بهره برداری از سیستم پس از معاملات تا پایان سال جاری
بر اساس گزارش راتین بورس به نقل از بورس نیوز
طراحی دو سیستم معاملات و پس از معاملات توسط متخصصان ایرانی سبب شده است که هر دو سیستم از قابلیت توسعه و همچنین تعامل پذیری بیشتری برخوردار باشند. چراکه وظیفه اصلی سیستم معاملات اجرایی کردن سفارشات است در حالیکه سیستم پس از معاملات وظایفی همچون تخصیص دارایی ها و تسویه وجوه را انجام می دهد و تعامل بیشتر بین دو سیستم موجب به روزتر شدن روند عملیاتی خواهد شد.
علی عبدالهی مدیر فن آوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادارضمن بیان مطلب فوق مزایای راه اندازی سیستم پس از معاملات را اینگونه برشمرد: سیستم پس از معاملات جدید یک سیستم تماماً ایرانی می باشد که از مزایای بسیاری همچون قابلیت توسعه، تعامل پذیری با سیستم معاملات و مزایای دیگری برخوردار است.
وی ادامه داد: طراحی دو سیستم معاملات و پس از معاملات توسط متخصصان ایرانی سبب شده است که هر دو سیستم از قابلیت توسعه و همچنین تعامل پذیری بیشتری برخوردار باشند. چراکه وظیفه اصلی سیستم معاملات اجرایی کردن سفارشات است در حالیکه سیستم پس از معاملات وظایفی همچون تخصیص دارایی ها و تسویه وجوه را انجام می دهد و تعامل بیشتر بین دو سیستم موجب به روزتر شدن روند عملیاتی خواهد شد.
عبدالهی در بخش دیگری از سخنان خود زبان گزارشگری تجاری توسعه پذیر (XBRL) را انقلابی بنیادی در شفافیت صنعت مالی دانست و افزود: تاکنون 100 پروژه XBRL در حوزه های مختلف در دنیا انجام گرفته است که در خاورمیانه ایران دومین کشور پس از امارات متحده عربی می باشد که اقدام به پیاده سازی این سیستم با رویکرد بازار سرمایه نموده است.
وی با اشاره به کاربرد وسیع XBRL در بخش های مختلف عنوان کرد: انجام پروژه XBRL نیاز به زمان و همکاری بخش های مختلف دارد تا جایی که آمریکا طی مدت زمان 10 سال هنوز در حال حرکت گام به گام رو به جلو در بهره برداری از طرح مذکور می باشد.
مدیر فن آوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اجرای فاز اول راه اندازی زبان گزارشگری توسعه پذیر در ایران در حوزه بازار سرمایه توضیح داد: تعامل بخش های مختلفی همچون سازمان بورس جهت ایجاد واژه نامه مربوط به صنایع مختلف، ناشران و یا منتشر کنندگان گزارشان مالی برای گردآوری و ارسال اطلاعات مالی به سازمان بورس و همچنین شرکت های پردازشگر جهت پیاده سازی نرم افزارهای لازم جهت پیشبرد کامل XBRL در کشور لازم می باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر سازمان بورس اقدام به ایجاد واژه نامه برای شرکت های تولیدی نموده است و همچنان در حال تکمیل و ایجاد واژه نامه برای سایر صنایع می باشد.
وی شرکت های بورسی، تحلیلگران، سرمایه گذاران، ممیزان، محققان، منتشر کنندگان گزارشات مالی و تأمین کنندگان نرم افزار را از جمله گروه های ذینفع استفاده کننده از XBRL دانست و گفت: آموزش به مدیران شرکت ها برای استفاده از زبان گزارشگری XBRL از جمله اقداماتی است که در آینده ای نزدیک شروع خواهد شد اما سرمایه گذاران و سهامداران هم اکنون با دانلود نرم افزار مربوطه در سایت جامع اطلاع رسانی ناشران امکان استفاده از این نرم افزار را دارا می باشند.
وی ادامه داد: این در شرایطی است که استفاده از زبان گزارشگری تجاری توسعه پذیر برای استفاده کنندگان خرد پس از تکمیل فعالیت های پردازشگری توسط شرکت های پردازشگر بسیار ملموس تر خواهد بود.
عبدالهی در پایان از دیگر مزایای مهم XBRL به دو زبانه بودن آن اشاره کرد و افزود: ارایه صورت های مالی به هر دو زبان انگلیسی و فارسی از جمله مزایای قابل تأمل XBRL می باشد که در روند بین المللی شدن بازار سرمایه ایران از نقش قابل توجهی برخوردار است.
دیدگاهتان را بنویسید