گزارش بازار یکشنبه
امروز بازار سهام یک روز کاهش دیگر را تجربه کرد و شاخص کل تحت تاثیر معاملات سهام وبملت، وتجارت، وبصادر،مپنا، پارسان، شخارک، وبانک با 685 واحد کاهش به سطح 65512 واحد رسید. هرچند بازار امروز هم کاهشی بود و شاخص یک سطح حمایتی دیگر را براحتی از دست داد و وارد کانال 65 هزار واحدی شد اما تفاوتی که با روزگذشته داشت، ان است که صف های فروش تقریبا جمع شدند و خریداران در برخی نمادها نیز بیشتر شدند.
این نشانه ها هرچند بیانگر بهبود شرایط بازار است اما هنوز هم نمی توان به قطعیت فردایی مثبت را برای بازار پیش بینی کرد.
بازار سهام این روزها دچار هراس شده است. هراس از ریزش بیشتر سبب شده تا سرمایه گذاران نسبت به آستانه ضررخود حساس شده و برای جلوگیری از ضرر بیشتر فروشنده شوند. این در حالی است که قیمت ها واقعا در سطوح نازلی قرار دارند و از نظر بینادی فروش منطقی نمی نماید اما وقتی هراس دامن همه بازار را گرفته است و کف قیمتی برای سهام متصور نیست، شاید فروش گزینه ای برای جلوگیری از ضرر بیشتر باشد اما باید توجه داشت که در این قیمت ها نباید سهام بنیادی و ارزشمند خود را از دست دهید.
کمبود نقدینگی، رکود اقتصادی ،بهای نفت و فلزات اساسی، چشم انداز مذاکرات هسته ای، سیاست های اقتصادی دولت، گزارش های 9 ماهه شرکت ها و پیش بینی آتی شرکت ها از جمله عوامل موثر بر تصمیم گیری سرمایه گذاران است.
تا زمانی که کاهش بهای نفت متوقف نشده است، هراس سرمایه گذاران نیز ادامه دارد. کسری بودجه، کاهش بودجه های عمرانی دولت از جمله تبعات کاهش بهای نفت است.
به گزارش فارس، «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا در یکی از معدود اظهارنظرهای خود در رابطه با کاهش اخیر بهای نفت خام در بازارهای جهانی، پیشبینی کرد قیمت نفت بار دیگر افزایش یابد زیرا کاهش بهای نفت سبب کاهش فعالیت شرکت های حفاری خواهد شد و کاهش تولید به رشد قیمت خواهد انجامید.
در شرایط فعلی بنظر می رسد بازار نگران بودجه آتی شرکت ها با توجه به شرایط موجود است. کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی به تبع کاهش بهای نفت دیگر موضوعی است که نگرانی سرمایه گذاران را موجب شده است.
اما توجه داشته باشید که قیمت ها نیز در بازار سهام بشدت کاهش یافته است و نسبت قیمت بر درامد بسیاری از سهام اصلاح قابل توجی داشته و حتی بنظر می رسد کاهش پیش بینی سود احتمالی شرکت ها نیز پیش خور شده است.
در حوزه سیاست خارجی چشم انداز مشخصی برای مذاکرات هسته ای وجود ندارد با توجه به اینکه جمهوری خواهان اکثریت را در مجلس سنا گرفته اند، شایدذ کار سخت شود اما به هرحال روز چهارشنبه ٢۴ دی (14 ژانویه) ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به ژنو خواهند رفت تا پیش از مذاکرات دوجانبه معاونین خود با یکدیگر دیدار کرده و راهنماییهای لازم را به عمل آورند.
همچنین طی روزهای ٢۵ الی ٢٧ دی (15 تا 17 ژانویه) هیاتهای مذاکره کننده ایرانی و آمریکایی در ژنو مذاکره دو جانبه خواهند داشت. همچنین قبل و بعد از این مذاکرات، با بقیه اعضای 1+5 نیز به صورت دو جانبه ملاقات و مذاکره صورت خواهد گرفت.
خوشبینان به توافق هسته ای، کسانی هستند که با کاهش قیمت ها به میدان آمده و سبد خود را پله ای انباشت می کنند.
پیش بینی روند مذاکرات کار سختی است. روزنامه «لسآنجلستایمز» روز یکشنبه در گزارشی با موضوع مذاکرات هستهای ایران و گروه موسوم به 1+5، به نقل از یک فرد نزدیک به مذاکرات، نوشت این امیدواری وجود دارد که طرفین در این دور تصمیم به برداشتن گامهای نهایی بگیرند.
اما به هرحال تا تیرماه سال آینده زمان زیادی باقی مانده است.
