ریزش دلار، سقوط بازار(گزارش بازار شنبه)
ارزش کل معاملات امروز به ۵۰ میلیارد تومان هم نرسید. جو منفی و فشار فروش به اندازه ای بود که شاخص کل را تا نزدیکی ۱۳۰ واحد منفی کرد. اکنون شاخص کل به کف حمایتی خود برخورد کرده است. امروز فقط نماد وپارس حجم معاملات ۲ رقمی داشت و شپدیس نیز با در اختیار داشتن بیش از ۲۰ درصد ارزش معاملات امروز، از نظر ارزش معاملات در صدر دیگر نمادها ایستاد.
امروز نماد 82 سهم با رشد قیمت ، 170 سهم با افت قیمت و 29 سهم بدون تغییر معامله شدند . همچنین شاخص کل 128 واحد افت کرد و به رقم 26743 واحد رسید گفتنی است شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان با 28 واحد بیشترین تاثیر را در افت شاخص داشت پس از آن فولاد مبارکه با 20 واحد و سرمایه گذاری غدیر با 16 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند .وپارس و رانفور نیز تاثیر 18 و 12 واحدی و مثبت را بر تغییرات امروز شاخص داشتند.ارزش کل معاملات امروز به 476 میلیارد ریال رسید که نشان از کمبود نقدینگی در بازار می شود.101 میلیارد ریال معاملات متعلق به معاملات پتروشیمی پردیس و 42 میلیارد ریال مختص معاملات گسترش نفت و گاز پارسیان بود.
بازار فلزات اساسی
خرید نقدی مس در آخرین روز معاملاتی هفته در بورس لندن با کاهش همراه شد و با نرخ 8 هزار و 80 دلار بر تن معامله شد. طی معاملات روز جمعه در بازار فلزات لندن، فروش نقدی مس با کاهش رو به رو شد و به 8 هزار و 80.50 دلار انجام رسید. همچنین سفارش خرید مس برای سه ماهه آینده به مبلغ 7 هزار و 995 دلار رسید. در این بین، خرید و فروش نقدی آلومینیوم با قیمت یک هزار و 992 دلار و دو هزار و 992.50 دلار معامله شد. بر این اساس، خرید و فروش نقدی آلومینیوم آلیاژی به ترتیب به قیمت یک هزار و 900 دلار و یک هزار و 900.50 دلار معامله شد. قلع هم با نرخ 20 هزار و 255 دلار خریداری و با قیمت 20 هزار و 255.50 دلار به فروش رسید. گزارش ها حاکی از آن است که خرید و فروش روی با نرخ یک هزار و 935 و یک هزار و 935.50 دلار انجام شد. سرب هم در رینگ معاملاتی با نرخ دو هزار و 52.50 دلار خریداری و با قیمت هر تن دو هزار و 53 دلار به فروش رسید.
بازار بورس
گروه ساختمانی با صف خرید ثاژن، وساخت و ثنوسا معاملات مثبتی داشتند. خرید این سهمها در قیمتهای فعلی ریسک زیادی دارد ولی متناسب با این ریسک میتواند بازده خوبی هم داشته باشد. در خصوص باقی نمادهای این گروه اگر چه آ س پ و ثباغ مثبت بودند اما ثاخت تقریباً معامله نشد. این سهم با P/E کمتر از 4 حجم معاملات کمی دارد و تنها با حمایت سهامدار عمده میتواند مورد توجه بازار باشد.
دیگر گروه مثبت بازار صنعت انفورماتیک بود. اطلاعیه شفافسازی رانفور در خصوص تعدیل مثبت بیش از 20 درصدی شروعی برای حرکت گروه محسوب میشد. رتاپ، مداران و افرا از جمله نمادهای مثبت صنعت انفورماتیک بازار محسوب میشدند.
صنعت استخراج کانههای فلزی و فلزات روز بسیار بدی داشت و بیشتر نمادهای این گروه در منفی کامل معامله شدند. ومعادن، کنور، کروی ، کاما، ذوب، فولاد، فاسمین فولاژ و فرآور همگی صف فروش داشتند.
