همچنان در انتظار رشد (گزارش بازار سه شنبه)
امروز با فراز و نشیبی که شاخص کل داشت، در نهایت با رشد بانک پارسیان و پاسارگاد، توانست رنگ سبز ابتدای بازار را در زمان بسته شدن به خود ببیند. البته این رنگ سبز، فقط حدود ۹ واحد از روز گذشته بیشتر است. ارزش معاملات امروز حدود ۵۵ میلیارد تومان بود و یکبار دیگر، بیشترین ارزش معاملات با خرید و فروشها در نماد پارسان صورت گرفت.
اقبال به صنایع کوچک، اتفاقی محسوس در ابتدای معاملات بازار امروز بود. این بار اما علاوه بر گروه دارو، نمادهای قندی نیز با صعود قیمت روبرو شده اند و حتی شاهد تشکیل صف های خرید نیز در این صنعت بودیم. بازار اما در صنایع مطرح با روند کم جان صعودی در صنایع فلزی و پتروشیمی روبرو بود در حالی که بانک ها با تقاضایی بهتر روبرو هستند. مجموع تحولات این جمع بندی را ایجاد می کند که احتمال روندی کسل کننده در بازار امروز نیز کم نیست و چندان نمی توان از صنایع بزرگ توقع رشد و صعود را داشت. به نظر می رسد ابهام هایی چون نتیجه مذاکرات هسته ای در وین و بغداد و زمان اجرای فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانه ها و شرایط اجرای آن، در شرایطی بازار را به سیاست صبر و انتظار رسانده که سهامداران چندان رو به فروش سهام خود نیاورده اند و ضمن این که رشد نسبی قیمت سهام در دو ماه اخیر، چنین مقطع استراحتی را اجتناب ناپذیر می کند.
در سطح بین الملل، شاخص سهام آسیایی همزمان با اعلام پیش بینی های کمتر از انتظار درآمد شرکت های ژاپنی کاهش یافت. همچنین با توجه به گزارشی که در آن سیگنا لهای کاهش تولید در امریکا را به چشم می خورد سبب تیره شدن چشم انداز صادرات و در نتیجه افت شاخ صهای آسیایی شد. دربازار فلزات گرانبها نیز قیمت طلا و پلادیوم با افت مواجه شد. نگرانی هایی در خصوص حرکت کند در خرید فلزات وجود دارد.
گروه فلزات امروز با روند منفی و فشار عرضه مواجه بود. روند مثبت قیمتجهانی نتوانسته بر جو ناشی از ابهام بازار ارز در داخل غلبه کند. در حال حاضر قیمت مس در بازارهای جهانی بیش از 8500 دلار و روی نیز بیش از 2000 دلار است.
بترانس با خریدهای سرمایهگذاری ملی، معاملات مثبتی را در صف خرید شاهد بود. در گروه برقی هم برخی ها بعد از رشد مناسب نیروترانس، این بار از رشد ایران ترانسفو صحبت به میان می آورند. همانطور که می دانیم، کاهش قیمت دلار در این گروه می تواند بسیار مهم تلقی شود. شرکت نیرو ترانس هم در گزارش 12ماهه خود، سود 914ریالی را محقق ساخته است.
در گروه ساختمانی ها، اکثر نمادها در قیمتهای مثبت معامله شدند. در نمادسامان گستر اصفهان شاهد تشکیل صفخرید بودیم. اما فعلاً نمیتوان روند این گروه را مثبت دانست. در نماد معاملاتی ثاژن شنیده شده: با توجه به پوشش مناسب سود و رسیدن قیمت به کف در قیمتهای فعلی کم ریسک ارزیابی میشود و انتظار برگشت قیمت دور از ذهن نخواهد بود و در نماد ثاباد با توجه به اوضاع بنیادی مناسب و ارزش بالای این شرکت و همچنین در کف قیمتی قرار داشتن انتظار میرود کم کم شاهد افزایش تقاضا در قیمتهای فعلی باشیم. در نماد وساخت نیز، این سهم پس از رالی صعودی قبل از عید یک اصلاح طولانی را انجام داد و اکنون به حمایت مهم 208 رسیده است که انتظار می رود این حمایت به خوبی از قیمت حمایت کند.
نوسازی و ساختمان تهران طی دوره 6 ماهه منتهی به پایان اسفندماه 90 مبلغ 215 ریال زیان به ازای هر سهم شناسایی کرد. این شرکت برای سال مالی منتهی به پایان شهریورماه 91 مبلغ 132 ریال سود به ازای هر سهم پیش بینی کرده که طی دوره 6 ماهه نتوانست درصدی از این رقم را پوشش دهد.فروش «ثنوسا» برای سال مالی یادشده مبلغ 203 میلیارد ریال پیشبینی شده که طی دوره مزبور مبلغ 60 میلیارد ریال معادل 30 درصد از آن رقم را پوشش داد.
در گروه پتروشیمی معاملات متعادل بود و لیکن در اکثر نمادهای این گروه افت قیمت وجود داشت. نماد پتروشیمیشیراز همچنان صف خرید خود را تداوم بخشید. شرکت پتروشیمی شازند که 120 میلیارد تومان سرمایه دارد صورتهای مالی 12 ماهه سال مالی منتهی به 29 اسفند 90 را ارائه کرده است. شرکت “شازند” در این دوره از افزایش 49 درصدی فروش ، 48 درصدی بهای تمام شده کالای فروش رفته و 58 درصدی سود ناخالص نسبت به سال مالی قبل خبر میدهد. عایدی خالص هر سهم این شرکت با افزایش 64 درصدی، از 73 تومان در سال مالی 89 به مبلغ 119 تومان و 4 ریال در سال مالی 90رسیده است. به نظر می رسد این روند رشد سودآوری با توجه به رشد قیمتهای محصولات این شرکت همچنان ادامه دار باشد و در سال 91 سود حداقل 160 تومانی را برای این شرکت شاهد باشیم.