صنایع غذایی، رایانه، مخابرات تا حدودی بستگی کمتری به مذاکرات هسته ای دارند و می توانند کم کم مورد توجه این گروه قرار بگیرند.
در بازار امروز خودرویی ها پر تقاضا شدند. ایران خودرو به سطح حمایتی خود واکنش نشان داد و مورد تقاضا قرار گرفت. سایر سهام گروه نیز نسبتا سبز شدند. ورنای 100 تومانی مورد حمایت قرار گرفت.
این روزها سهامی که به زیر قیمت اسمی می رسند، مورد بی مهری بازار واقع می شوند. بنابراین باید مراقب این سهام بود.
در گروه لیزینگی هم جو مثبت خودرویی ها سبب سبز پوشی این گروه شد. واقعا ولساپا به قیمت های جذابی رسیده بود.
در گروه برق، بترانس و بکام با وجود عرضه بازهم توانستند مثبت معامله شوند. در بترانس حقوقی در حال خرید سهم است.
در گروه ماشین الات و تجهیزات، تایرا معامله بلوکی داشت. سهم خرد این شرکت نیز نوسانات مثبتی را تجربه کرد.
تکشا و تکنوتار هم مورد تقاضا قرار گرفتند. این دو شرکت گزارش های نسبتا خوبی ارایه داده بودند.
فولادی ها و سایر فلزات اساسی حال و روز خوبی نداشتند و بیشتر نمادهای گروه مورد عرضه قرار گرفتند.
قیمت بیلت در بازار ایران تقریباً ثابت مانده است بیلت وارداتی در بندر انزلی با محدودیت ارزی روبرو شد. ولی به علت رکود و رقابت محصولات داخلی قیمت آن در پایه ١۵۶٠ تومان باقی مانده است و شمش های داخلی سایز ١۵٠ میلیمتر در ١۵٠٠ تا ١۵١٠ تومان و سایز ١٢٠ میلیمتر از ١۴٧٠ تا ١۴٨٠ تومان پیشنهاد می شد.
به علت رکود بازار مقاطع ،بازار شمش همچنان در رکود است. در حالیکه تولیدکنندگان حجم تولید خود را به حداقل رسانده اند باز هم درگیر مشکلاتی که تولیدکنندگان مقاطع دارند میباشد. بخصوص مسئله نقدینگی و سرمایه در گردش چالشی است که این روزها همه را درگیر کرده و با نزدیک شدن عید نوروز این چالش عمیق تر می شود .(مرکز خدمات فولاد)
با توجه به آنکه فولاد خوزستان قیمت پایه شمش خود را به ١۴٠۵ تومان کاهش داده است همه انتظار دارند که ذوب آهن هم قیمت خود را پائین بیاورد. این روند کاهشی باید تا پایان سال ادامه یابد چرا که تقاضای مقاطع بسیار پائین است.
این روزها ورق سرد با بازار بسیار بی رونقی روبرو است. عرضه کنندگان مختلفی کالاهای خود را با شتاب به بازار پیشنهاد می دادند همراه با آن محصولات مبارکه از سرویس سنترهای مختلف در ضخامت ها و ابعاد متفاوت پیشنهاد شد. بخشنامه جدید سازمان تجارت واردات ورق سرد را از ضخامت یک میلیمتر به بالا مشمول ارز مبادلاتی نمی داند با این حال بازار نسبت به این بخشنامه هیچ واکنشی صورت نداد چرا که عرضه بسیار بیشتر از تقاضاست.
در گروه چند رشته ای ها، وصندوق متوقف است و امید هم با صف فروش همراه شده است.
در گروه غذایی، بنظر می رلسد توجه بازار به این گروه نسبتا بیشتر شده است. هرچند هنوز نسبت به سایر بازار، نسبت قیمت بر درامد این گروه بالاست اما ریسک پایین و حضور نوسان گیران در این صنعت سبب می شود تا نسبت به دیگر سهام بازار کم عرضه تر باشند.
در گروه دارویی، گزارش خوب دتولید سبب شد تا توجه ها به این گروه کمی بیشتر شود و از تعداد فروشنده ها کاسته شود.
ستران گزارش خوبی نداد و کل گروه هم حال و روز خوبی ندارند.
در گروه حمل و نقل، حسینا با شفاف سازی درخصوص قرارداد نوشهر خود را از منفی رهانید.
قرار است بزودی موضوع کیفی سازی پالایشگاه ها مشخص شده و نمادهای این گروه بازگشایی شوند. گفته می شود قرار است کیفی سازی پالایشگاه ها به سال آینده موکول شود.
دیدگاهتان را بنویسید