افزایش صادرات محصولات تولیدی “فلوله” تا پایان امسال
بر اساس گزارش راتین بورس و به نقل از بورس نیوز شرکت لوله و ماشین سازی ایران همراه با روند نامناسب فروش داخلی محصولات تولیدی خود به دلیل عدم تخصیص منابع مالی به پروژه های عمرانی سازمان آب و فاضلاب کشور، اقدام به صادرات بخش عمده ای از محصولات تولیدی خود کرده است.
مدیر عامل شرکت لوله و ماشین سازی ایران با بیان این مطلب عنوان کرد: تداوم این روند نامناسب فروش داخلی محصولات بنا به دلایلی همچون بدهی های هنگفت زیاد وزارت نیرو به شرکت های طرف قرارداد خود و عدم توانایی آن در بازپرداخت بدهی ها در کنار عدم تخصیص منابع مالی در بودجه سال آینده کشور جهت اجرای پروژه های عمرانی، چندان دور از ذهن نخواهد بود. برهمین اساس “فلوله” در نظر دارد به منظور پوشش کامل بودجه برآوردی خود، بخش بیشتری از تولیدات خود را به کشورهای خارجی صادر کند.
علیرضا مقصودی به فروش صادراتی 57 درصدی محصولات اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 60 درصد از برنامه فروش محصولات به فروش خارجی اختصاص دارد که این میزان طی سه ماهه چهارم سال جاری افزایش خواهد یافت. علاوه بر این، محصولات در حالی به کشورهای عراق و قطر صادر می شود که قبل از اعمال تحریم های بین المللی، تولیدات به کشورهای اروپایی نیز صادر می شد.
وی افزود: “فلوله” در حالی نرخ ارز حدود سه هزار و 200 تومان را مبنای تسعیر درآمدهای ارزی خود در بودجه سال جاری قرار داده که طی ماه های اخیر شاهد ثبات نرخ ارز در محدوده سه هزار تومان بوده ایم. از این رو کاهش حدود 20 درصدی نرخ ارز آزاد و نیز افزایش هزینه ها همچون قیمت خرید مواد اولیه مورد نیاز آثار منفی بر درآمدهای حاصل از فروش صادراتی در پی داشته است.
مدیر عامل “فلوله” در خصوص نرخ فروش محصولات تولیدی ابراز داشت: قیمت فروش تولیدات طی سال جاری حدود 30 درصد افزایش یافت که البته این رشد قیمت در بودجه امسال لحاظ شده بود. اما در این بین توجه به این نکته حائز اهمیت است که اگرچه محصول تولیدی لوله چدنی در بازار فروش بی رقیب بوده، اما به نظر می رسد رشد بی اندازه قیمت محصولات موجب کاهش تقاضا برای آن خواهد شد و چندان منطقی به نظر نمی رسد.
مقصودی پیرامون طرح توسعه ای “فلوله” بیان کرد: این پروژه شامل انتقال کارخانه تولیدی مستقر در جاده ساوه به کارخانه ای در منطقه شمس آباد است که به منظور انجام این امر علاوه بر اجرای برنامه افزایش سرمایه 64 درصدی از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران طی سال گذشته، بخشی از زمین شرکت نیز به فروش رسیده است. به گونه ای که حدود 19.6 میلیارد تومان از محل فروش زمین عاید شرکت شد که البته این مبلغ تاکنون به طور کامل به حساب شرکت واریز نشده است. همچنین مابقی برنامه فروش زمین در اوایل سال آینده محقق خواهد شد.
وی در خاتمه افزود: با اجرای این پروژه بخش بزرگی از زمین کارخانه تولیدی واقع در جاده ساوه آزاد می شود و امکان فروش آن برای شرکت فراهم خواهد شد که در صورت تحقق این امر، درآمدهای حاصل از فروش زمین ارزش افزوده ای برای شرکت به وجود خواهد آورد و آثار مثبتی بر وضعیت سودآوری آن در پی خواهد داشت. افزون بر آن، با بهره برداری از پروژه مذکور ظرفیت اسمی تولید محصولات “فلوله” از 70 هزار تن به 90 هزار تن در سال افزایش خواهد یافت.
دیدگاهتان را بنویسید