در گروه خودرویی شاهد افت قیمت در اکثر نمادها بودیم.
برخی نمادها در گروه بانکی همچون بانک پاسارگاد روز پر معامله ای را پشت سر گذاشتند. نماد بانک پاسارگاد با قیمت های حداکثر مورد معامله قرار می گرفت. بانک پارسیان نیز جزء نمادها پرمعامله و مثبت این گروه بود. در نماد پست بانک شاهد افت بودیم.
در گروه پیمانکاری ها، نماد صنایع آذرآب مورد توجه بازار قرار گرفت و با صف خرید مواجه شد. این درحالی است که نماد صدرا در این گروه همچنان متوقف است. در گروه تجهیزاتی ، این روزها تنها یار باقی مانده اش در بازار آذرآب می باشد. آذرآبی که امروز با صف خرید خوبی ظاهرا در مدار صعودی قرار گرفت. این سهم با توجه به پتانسیل رشد سودآوری سال 90 و 91 می تواند، رشد قیمتی خوبی را طی روزهای آینده تجربه نماید. در این گروه ماشین سازی ارک به استقبال افزایش سرمایه رفته است. صدرا نیز زمزمه هایی از گزارش سال 91 و افزایش قابل توجه در سود سال جاریش شنیده می شود.
در گروه سیمانی ها، شاهد باز و بسته شدن نمادها جهت تشکیل مجامع عمومی عادی هستیم. سیمان صوفیان و سیمان ارومیه پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه بازگشایی شدند. سیمان صوفیان قیمت نخورد و سیمان ارومیه با تغییر جزئی 0,2 % افزایش بازگشایی شد. سیمان صوفیان 100 ریال و سیمان ارومیه 340 ریال به ازای هر سهم سود نقدی در مجمع پرداخت نمودند. سیمان غرب هم با توجه به ارائه صورتهای مالی میان دوره ای سال مالی منتهی به 29/12/90 با3.8% افزایش بازگشایی شد. سیمان غرب سود هر سهم سال 90 را مبلغ 784 ریال اعلام نموده است.مجمع سیمان قائن نیز امروز برگزار شد و در مجمع مبلغ 6،500 ریال به ازای هر سهم سود نقدی پرداخت شد. شنیده ها در گروه سیمانی حاکی از آن است که بار دیگر در جهت منفی بودن قرار گرفت و دو روزی است که این جهت را در پیش گرفته است. ظاهراً اخباری در مورد این گروه منتشر شده است که صادرات اکثر شرکت های این گروه به کشورهای دیگر به ریال می باشد و برخی این شرکت ها در مقابل محصولاتی که تحویل می دهند، ریال دریافت می کنند. برخی ها هم که دلار می گیرند، نمی توانند به راحتی در بازار آزاد آن را به فروش برسانند. بر همین اساس این گروه با افزایش نرخ دلار، تقریباً هیچ انتفاعی را نخواهد برد.
سیمان کردستان طی 6 ماهه پایان سال مالی 90 مبلغ 38 درصد از پیشبینی سود هر سهم یکهزار و 505 ریالی خود را پوشش داد.به گزارش بورس و اوراق بهادار، «سکرد» پیشبینی فروش سال مالی منتهی به پایان شهریورماه 91 را بیش از 730 میلیارد ریال اعلام کرده که طی دوره مزبور از فروش محصولات خود مبلغ 266 میلیارد ریال درآمد کسب کرد.
همچنین شرکت سیمان ایلام طی سال مالی منتهی به پایان دیماه 90 از فروش محصولات خود مبلغ 647 میلیارد ریال درآمد کسب کرد. این رقم از رشد 68 درصدی نسبت به سال مالی 89 برخوردار است.سود هر سهم «سیلام» با 84 درصد کاهش نسبت به سال 89 و با سرمایه 412 میلیارد و 500 میلیون ریال مبلغ 69 ریال اعلام شده است.
در گروه انفورماتیک، مداران 4 درصد مثبت و مدارانح 7 درصد منفی بود. اختلاف قیمت 135 تومانی سهم و حقتقدم و حرکت بالعکس آنها از رویدادهای جالب امروز بود.
در گروه حمل و نقل شرکت کشتیرانی اگر چه مشمول دستورالعمل رفع گره معاملاتی شد اما همچنان شاهد صف خرید در این نماد بودیم. شرکت تازه وارد به فرابورس تو کاریل همچنان مورد استقبال سهامداران بوده و صف خرید میلیونی خود را حفظ نموده است. به نظر می رسد اگر سهامداران عمده این سهام با ارزش اقدام به عرضه سهام نکنند سهام در چند روز آینده وارد قیمتهای حبابی شده و از ارزش واقعی خود فاصله بگیرد.
قیمت سررسیدهای مختلف بازار آتی با کاهش بیش از یک درصدی همراه بوده است. سکه در بازار نقد 670 هزار تومان و دلار در بازار 1705 تومان است.
دیدگاهتان را بنویسید