کاهش نرخ دلار به کمتر از 1600 تومان فشار سنگین فروش بر روی شرکتهای این گروه و همچنین گروه پتروشیمی ایجاد نمود. البته امروز خبرگزاریها از تصویب مصوبه مجلس در خصوص قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی از سوی شورای نگهبان خبر دادند که در آن مقرر شده بود قیمت خوراک گاز و مایع این واحدها تا 10 سال حداکثر 65 درصد قیمت سبد صادراتی در مبدا خلیج فارس باشد. اما این خبر هم مانع از صف فروش شدن غولهای پتروشیمی بازار نشد.
اما ریزش دلار بر خلاف دفعات قبل، گروه خودروساز بازار را مثبت نکرد و بیشتر نمادهای این گروه در آستانه پایین قیمتی خود معامله شدند.
آخرین شنیده ها حکایت از این دارد که: مپنا تعدیل مثبت داد و سود 560 ریال را اعلام کرد. زامیاد با تعدیل منفی سود 101 ریال را الام کرد. رانفور سود خود را با تعدیل مثبت 20درصدی همراه است. افزایش سرمایه وغدیر با توجه به شرایط کنونی به تعویق می افتد.
شنیده شده در پی افزایش سود خالص شیران به بیش از 5700 ریال در سال 90، تقسیم سود نقدی این سهم از 2500 ریال قبلی به حداقل 4000 ریال افزایش پیدا کرده است. در این ارتباط، سرمایه گذاری آتیه دماوند با نماد واتی که سهامدار عمده شیران با مالکیت 35 درصدی و 90 میلیون سهم از آن می باشد. افزون بر 135 میلیارد ریال از این حیث تعدیل مثبت درآمد دارد که می تواند بیش از 400 ریال درآمد هر سهم اعلام کند. خالص ارزش داراییهای واتی نیز به 2200 ریال افزایش یافته است که قیمت فعلی سهم در بازار به اندازه 55 تا 60 درصد (nav) قرار دارد.”
گروه قند و شکر، امروز را هم به کام سهامداران خود تلخ کردند! در این گروه همه نمادهای مجاز با صف فروش روبرو بودند و فقط قنقش با کمی مثبت معامله شد که جو منفی گروه، قنقش را نیز به زیر کشید!!
افزایش ارزش دلار در جهان
نقل از خبرگزاری بلومبرگ، واحد پولی دلار در شرایط امنی از نظر اقتصادی قرار دارد و بسیاری از سرمایه داران در حال تبدیل کردن سرمایه های خود به به این واحد پولی می باشند. بهای اونس جهانی طلا که از سالیان دور به عنوان سرمایه ی امن سنتی بوده است، در این روز ها با افزایش بهای دلار در بازارهای جهانی تبدیل به سرمایه ای نا امن شده است.
اونس جهانی طلا در ابتدای سال جاری با افزایش رو به رو شد و به 1792 دلار در هر اونس رسید که با بروز شرایط یاد شده تا بهای 1572 دلار در هر اونس نیز کاهش داشته است. افزایش بهای دلار در بازارهای جهانی به گونه ای بوده است که بر بهای 24 کالای مهم اقتصادی تاثیر منفی گذاشته است. نمودارهای صنعتی S&P500 و MSCI نمایانگر این موضوع می باشند.
بازار سکه و ارز
با بسته شدن بازارهای مبادلاتی اونس جهانی طلا و همچنین ثبت هفته ای نا امید کننده برای این فلز ارزشمند، نرخ خرید سکه های پیش فروش شده توسط بانک ملی 580 هزار تومان در روز جاری اعلام شده است که این نرخ بدون نیاز به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده می باشد. این امر سبب شده است که بهای سکه با کاهش شدیدی رو به رو شود. این تصمیم در ابتدای مبادلات سکه در روز جاری تاثیر منفی بر بهای آن داشته که بر طبق آن سکه کار خود را با بهای 595 هزار تومان آغاز کرده است.
دلار آمریکا هم اکنون با قیمت ۱۵۹۰۰ ریال و پوند انگلیس با قیمت ۲۵۹۰۰ ریال و یورو با قیمت ۲۰۶۰۰ ریال در حال مبادله می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید