط پسهند مثبت بود و اتفاقا حداکثر رشد قیمت را داشت. جالب است که پسهند هم تعدیل منفی داده و پیش بینی سودش را از 1164 ریال به 891 ریال کاهش داده و طی 9 ماه 60 درصد آن را پوشش داده است. شرکت مشکل فروش و کمبود سفارش دارد. اما نسبت قیمت بر درامد سهم 5.3 است.
واقعا در این بازار نمادهایی که نسبت قیمت بر درامد 4 و حتی کمتر از 4 دارند و مطابق بودجه پیش رفته و حتی تعدیل مثبت داده اند، کم نیستند ولی مورد توجه قرار نگرفته اند.
این رویکرد جالبی نیست که بازار بدون توجه به شرایط بنیادی شرکت ها، جریان نقدینگی را دنبال می کند. هرچند این شرکت ها حجم معاملات کمی هم داشتند اما عدم عرضه سهم و حمایت از سهم سبب شده تا برخلاف گزارش های مالی شان، رشد کنند.
بازار باید کمی آگاه تر و منطقی تر رفتار کند.
دیدگاهتان را بنویسید